Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomóc pro kamaráda v tísni

Od: endyfrog* odpovědí: 13 změna:

Zdravím všechny rádce rozhodl jsem se pomoci kamarádovy kterého znám od mládí a nemá možnost na internet.Věc se má tak že kamarád si půjčil 100000.-od nějaké nebankovní společnosti tím zastavil svoji nemovitost začal splácet částku kolem 6000.-pak ponějakém čase měl úraz a neměl na splátku tím pádem obvolal společnost aby mu umožnila menší splátky nebo odklad .Po mnoha telefonech paní povolila odklad a sslíbyla že splátky zmenší atd.Ale pak nastal den kdy mu volal nějaký pán z jiné společnosti že pokud nebude zaplacen dluh tak přijde o barák v exekuci tolik naléhal že at kouká něco dělat že přijede.Domluvily si schůzku na den kdy přijely dva pánové a mluvily co a jak se věci maj zase opět sliby že ho stoho nějak dostanou .Poté už byly jen samé telefonáty co stím bude dělat a že už to má exekutor který vyhlásí dražbu,a přijde o barák kde žije se svou přítelkyní a dvěma malými dětmy .Poté přijely znovu a vyhrožovaly paní že at kouká něco dělat jinak že jsou na ulici.Prostě strach a nervy pracovaly a pracujou.Po nějakém týdnu mu nabídly nějakou společnost nebo co to bylo že by to vše zařídila a nepřišel by o dům tak souhlasil.Přijely dva pánové a na novo mnoho řečí že vše půjde že to vyřídí že není zas tak zle .Navrhly že by dům prdaly za částku 1200000 během tří měsíců nebo at si prdá sám následovalo opět spousta telefonátů a dražba se blýžila navíc chtěly po něm že když se to prodá oni dostanou 900000 a zbytek bude jeho na jiný byt.On už byl nervově hotov po denních telefonech nevěděl jak dál tak se rozhodl v den dražby podepsat nějakou smluvu jako asi o půjčce na tři měsíce .Poté zas jen telefony zda už sehnal kupce že se blýží termín splátky 900000,-On kupce nesehnal oni také ne a dopadlo to tak že opět exekuce na 100050.-a opět dražba .Prostě medovýma řečma nalítl někomu kdo ho dostal ještě do větších dluhů a ted už prostě neví co dál chce zkončit ze životem pracuje na černo nikde ho nechtěj zaměstnat že má exekuci atd chtěl bych nějak pomoci ale už ani já nevím co by se dalo ještě udělat proto prosím zda někdo by měl dobrou radu už nechce nikomu nalítnout .Všude chtěj jen peníze ale on už nevěří.Napadlo mně jedině nějaký právník zda už nejde o Lichvu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Tedy tolik hrubek a bez interpunkce, informací spousta, bez hlavy a paty - tušíte vůbec, jak špatně se mi (a myslím, že nejenom mně) čte?

Mike32 to myslí dobře, ale bez zaměstnání Váš kamarád na oddlužení asi "nedosáhne" (pracuje-li na černo, nepotvrdí mu "zaměstnavatel"příjem).

A obávám se, že neuspějete ani s lichvou. Tyto společnosti mívají dobře ošetřeny smlouvy, nepůjčují na vysoký úrok, vydělávají na finanční tísni dlužníků - vysokými pokutami za opoždění splátek, případně prodejem zastavených nemovitostí.

Já to sice považuji za lumpárnu, ale to Vám nijak nepomůže.

___ Zkuste kamarádovi pomoci tím, že mu budete na blízku. Problémy by neměl "řešit"sebevraždou, jen by je přehodil na svou přítelkyni a na děti.

Kamarád by měl co nejdříve prodat, co prodat půjde. Bude-li prodávat exekutor (nebo nějaká "šikovná"společnost), prodá zastavené nemovitosti pod cenou.

Výtěžek by šel na úhradu práce exekutora (společnosti), a dluh by zůstal ...

