Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit špatného pocitu

Od: velminka odpovědí: 9 změna:

Pěkný večer, dneska se jeden známý dozvěděl o mě něco, co nikdo neměl vědět (vůbec nevím jak se to dozvěděl). Nebudu psát co, je to pro mě velmi citlivé téma. Jde o to, že to rozkecal mezi pár lidí, se kterými se bohužel často vídám a já vůbec nevím jak se mám chovat ale hlavně, jak se zbavit toho ani ne tak trapného ale strašně špatného pocitu. Cítím se strašně ponížená. Ten známý je (teď už byl) velmi dobrý kamarád. Hrozně mě to ranilo a já opravdu nevím, co dělat. Možná to ani neví 100%, jen si to myslí ale stejně udělal, to co udělal. Psala jsem mu abych to zjistila a kdyžtak se mu to snažila vyvrátit ale on vůbec nereaguje. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu co dělat? Děkuji :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

3x

Ahoj. Velmínko, když náhodou příjde řeč na to vaše téma, shoďte ho se smíchem od sebe a nikdo normální se tím už třeba nebude zabývat.Když známí uvidí, že vám to nevadí, tak na to zapomenou. A toho pitomce pošlete do míst, kde je nejtmavší kůže tvaru Ó.

hodnocení

1x

Pěkný večer. Ignorujte to. Co se týká pouze Vás, je jen Vaše věc, nikomu se zpovídat nemusíte. Pokud se našel někdo natolik neohleduplný, že Vás ponížil tímto způsobem, chovejte se hrdě. Ať si říká kdo chce co chce, hlavu vzůru a nedejte najevo, že se Vás to dotklo, nebo že Vám to jakkoli ublížilo. Zbytečně byste tím dělala radost tomu, kdo neví, že nemá strkat nos do věcí druhých lidí a pomlouvat. Opravdu, povzneste se nad to, ať z toho ten neomalenec nemá ještě radost. Ignorujte takového člověka Vy, nečekejte, až bude ignorovat on Vás...

davidp*
hodnocení

0x

Dobrý den,

čím víc o tom budete přemýšlet, tím víc Vás to bude trápit, takže jediné, co Vám pomůže, je dočasně vypnout a dělat něco jiného, co zaměstná myšlení nečím, co nemá s touto situací nic společného. Prostě musíte jít myšlenkami nejdál od toho, co Vás trápí, jinak se dneska nevyspíte.

David

rnk*
hodnocení

0x

špatný pocit, to je široký pojem, že by svědomí?

velminka
hodnocení

Já mám svědomí čisté. Někdo prostě má tajemství, o kterém nechce aby někdo věděl.

rnk*

Tak teď neusnu. Je tady tajemství, které někdo všude rozkecává a nám se to neřekne... :)

buss
hodnocení

0x

Nejlepčí je se nikomu s osobním tajemstvím nesvěřovat,, nikdy není záruka, že to někdo nepráskne. Je třeba to v sobě udržet. Jít a vykecat to vrbě, napsat a spálit. Je to venku, nevšímat si toho. Čím více budete vyvracet, tím horšíí, časem to pomine

doplněno 15.10.13 23:02:

Velmínko, takže má pravdu? Sama píšete, že se dozvěděl... Říká se, že čas vše zhojí. Nechte to vyhnít.

velminka
hodnocení

Jenže já to právě nikomu neřekla. Nevím jak na to došel. Nejspíš si to jenom myslí ale on je ten typ člověka, který si myslí, že má ve všem pravdu ikdyž ji třeba nemá.

macky333
hodnocení

0x

Nechte to chvíli usadit, chovejte se normálně jako kdyby nic nikomu neřekl. Ona na to někdy přijde řeč a pak se ho budete moci zeptat (ideálně bez velkých emocí), proč to udělal. Třeba to myslel jinak, než to vnímáte vy - třeba byl v blbé náladě, nebo se potřeboval před někým vytáhnout, nebo mu někde něco ujelo ... možných důvodů je spousta. Jestli je opravdu váš dobrý kamarád a důvěřovali jste si, tak to nejspíš neudělal naschvál, aby vás ponížil. Třeba ho to taky mrzí. Teď se to každopádné bude těžko diskutovat, na přímou konfrontaci nereagoval. Nechala bych to usadit - určitě najdete za nějakou dobu příležitost se k tomu vrátit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]