Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacené zboží na aukru

Od: gate odpovědí: 5 změna:

dobrý den, už pred asi měsícem jsem prodával na aukru notebook. před koncem aukce mi volal že ho koupí ale že už nepřihodí v nabídce takže jsme se domluvili že mu ho pošlu a on mi zároveň pošle peníze. Bohužel an po měsíci mi jeho platba nepřišla, nekomunikuje.. co mám dělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Jak muze byt v dnesni dobe nekdo tak naivni. Je mi lito, narazil jste na podvodnika, zlodeje. A jeste na aukru neovereneho. Mimochodem, aukro zakazuje obchodovani mimo ukoncenou aukci, tedy by vam ani nepomohlo.

Jedine co vam ted zbyva, je obratit se na POLICII ČR, ktera to musi prosetrit. Jeho adresu mate, je realna sance ze takto podvedenych je vice. Kazdopadne, zavolat a zeptat se kde je problem. Pokud nekomunikuje resit s policii hned, nebo, pokud to mate za lesem, resit o i osobni navstevou.

xixi*
hodnocení

0x

Zboží jste mu poslal? Pokud ano, tak už na 99,99% nezaplatí.

Jaké má hodnocení na aukru?

gate
hodnocení

ano bohužel jsem udělal tu chybu a odeslal. Hodnocení má zelený lístek (asi nováček) ale má tam 3 pozitivní komentáře..

xixi*

v tom případě se obraťte na policii, vytiskněte a zálohujte všechny emaily a veškerou komunikaci

Aukro vám nepomůže, porušil jste pravidlo prodeje mimo aukci, nicméně pokud půjdete na policii, nejspíš budou oni kontaktovat aukro a podvodníka tam snad zablokují

máte alespoň ponaučení pro příště, nic neposílat předem neověřeným lidem

mikki259*
hodnocení

0x

Chyba určitě byla toto provést. Vždy je dobré, pokud už posíláte zboží dopředu, udělat to pomocí dobírky. On musí zaplatit, než to převezme. Pokud už je ale zboží odesláno a převzato, aukro s tím nic neudělá, protože to šlo mimo něj a obchod proběhl po domluvě mimo aukro. Sama jsem takto byla napálena a okradena o 5000 kč, kdy to bylo dobírkou, a nenapadlo by mě, že když převezmu na poště krabici a zaplatím, zjistím, že v krabici jsou jen rukavice naplněné práškem a papíry. Obrátila jsem se na policii, peníze vrátili po čekání zpět a právě teď po roce a půl mi přišlo, že se bude konat soud, kdy ten člověk tímto způsobem s pomocí dalších dvou takto okradl o různé částky přes 300 lidí...Pro mě to nakonec dobře dopadlo, taky jsem si přišla hloupě a myslela jsem si, že policie mi moc nepomůže, ale jak se ukázalo, vždycky je šance a v mém případě dotyční půjdou zřejmě za mříže. Poučení pro příště - nevěřit nikomu a ničemu a od té doby vždy obchoduju jen přes aukro a bez domluv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]