Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otěhotnění před menstruací + prášky

Od: waqaw* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, 2 dny po dokončení úžívání antikoncpce (z důvodů čekání na menstruaci) jsem měla s přítelem sex(ještě jsem menstruaci neměla). Mohu otěhotnět?

Snad se chápem. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dery*
hodnocení

2x

Pokud je to typ antikoncepce, která se bere tři týdny, pak týden nic (=menses) a po týdnu se opět začne, tak je to nepravděpodobné.
Tato antikoncepce je dělána tak, že vás chrání stále, i behěm týdne, kdy byste měla mít menses.

hodnocení

0x
Malo pravdepodobne, ale priroda je priroda...

hodnocení

0x

S velkou pravděpodobností ne.

Navíc, když už nějaký čas antikoncepci berete, Vaše tělo je pod jejím vlivem a tak Vás chrání i v té době, kdy ji neberete /ta menstruační přestávka/. Jaga.

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Tady ty antikoncepce jsou zlo Nejen, ze to skodi zdravi (ale je to pohodlny). Ale kso to bere, tak nevi jak to funguje. Na co je pribalovy letak? Na co je doktor, ktery ji predepisuje? Myslim, ze by nebylo spatne si ho precist pripadne se poptat doktora az ti bude predepisovat dalsi. Budes pak i klidnejsi.

iv®
hodnocení

0x
Dobrý den. Většina HA funguje na principu blolace dozrávání vajíčka. Takže predpokladame li, ze HA berete tak jak se ma, žádné vajíčko k oplodnění nedozralo. Tudíž otěhotnět neni z čeho. Samozřejmě jsou případy kdy se to stane. Ale dle meho to je v chybném užívání HA.

rnk*
hodnocení

0x

Občas potkávám 16 letý důkaz, že otěhotnět je možné i při pravidelném braní HA. Stačí třeba nachlazení, užívání antibiotik atd.

Žádná antikoncepce není 100% zárukou.

pb®

Jistě, ale to je tím, že uživatelka udělá chybu. Taky mám kamarádku, co tvrdila, že nechtěně otěhotněla při braní HA. Pak z ní neochotně vylezlo, že první prášek nezačala brát první den menstruace a jinou ochranu nepoužila. Takže její blbost, nikoliv chyba nebo nespolehlivost HA. Jestli někdo netuší, že existují různé lékové interakce, na které si musí dát při braní HA pozor, tak co k tomu dodat? Z neustálých dotazů na užívání HA zde na poradně mám pocit, že HA užívají snad samé negramotné poloblbky, které si neumějí přečíst příbalový leták, případně není v jejich duševních silách ten text pochopit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]