Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byla jsem okradena - SMS platba

Od: domini321 odpovědí: 24 změna:

Znáte to, člověku někdy ujde rozum a tak jsem i já poslala zálohu na mobil , kterej nikdy neuvidím..nebyly to malý peníze, a tak se chci zeptat: co bych měla dělat? komu nahlásit tento podvod? policie se s tím asi zabývat nebude...jsem si jistá, že podvedených je mnohem víc...mám jenom číslo účtu podvodníka, emaily má vymyšlené. incident se stal na sbazar.cz. inzerát už ten ***** radši vymazal. Nevím, co dělat, poradte:(

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

1x

Podat trestní oznámení na zenámého pachatele, nahlásit jeho číslo učtu.

jelly
hodnocení

a když nemám jiný důkaz jen to, že jsem mu z účtu poslala peníze? má cenu podávat trestní oznámení?

ladinpraha*

Samozřejmě, že má. Podobně postižených může být víc. Nebo chceš, aby takové jednání podvodníkům procházelo?

doplněno 12.10.13 00:45:

Na důkazy je tu policie a číslo účtu není anonymní.

domini321
hodnocení

Policajty se s tím nebudou ani namáhat, navíc to není nad 5000,- ...jak mám varovat ostatní lidi, když dotyčná osoba si mení emaily jako chameleon! ted se dívám na sbazar a mám tam minimálně 3 inzeráty, poznám, že je to on, páč jsem s ním komunikovala...nevím, čeho se mám chytit, nevím, jak ho mám nachytat, abych ho mohla usvěčit...kde vzít důkazy? (protože u nás platí presumpce neviny...)

Jak dopredu vis, ze se policajti nebudou namahat?

Bud Te ty penize za to stoji a nebo ne. Volba je jen a pouze Tvoje.

Pokud te za to nestoji, mohla by si poslat nejake i mne. Zlobit se nebudu.

hm*
hodnocení

0x

Nešprkej a jestli chceš něco udělat, zajdi na tu policii. Podle čísla účtu by měl jít najít, jestli je to normální účet a je jeho. Sama nic nezmůžeš a kdyby náhodou jo, tak by za to ještě dal k soudu on tebe.

vlasatec*
hodnocení

0x
Taky jsem byl okradaden, nebo spíš vykraden. Taky jsem si myslel že je policie k ničemu. Nakonec jsem ji zavolal. Pachatele z řad našich spoluobčanů našli a ten se dokonce, sic pod trochou nátlaku přiznal. Radím tedy to předem nevzdavat, vše není tak hrozné jak říkají na TV Nova.

xixi*
hodnocení

0x
Bezte na policii, reknete co se stalo, ukazte jim emailovou komunikaci, doklad o tom ze jste zaplatila atd. U vas treba skoda nepresahuje pet tisic, ale co kdyz je vic lidi kteri naleteli? Treba uz tohle cislo uctu policie prosetruje. Pak se skoda zpusobena pachatelem scita. Bezte do toho, nenechte mu to jen tak projit. Zkuste to cislo uctu a emaily projet googlem, treba vam to najde dalsi nespokojene zakazniky.

buss
hodnocení

0x

a tak se chci zeptat: co bych měla dělat? komu nahlásit tento podvod?
Vážená, od toho zde přece máme P ČR, která vám pomáhá a chrání, kdo jiný by to měl řešit? Už jste tam měla být. Jak jste komunikovala? Vy víte, kdy to Sbazar likviduje?

domini321
hodnocení

Asi tam pujdu, přemluvili jste mě...ale nemám v ruce jiný důkaz než výpis z účtu, ty emaily jsem ve zlosti smazala. Myslíte, že i tak se s tím budou namáhat? žádné zkušenosti s policií nemám- pokud by došlo na soudní proces, kolik mě to bude stát? Přišla jsem o 1500, tak jestli se to vyplatí.Každopádně díky za rady!

allesgute

1500,-? to bych vůbec neřešil a bral to jen jako pokutu za BLBOST...Za 1500,- Vás to bude stát tolik,běhání,vyřizování,vypisování,telefonování,vyplnování,ztrátu času atd...že to za ty drobné nostojí a ještě s nejistým výsledkem.¨Znova opakuji berte to jako pokutu za BLBOST a zapomente na to

stirecek*

Kvůli takovým, jak jste vy, podvodníci dále mají prostor.

stirecek*
hodnocení

0x
Hlavně byste mela napsat na sbazar . On tam je registrovaný a dle ip adresy se da zjistit, odkud inzerát zadával. I kdyz číslo účtu stačí, policie si dotyčného najde. Rozhodně bych peníze předem neposlal, dotyčnému bych poslal předem zálohu na poštovné cca 150 Kč a zbytek zaplatit při doručeni. Ale tohle se tu píše porad a lidi si poradit nenechají.
allesgute

To že zaplatíte jen zálohu a bude čekat na to co přijde v dobírkovém balíčku nic neřeší..vyjde to uplně stejně.Podvodník Vám pošle mísro telefonu kus vystlaného papíru a jste tam...jako když to platíte předem na učet.

vlasatec*

U dobírky je ale možná lépe dohledatelný pachatel, ikdyž čísla účtu také nejsou anonymní. Nechápu, že se to těm podovodníkům vyplatí, vždycky jsou dle mého dohledatelní.

buss

To jsou neuvažující blbečci, několikrát jim to prošlo a tak zkouší dál. Zvl. když poškozený dostane radu se na malou částku vy... On vrah také neuvažuje o trestu co mu hrozí.

stirecek*

rozbalím na poště a pošlu zpět...jak jednoduché

doplněno 12.10.13 14:16:

?

Ale jděte... tak to přece nefunguje.

alllesgute

Ano ZAPALTÍTE ! na poště pak si to můžete rozbalit i se s balíkem dát vyfotit třeba hned na poště a hned poslat zpět ...a dál? Už jste vůbec někdy přebíral a platil dobírku? Bez zaplacení vám balík nevydají.

To jsou pověry. Pošťáci mají přímo nařízeno se do těchto věcí nemíchat, nic nedosvědčovat. O foťáku na poště si nechte jen zdát. A co když vám to doveze auto až domů? Taky budete držet poslíčka za rukáv ať se koukne co vám přišlo? Jak říkám. NESMYSL.

buss

A takový důkaz nelze vyrobit? To se pak bude fotit i odesílatel? Pošťákům do toho nic není. A co tak přizvat notáře aj.?

stirecek*
Ono asi záleží, jak se na poste domluvíte. Nic jiného v tom není, jen slušné jednání. Pak jde všechno ;)
buss

Kdyby ale měli oba strach, že je druhý vyčurá, tak se tak prodá nic. Jedině z ruky do ruky či přes úschovu. Lidi dnes více než kdy jindy lžou a kradou...

Stačí se dobře podívat na to o koho jde. Na Aukru to poznáte podle hodnocení. Sem tam negativ nevadí, protože lidi jsou mstiví a rádi vydírají, ale pokud mám 50 negativů, nebo mobil za čtvrtinovou cenu než v obchodě, už něco smrdí. Zrovna tak eshop lze prověřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]