Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Air bank - účet zdarma?

Od: bau odpovědí: 14 změna:

Nevíte, zda je účet u Air bank zdarma? Mají na webu dvě varianty, malý a velký tarif - malý tarif je zdarma, velký za 100 Kč měsíčně, ale nevidím mezi nimi žádný rozdíl.

Je tedy Air bank, ta malá varianta, zcela zadarmo? Mám účet u Fia, ale chci trochu diverzifikovat, ať nemám všechno najednom účtu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x

airbank.cz/...

u air mám jen spořící, ten je zadara.

Jestli chceš úplně zdarma, fio je jednička a má propracované bankovnictví, můžeš si pořídit další podúčty, i když dnes mizerně úročené.

Pokud máš pohyb na běžném účtu min 10tis, vem equa bank, pak je běžný účet zdarma, spořící účty mají úročení 1,6% bez podmínek, 1,8% s podmínkou, že nic nevybereš v daném měsíci. Pokud nemáš pohyb min deset tis, ale máš celkový zůstatek na všech účtech min sto tis, je běžný účet taky zdarma. Bankovnictví je lépe přehledné než u air bank, ale mně se víc líbí fio. Jinak u equa bank jsou výběry zdarma ze všech bankomatů. Karta je bezkontaktní. Limity si upravíš v bankovnictví.

myse*
hodnocení

0x

Airbank má tu malou variantu zdarma - ale je tam omezen počet transakcí a tak... takže ty ostatní "nad limit" jsou pak zpoplatněny. Záleží na tom, k čemu účet potřebujete... Líbí se mi spořící konto, líbí se mi u nich spoření "do obálek" na cokoli, líbí se mi jejich internterové bankovnictví... (srovnávám jen s GE a Reiff.) A hlavně můžu vyřídit vše přes internet a nemusím chodit nikam na pobočku... (ale provozní dobu poboček mají skvělou, ne jak jiné banky...)

Promiňte, ale plácáte nesmysly... AirBank nemá nijak omezen počet transakcí na účtu. Tudíž ani je u malého tarifu nijak nezpoplatňuje.

Co se týká tazatele... v čem nevidíte rozdíl? Airbank má ceník tak jednoduchý, že to už více snad ani nejde...

Malý tarif = vedení účtu zdarma, zpoplatněno: SMS po pohybu na účtu (nemusíte aktivovat), výběr peněz v bankomatu u Sazky či na přepážce jiné banky, zaslání výpisu z účtu poštou či opakované zaslání PINu ke kartě.

velký tarif = vedení zdarma + všechny výše uvedené služby též zdarma.

viz: airbank.cz/...

doplněno 14.10.13 15:05:

ooops, tak samozřejmě velký tarif není zdarma... to jsem se upsal, je za 100,- Kč na měsíc, jak správně upozorňuje kolega Stirecek...

bau
hodnocení

Přišlo mi podivné, proč by někdo platil 100 Kč měsíčně, když nemusí

To máte jednoduché... existují lidé, kteří chodí z bankomatu vybírat po stokorunách podle toho, jak potřebují... v tom případě je pro ně vhodnější zaplatit 100,- za Velký tarif a mít výběry zdarma. Já třeba zase vše platím kartou, či přes elektronické bankovnictví a hotovost v podstatě nepoužívám (opravdu velmi vyjímečně), takže mám Malý tarif a vedení účtu zdarma.

Tohle vše ale platí čistě pro AirBank. Lidé mají různé potřeby a podle toho si pak vybírají banky. A jak už jsem napsal dříve... kolega plácnul nesmysl, protože AirBank skutečně nezpoplatňuje pohyby na účtu (od nějaké transakce). Žádnou takovou položku u nich nenajdete a z vlastní zkušenosti vím, že mi nikdy nic takového neúčtovali.

stirecek*

Přečti si ten ceník pořádně. U malého tarifu platíš 10kč za výběr u sazky a 25kč za výběr u cizího bankomatu. Velký tarif tohle má zdarma. Když ale máš velký tarif a s výběry to přeháníš, můžou ti tarif změnit a výběry zpoplatnit. První čtyři měsíce poplatky vrací, ale pak už platíš, nicméně pokud se ozveš, poplatek ti vrátí.

doplněno 14.10.13 13:25:

Velký tarif zdarma je samozřejmě za sto kč paušál.

jirbar*

Tak to jsem si nevšiml. Air při té bídě má jedny z nejvysších úroků. Mám běžný i spořicí a nevím o poplatcích. Ten běžný za určitých podmínek je úročen jako spořicí.Bezkontaktní karta. Jedině výběr z bankomatuje 25 Kč. Takže vybírám u MBank většinou zdarma či za 9 Kč. A Air má svůj bankomat zdarma v místě které každou neděli navštěvuji, takže pro mne žádný problém.

bau
hodnocení

Aha, tak teď už chápu. Bylo mi divné, proč by někdo platil za velký tarif 100 Kč, když by nebyl žádný rozdíl s malým tarifem, který je zdarma.

Omezení na počet transakcí mi nevadí, poslal bych si tam tak 1-2x měsíčně peníze a možná 1-2x použil kartu.

Jde mi jen o diverzifikaci, proto hledám účet bez poplatků, hlavní účet si nechám u Fia.

Další důvod, proč chci víc účtů - příští rok chci požádat o úvěr (budu potřebovat cca 200 tisíc na investice) a Fio moc úvěry neumí. Co jsem četl, tak Air bank je v úvěrech proaktivnější, ale chtějí právě vidět historické obraty na účtu. Proto se poohlížím po jiném účtu už nyní a po pár měsících bych si u nich požádal o úvěr, předpokládám, že předchozí transakce zohlední.

jirbar*

Kde jste vyčetli ty transakce. Velký tarif má zdarma výběr z bankomatu a zaslání výpisu poštou. Ovšem za 100 Kč

To by mne také zajímalo... podle mne si to vycucal z prstu, protože banka nic takového v ceníku nemá a z vlastní zkušenosti vím, že ani nic takového neúčtuje.

abcd*
hodnocení

0x

Ano účet je zdarma, k tomu i první dvě platební karty. Letmým pohledem do ceníku lze zjistit, že u malého tarifu na rozdíl od velkého jsou zpoplatněny sms o pohybu na účtu, výběry z bankomatů v ČR/EU a zaslání výpisů/PIN poštou.

hodnocení

0x

Tak si to založ u mBank, nebo Zuna.

bau
hodnocení

U Zuna je potřeba každý měsíc utratit kartou 5000 Kč, aby byl účet zdarma.

Ale to mluvíte o "Účtu plus", který bez té 5000 útraty stojí 68,- Kč měsíčně. Obyčejný "Účet" je u ZUNO zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]