Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maggi - polévkové koření

Od: syfrig* odpovědí: 12 změna:

Zdravim všechny zde a zajima mě Vaš nazor na Maggi=polevkove kořeni,protože ho použivam,kde se jen da mooc mě chutna :)Přečetl jsem si složeni na obalu a domnivam se,že tam nic zdravi škodliveho neni.Co řikate?Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

2x

Nevím - jsem zastáncem toho uvařit jídlo tak, aby už podobná dochucovadla nebyla potřeba. Ale nejsem zas puritán, co by je ostatním vyrážel z ruky. Každá máme jinou chuť a když to někomu chutná, tak ať si toho tam naleje třeba kýbl. Osobně Maggi apod. používám jen zřídka. Ještě k té škodlivosti zdraví - Maggi obsahuje L-glutaman sodný /..., který dvakrát prospěšný není...

hodnocení

2x

pouzivam , chutna mi a budu pouzivat , je to smes koreni a vic neresim :)

monika123*
hodnocení

0x

U nas se vzdy rikavalo, ze to jsou rozemlety kosti.:) ...Me osobne nechutna a nepouzivam ho.

Jako dítě jsem slyšela, jak mamince říká v obchodě řezník, že jsou to rozemletá kopyta *blee* a tak mi to utkvělo (dlouze jsem o tom přemítala a představovala si, jak těm kravičkám řežou ta kopýtka a rozlítostňovala jsem se nad tím), že maggi vůbec nepoužívám.

martondra
hodnocení

0x
syfrig*
hodnocení

tak jsem si vše přečetl a vyšlo mě,že mohu moje oblibene Maggi vesele použivat i nadale :) neni to nic co by memu zdravi pomahalo,ale zas jsou horši svinst...co kupujeme a jime-diky za Vaše nazory přatele

Ono je to jako se škodlivostí glutamanu - glutamátu. Všichni vědí z médií jak moc je škodlivý a přitom se nikdy v žádné studii na dospělých nic takového neprokázalo. Jediné co se snad potvrdilo že zhoršuje stav u dětí postižených hyperaktivitou. Přesto nám každá druhá reklama na polévky bude tvrdit že je ta jejich lepší než jiné protože neobsahuje glutamát. Že je v ní o to víc soli se samozřejmě nehlásá :-D

hodnocení

0x

Pokud jste zdráv, používejte to klidně dál.

jumba
hodnocení

0x

Myslím si, že když to používáte do polévky, tak to není nic strašného.

Ale můj spolubydlící na privátě toto koření používá i jinak. Chleba si pořádně pokape Maggi kořením,plácne pár plátků salámu, sýr, rajče, nebo okurku. A toto je jeho večeře i snídaně po celý týden. Už jsem to s ním řešil, protože já to zase nemůžu ani cítit, smrdí to po celém pokoji. Tak si jdu zatím zaběhat, když si chystá hostinu a musí pořádně vyvětrat, než přijdu zpět.

kralikar*

Maggi mi docela chutná , má to hodně bílkovin tak určitě neuškodí. Ještě používám Maggi k pipkám v zimě do vody kvůli již zmíněným bílkoviná, zhruba polévková lžíce na 5 l. Pipky mají pak krásné peří , neklovou se a mají také pěknou snášku. V zimě se potřebujou vitamíny a minerály doplnovat jinak , není pastva.

rozumbrada

hodně bílkovin? to asi ne. Pokud dáte jednu lžíci magi do 5l polevky, tak pak na jednu porci člověk dostane tak čtvrt gramu bílkovin navíc a protože doporučené denní množsví bílkovin je mnohonásobně vyšší, tak se tady jedná o zanedbatelné množství. Magi nepoužíváme, žena vaří perfektně a nemusí toto dochucovadlo s glutamátem používat. A znám spoustu lidí, kteří v hospodě, před ochutnáním, automaticky dochucují každou polévkou právě Maggi. Každý ať si jí, jak mu chutná, ale nemyslím si, že by to bylo nějak moc zdravé.

syfrig*
hodnocení

to,bych si s vašim spolubydlicim rozuměl koupili,bychom si společne velke baleni Maggii :) i ja ho použivam,kde se da šungafleky,bramborak atd...ne ne nesmrdi=voni :) jsem rad,že nejsem sam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]