Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
před 5 lety jsme dostali úrokovou sazbu hypotéky přes 5%.
Nyní nám končí fixace a banka nám ji snížila na dalších pět let na 4,19%.
Máte někdo zkušenosti s refinancováním hypotéky?
Máme splácet ještě 1.342.000,-, chtěli bychom to na dalších 25 let.
Všude říkají, jak dávají sazbu při refinancování už od 2,19 % apod., ale týkalo by se to i nás? Měli bychom šanci ušetřit něco víc?
Děkuji.
Každopádně se refinancování vyplatí!
Refinancovali jsme dvakrát, ČMSS 4,6% - KB 3,9% - a letos UNIQA 2,9%. Máme sice o 5let delší dobu splácení, ale úspora je cca 4,500kč na měsíční splátce na 2mil
Každá smlouva je individuální a je zapotřebí bud využít pomoc finančního poradce (má přehled o všech produktech), jako jsme to udělali my a nebo si vzít nabídku, která vám byla zaslána vaší dosavadní bankou a obejít si finanční instituce sami.Nechte si udělat nabídku od nich a pak případně zpět s nabídkami do vaší stavající banky a pokud se nepřiblíží zhruba k nejlepší nabídce z jiné banky, tak neváhejte a jděte do refinancování. Sice je to trochu lítání a vyřizování navíc, ale za tu úsporu to jistě stojí ... Nebo alespoň nám to za to stálo
Zdravím,
rozhodně zkuste jiné banky,protože 4,19% dnes rozhodně není žádná hitparáda,spíše bych řekl,že je to v současnosti vyšší hranice úroku.Já jsem před dvěma lety refinancoval (měsíční úspora 2.000 kč),ale dal jsem si 5-ti letý fix,za což bych si dnes nafackoval.Nebál bych se jít do jednoleté fixace,úroky rozhodně nepoletí nahoru tak rychle,takže to za to stojí.Předpokládám,že Vám banka nedala moc času na rozmyšlenou,tak bych na tuto akci obětoval pár dní dovolené.
Hodně zdaru
S tim vasim urokem rozhodne.
Dneska cokoliv nad 2,5 je drahe.
Vyrizeni a vedeni bez poplatku by melo byt samozrejme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.