Ale hlavní je najít si práci. Bez stálého příjmu se dluhů nezbaví.

doplněno 15.10.13 17:04:

Nejde o to, jestli jste pisatel nebo ne, a už vůbec ne o to, že byste se snad měl omlouvat. Já jsem to opravdu nemínila jako kritiku.

Jenom jsem konstatovala, že se mi takový text dost špatně čte. V případě srozumitelně napsaných dotazů má tazatel šanci získat více odpovědí a nápadů.

mike32*

Oddlužení splátkovým kalendářem je jen jedna z variant oddlužení dle zákona ... pro kterou je nutno mít příjem ze zaměstnání, důchodu či jiného zdroje, který lze doložit u soudu.

Vedle této varianty je další způsob oddlužení a to zpěněžením majetkové podstaty dlužníka ... pokud nějaký použitelný majetek pro oddlužení dlužník má, což mi z dotazu talazatele připadá, že ANO ... u této varianty se nepostihuje příjem dlužníka v budoucnu, ale věřitelé jsou minimálně z 30% uspokojeni jednorázově prodejem majetku dlužníka ...

Další možnou variantou je oddlužení kombinací obou variant ...

Další možností je, že se za dlužníka zaváže splácet oddlužení někdo jiný - třeba z rodiny - tzv. spoludlužník za splnění oddlužení !

Další možností je tzv.ručitel za splnění oddlužení ...

Zkrátka těch možností jak se oddlužit je celá řada a proto bych jednoznačně nezavrhoval tuto možnost, která je jediná, legální a nejlepší jak se zbavit velkých dluhů ... zbavit se exekucí, exekutorů, vymahačů - sankcí, pokut a v neposlední řadě i velké časti svého dluhu, kterou po osvobození již nikdy nikomu splatit nebudu muset ! :)

endyfrog*
hodnocení

Omlouvám se za hrubky ale nejsem pisatel který bude mít vše bez chyby zeptal jsem se děkuji za odpověd

hodnocení

2x

To, že je v našem státě možné, že dluh se během krátkého období klidně zdesetinásobí považuji za zločinné. Postavili jsme peníze nad lidský život. Trvá to už dvacet let a jistá část naší společnosti je z toho velmi dobře živa (např. pan JUDr. Sokol by mohl vyprávět ). Pak jsou tu lidé, kteří vše posuzují podle svých schopností a říkají: "Když je někdo hloupý, ať platí kldně stonásobek, neměl si půjčovat.."nebo "přece nepotřebujete, aby vás stát vodil za ručičku", "nesmíme omezovat soukromé podnikání" a pod. Podle mě je to nelidský hyenismus. Už proto, že například výuka finanční gramotnosti u nás prakticky neexistuje a rodiče vychovaní v tomto ohledu v bezpečném socíku také často nemají co předávat. Ale i kdyby toto fungovalo, tak zde stále bude žít mnoho lidí (starých, či jen jednodušších), kteří se nejenomže nenaučí psát y/i, ale ani nebudou schopni se ubránit hyenám a šmejdům, kteří je mohou bez omezení vysávat.

Jedno velmi drastický způsob, jak si vynutit řešení řešení tohoto problému zavedením legislativy jako ve vyspělých státech, (většina se mnou zde logicky už nebude souhlasit) mě napadá. Jestliže už se někdo rozhodne z důvodu beznadějné situace ukončit svůj život (a není jich málo), tak ať neskáče pod vlak v Horní Dolní, protože buď to bude označeno za nehodu, nebo on za blázna, ale ať jdou svůj život exemlpárně ukončit na schody Poslanecké sněmovny, nebo pokud už nemají ani na cestu, tak alespoň před nejbližší státní instituci.

