Nejste přihlášen/a.
Chci si příští rok vzít osobní úvěr (cca 200.000 Kč), nejspíše budu žádat v létě.
Některé banky poskytují úvěry, nebo velmi zvýhodňují žadatele, na základě předchozích pohybů na účtu. Např. u mBank po určité době se objevuje nabídka předschváleného úvěru, kterou generuje počítač.
Zajímalo by mě, které banky toto umí a jaké máte zkušenosti? Měli jste na účtu pohyby a banka vám více vyšla vstříc? Používám účet u Fia, ale to moc nízké úvěry neumí a hypotéky umí jen nad 300.000 Kč.
Rozhoduji se nyní, že bych si založil účty u více bank a posílal si tam peníze, používal jejich karty apod. a po tři čtvrtě roce požádal o úvěry a pak vybral nabídku, která bude nejvýhodnější (tj. s nejnižším úrokem a bez poplatku). Právě existence účtu u banky by mi měla umožnit snížit úrok, co jsem se dočetl.
Stále se nepřestanu divit, že i v současné době si chtějí lidé stále půjčovat a zadlužovat se ...
Abychom se vyhnuli nesouvisející diskusi, tak doplním, že jde o úvěr na byt.
Cena bytu je 250.000 Kč (jde o byt v Mostě, abych předešel údivu), z toho 50.000 Kč mám svých a tedy 200.000 Kč potřebuji půjčit.
Už jsem obcházel banky a bohužel hypotéku žádná nedá, jelikož částka je příliš nízká. V úvahu přichází jen neúčelový úvěr, ale pro něj je to zase částka docela vysoká (moje mzda na to stačí velmi těsně, ale problém je, že všechny banky nabízí hodně vysoké úroky, což je pro mě neakceptovatelné).
Jsem schopen zastavit i dva jiné byty (můj a matky), ale u neúčelových úvěrů toto banky nedělají - to je info od několika bank, které jsem obešel.
Takže mě jako možnost napadlo využít "předschválené nabídky" od banky a snad dostat i nižší úrok.
Nikam nespěchám, aktuální to bude až příští rok v létě.
Myslím si, že můj postup je zcela racionální, zjišťuji možnosti dlouho předtím, než budu peníze reálně potřebovat a nemusím nic uspěchat
Jak tu již zaznělo - stavební spoření. Počkat na konec roku (nebo hlídat termín) až banky budou nabízet založení spoření bez poplatku z cílové částky. Vložte 50 tis a půl roku nějakou částku zasílejte na spoření, ať vidí, že jste bezproblémový klient a v létě si vemte úvěr. Zatím úroky od st. spořitelen jsou nižší než u bank.
To mě nenapadlo, myslel jsem pod vlivem médií, že stavební spoření je mrtvé.
Ani banky ho už aktivně nenabízí, kreditky a penzijko mi vnucují, ale o stavebku ticho po pěšině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.