Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odborníci na papír

Od: lenkapokorna odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dostali se mi do rukou dva zajímavé druhy papíru, přičemž bych ráda tytéž nebo co nejvíce podobné koupila pro své vlastní, poměrně četné tisknutí. Když dojdu někde do krámu, tak je hned vidět, že tomu vůbec nerozumí a řeknou jen vyberte si podobný. Podobný, natož stejný jsem ale nenašla. Existují v ČR vůbec nějací odborníci, kteří skutečně poradí? Prostě chytnou papír a řeknou...tohle je takový a takový papír, podobný se vyrábí tam a tam? Jako když prostě přijdete do zlatnictví, jsou tam vyučení zlatníci...Donesete prstýnek, určí název kamene, způsob úpravy, karáty, opracování, cenu, naleziště, výrobce schopného vyrobit totéž... Hledám totéž u papíru. Jsem moc zvědavá, jestli si s touhle otázkou bude někdo vědět rady. Tipy na obchod s kancelářskými potřebami samozřejmě nehledám.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V praze u Karlaku je obchod s papirama. Svet papiru se to tusim jmenuje. Maji tam obrovsky vyber vsech moznych papiru a pokud by nekdo mohl vedet to, co pozadujete, tam bych asi zacal.

hodnocení

0x

Spousta lidí u nás v papírnách, většinou když tam pracujou 40 let :)

lenkapokorna
hodnocení

Tam a tam je obchod s papírama je fajn. Takových sem oběhala bezpočet. To, že je někde obchod s papírama, jak jsem zjistila neznamená, že je tam i odborník na papíry. To neexistuje nějaký studijní obor, kde vyloženě, tak jako zlatník, student se třeba mimo jiného, vzdělává ve všem souvisejícím s papíry? Hledám odborníka ne obchod.

ladinpraha*

Tady jsou soudní znalci přes papír.

doplněno 12.10.13 11:49:

Tak jinak.

Odborníci na papír
lenkapokorna
hodnocení

Tak například Vámi uvedený, hnedle první:

Ing. Jiří Škvařil - Znalci a odhadci v oboru chemie

Tenhle člověk mi jako řekne, kde dostanu koupit svůj vysněný papír, kdo ho vyrábí...etc?

Hledám spíš nějakou vlastní zkušenost s konkrétním odborníkem, rozhodně ne soudní znalce.

hodnocení

0x

Zkuste zajít do tiskárny.

lenkapokorna
hodnocení

I to jsem zkusila. Výsledkem je, že zapropagují pouze svůj sortiment, který má daleko k tomu co hledám a nazdar.

honziicek
hodnocení

0x

Já bych to doporučení na prodejnu Svět papíru nezatracoval - majít tam 1500 druhů papíru a určitě je naděje že by jste tam mohla najít to co hledáte, jsou na adrese Václavská 12, Praha 2. Pak leda zkusit velkodistributory a dovozce, např Antalis, Norske skog, Europapier bohemia, Mondi... Držím Vám palce. Honza

rnk*
hodnocení

0x

Nevím jestli hledáte v Česku nebo na Moravě. V Brně můžete zajít do Brněnských papíren, a v Litovli jsou papírny Papcel a.s. Tam jsou lidé, kteří papíru rozumí a můžou poradit. V Česku použijte k vyhledání papíren Google.

lenkapokorna
hodnocení

Asi máte pravdu, zkusím ten svět papíru, to bude asi nejlepší varianta. Žiji ale na druhé straně republiky, takže vzorek, bude-li ochota, budu muset zaslat poštou. Díky za postřehy.

zabu
hodnocení

0x

Zpracováním papíru se zabývá více profesí. Nejbližší, a nejvíc bude o papíru vědět asi knihař-kartonážník. Dřív to byl učební obor. Jak dnes nevím. Nicméně stále jich je dost zaměstnáno v různých kartonážkách, kde navrhují nové tvary krabic atd, Nebo různě u firem jako zaměsnanec nebo jako OSVČ, které umí ještě dnes ručně vázat knihy. U nějakého knihaře bych začal já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]