Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Žiji ve společné domácnosti s bývalým partnerem a dvěmi dětmi. Bývalý se nechce odstěhovat. Já mám skoro dva roky nového přítele,kterého moc miluji. Hodně jsem mu lhala. Třeba se ptal jestli byl bývalý doma a já řekla pro klid že ne. A tak podobně. Lhala jsem mu mockrát a on na to hodněkrát přišel. Teď se se mnou můj přítel rozešel, že mě miluje, ale že mi dál nemůže věřit. Jak ho mohu získat zpět? Prosím poraď te mi
Jsem si jistý, že to nechcete slyšet, ale pokud má váš expřítel rozum a nějakou hrdost, pak už neexistuje způsob, jak ho získat zpět. Za prvé, jen hlupák znovu uvěří někomu, kdo mu již několikrát lhal a provalilo se to. Za druhé se s vámi rozešel z vlastního rozhodnutí. Tím pádem již neměl zájem pokusit se něco zachraňovat či obnovovat. Ušetřete zbytečné nepříjemné situace vám oběma a nechte ho být. Nevolejte, nepište, nenavštěvujte.
Sama jste si pod sebou podřízla větev. Víte, pokud má člověk určitou inteligenci a hrdost, snadno pozná, když mu někdo lže a snaží se z něj udělat vola. Když to Váš partner odhalil, jistě byl z toho velice rozladěný a znechucený. Tam, kde čekal lásku, je lež. A tak se stalo, co se muselo stát.
Navíc máte 2 děti a i to je pro muže velký závazek. Tak si třeba řekl, že si najde raději nějakou bezdětnou, která mu nebude lhát a ty 2 děti pak klidně mohou mít spolu. Co vy víte, co se mu motalo hlavou. Nechci tady mentorovat, ale dojít k tomu muselo, zavinila jste to Vy. Měla jste vyřešit nejprve do detailů rozvod s bývalým mužem, jeho odstěhování a pak teprve přijmout do prázdného hnízdečka nového. Ono to soužití s ex nedělá nikdy dobrotu.
Dneska je už pozdě na všechno a co jste zasela, to sklízíte. Nevtírejte se, nevnucujte, nehrajte mu na city. Rozhodl se sám, dobrovolně, jistě ví, proč a ani se mu nedivím. A pokud někdy zase nějakého toho "přítele" seženete, dbejte na to, aby tam Váš ex už nezacláněl. Nebo to zase špatně dopadne. Ale na druhou stranu máte zase životní zkušenost, co už příště /nikdy/ nedělat. Jaga.
Dobrý den, možná, kdyby se Vám nějak podařilo dostat svého bývalého z domu, mohla byste společně s pořádným vysvětlením a omluvou získat přítele zpět.
David
doplněno 14.10.13 16:41:K rádcům níže pode mnou podotýkám, že to byl dotaz na to, zda neexistuje nějaká šance/postup na to, aby se přítel vrátil. Dotazující si je vědoma, že lhaní není žádná chvályhodná věc, ale i to se dá přece za nějakých okolností odpustit, je-li vše jasně a upřímně vysvětleno. Takže Vaše rada o tom, aby se dotyčná o nic nepokoušela, je zbytečně moralistická rada. Proč by se pokoušet neměla, když šance, i kdyby sebemenší, stále existuje? Prostě může zkusit dostat bývalého z domu a pak, za nových okolností a s pořádným vysvětlením a pokorou vše znovu probrat s přítelem.
David
Dobrý den. Ztracená důvěra se těžko získává zpět. Zkuste si s ním promluvit otevřeně a povězte mu, proč jste mu lhala, co Vás k tomu vedlo...Možná strach, možná ohledy na přítele..To víte jen Vy sama...Pokud Vás má přítel rád, měl by Vás vyslechnout a pomoci Vám najít řešení takové, abyste ani Vy nebyla nucena být vystavována psychickému tlaku a z ohledu na obě strany, nucená lhát..Většina vztahů ztroskotá právě na neupřímnosti a neschopnosti komunikovat spolu a hledat společné řešení..
Popravdě v;bec nechápu, co chcete vlastně slyšet, když sama píšete, že jste mockrát lhala a už x-krát na to přišel. Z toho je evidentní, že Vám musel mnohokrát prominout ale vy jste v tom lhaní pokračovala stále až to přítele přestalo bavit a zlomil nad vámi hůl. Tady není co řešit a co napravovat. Sama sobě propleskejte dobře a přístě nelžete.
Já už mu ale poslední dobou nelhala. Ale zatajovala skutečnost. Například, že tam bývalý byl.
Vážená paní, jestli něco nesnáším, tak je to lhaní. Bohužel jsem jako dítě byla dost ulhaná a trvalo hodně dlouho, než mi rodiče znovu začali věřit.
Takže si to maskujte jemnými slovíčky "zatajovat skutečnost" a podobně, ale pořád je to prachsprosté lhaní. Jak už tu někde bylo napsáno, tím jste si pod sebou celkem dost podřezala větev, málokdo chce být s někým, kdo mu opakovaně a prokazatelně lže. Vy teď můžete jen čekat a poprosit o odpuštění (samozřejmě za nějaký čas, teď je expřítel zřejmě dost rozhozený a sbírá síly.
doplněno 14.10.13 18:25:Nicméně osobně přiznávám, že s někým, komu jsem lhaní 50x odpustila a on lhal zase, bych se na jednapadesátku vykašlala.
doplněno 14.10.13 18:46: Davide, ano, máte pravdu, zřejěm jsem se nechala unést emocemi Osobně jsem jako malá lhala napůl ze strachu, napůl jen tak, abych byla zajímavá. Dost se mi to vymstilo.
Kdyby paní zalhala jednou, dvakrát, dobře, desetkrát, a pán odpustil, ok. Pokud se ale ptal na jasnou věc a tazatelka mu zalhala opakovaně a schválně, tak se nelze divit, že ji nechal. Možná kdyby se tazatelka pokusila ho do problému zapojit, společnými silmai mohli expartnera odstěhovat. Ale lhaním, aby se náhodou nemuselo něco řešit (protože lidé hodně lžou z pohodlnosti), to dost pokazila.
Dobrý den,
v lecčems lze s Vámi souhlasit, ale na druhou stranu bych byl opatrný s tím, co je prachsprosté lhaní a co je lhaní ze strachu. Děti lžou, protože nechtějí být rodiči trestání, dotyčná lhala, protože nechtěla komplikovat vztah s přítelem odpovědmi, o nichž nevěděla, že sami o sobě by mohli dávat podnět k rozchodu.
Prachsprosté lhaní chápu jako lhaní, kdy člověk lže, aby druhého záměrně oklamal a získal tím prospěch na jeho úkor. Lhaní v případě dotazující se, je podle mě spíše lhaní ze strachu o vztah, lhaní z nejistoty. Není to omluva. Lhát se samozřejmě nemá, ale lze jej minimálně pochopit a za určitých okolností i odpustit.
David
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.