Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezaměstnanosti při studiu

Od: miraa odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli v případě, když ukončím výpovědí současné zaměstnání a půjdu na jednoleté denní studium, mi náleží podpora v nezaměstnanosti. Pochopitelně si po dobu toho studia nehodlám hledat zaměstnání, protože budu studovat. Potřebné roky mám odpracované a jsem nad 26 let. Děkuji. Mira

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

"miraa", pokud jdete na denní studium nemůžete jít současně do evidence a kde Vás vemou na denní studium? V evidenci ÚP platí zdr. poj. za Vás stát a pokud jste student denního studia, platí za Vás zdr. poj. také stát. Takže to nejde, buď jedno nebo druhé. Pokud Vás budou živit rodiče, nebo manželka, tak studujte na denním studiu, pokud Vás některá škola tedy přijme a bude to nejjednodušší. - pt

miraa
hodnocení

Nechápu, proč by mě na denní studium neměli vzít? Studovat snad mohu vždycky, ne? Jedná se o obor na elektrotechnickém učilišti, kde si budu dodělávat elektro vzdělání kvůli §vyhl. 50.

pt®

Na denní studium se přijímají studenti do 26 let, a Vy píšete, že je vám víc, tak proto. - pt

askmenow*
hodnocení

0x

Odpověď výše je pravdivá. Záleží, zda vám bude uznán status studenta. O jaké se jedná studium?

Protože např. pomaturitní studium jazyků je denní studium co trvá jeden rok, ale status studenta v něm získávají jen ti, kteří ve stejném kalendářním roce maturovali. Ostatní ne.

hodnocení

0x

Dobrý den. Aby Vám mohla být vyplácená podpora v nezaměstnanosti, musel byste splnit podmínky pro její vyplácení (což splňujete) ale musel byste být evidován na úřadě práce, jako nezaměstnaný. Evidence má však smysl jen pro toho, kdo hledá skutečně zaměstnání. Což není Váš případ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]