ivulenka*
hodnocení

2x

Pomoci by mohli v charitě: praha.charita.cz/.... I kdyby došlo na exekuci domu, je možnost bydlení v azylovém domě pro matky s dětmi a pán třebas v nějaké ubytovně bezdomovců (ta nejhorší vyrianta): skp.diakonie.cz/..., skp.diakonie.cz/.... diakonie.cz/.... Držím palečky

hodnocení

1x

Také zdravím. Dotaz je celkem hodně zmatený..Pokud je exekuce již v běhu, neudělá s tím kamarád nic. Nikdo ho nenutil, aby si peníze půjčoval od různých společností. Pokud má podezření, že se mu děje bezpráví, ať navštíví se svým problémem občanskou poradnu. Poradí mu tam zdarma, ať vezme s sebou veškeré písemné dokumenty, které v ruce má. On bude umět vysvětlit situaci přímo odborníkům na místě. Takto se vážně rozebírat situace nedá. Přidávám odkaz na občanské poradny, ať si vybere tu, kterou má nejblíže svému bydlišti.

obcanskeporadny.cz/...

mike32*
hodnocení

1x

Oddlužení splátkovým kalendářem je jen jedna z variant oddlužení dle zákona ... pro kterou je nutno mít příjem ze zaměstnání, důchodu či jiného zdroje, který lze doložit u soudu.

Vedle této varianty je další způsob oddlužení a to zpěněžením majetkové podstaty dlužníka ... pokud nějaký použitelný majetek pro oddlužení dlužník má, což mi z dotazu talazatele připadá, že ANO ... u této varianty se nepostihuje příjem dlužníka v budoucnu, ale věřitelé jsou minimálně z 30% uspokojeni jednorázově prodejem majetku dlužníka ...

Další možnou variantou je oddlužení kombinací obou variant ...

Další možností je, že se za dlužníka zaváže splácet oddlužení někdo jiný - třeba z rodiny - tzv. spoludlužník za splnění oddlužení !

Další možností je tzv.ručitel za splnění oddlužení ...

Zkrátka těch možností jak se oddlužit je celá řada a proto bych jednoznačně nezavrhoval tuto možnost, která je jediná, legální a nejlepší jak se zbavit velkých dluhů ... zbavit se exekucí, exekutorů, vymahačů - sankcí, pokut a v neposlední řadě i velké časti svého dluhu, kterou po osvobození již nikdy nikomu splatit nebudu muset !

aktualne.centrum.cz/...

mike32*
hodnocení

0x

At zkusí oddlužení soudní cestou nebo-li osobní bankrot ...

aktualne.centrum.cz/...

macaudio
Osobní bankrot asi těžko, když nemá práci a pracuje jen načerno. Teď shánět právníka je už poměrně pozdě řekl bych. Třeba někdo něco poradí..
mike32*

Pokud má vás kamarád nějaký použitelný majetek pro oddlužení lze oddlužit u zpeněžením majetkové podstaty nikoli příjmem ze zaměstnání ...

Pokud by na oddlužení majetkem nedosáhl alespon na úhradu alespon 30% jeho celkového dluhu přichází na řadu oddlužení splátkovým kalendářem pro který je nutno být zaměstnán ...

endyfrog*
hodnocení

Děkuji ale napsal jsem to tak jak je to prostě 1.Půjčka.100000 2.neplacení splátky.3 Exekuce-dražba 4.půjčka na tři měsíce 5.nezaplacení této půjčky 900000.-6.Exekuce -dražba.Vím že je to jen jeho chyba ale prostě myslel že někdo pomúže ale dostal se ještě do většího dluhu

hodnocení

0x

V situaci v jake je mu nejspis muzete pomoct leda tak, ze za nej zaplatite jeho dluhy.

mike32*

Je vidět, že je tady spousta lidí, kteří nemají ani páru o tom co je a k čemu slouží oddlužení a jakými způsoby lze provést ...

Proto tazateli doporučuji obrátit na odborně příslušné lidi a nehledat řešení zde na poradně !

financnitisen.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]