Nejste přihlášen/a.
Zdravim všechny zde a zajima mě Vaš nazor na Maggi=polevkove kořeni,protože ho použivam,kde se jen da mooc mě chutna Přečetl jsem si složeni na obalu a domnivam se,že tam nic zdravi škodliveho neni.Co řikate?Děkuji
Nevím - jsem zastáncem toho uvařit jídlo tak, aby už podobná dochucovadla nebyla potřeba. Ale nejsem zas puritán, co by je ostatním vyrážel z ruky. Každá máme jinou chuť a když to někomu chutná, tak ať si toho tam naleje třeba kýbl. Osobně Maggi apod. používám jen zřídka. Ještě k té škodlivosti zdraví - Maggi obsahuje L-glutaman sodný /..., který dvakrát prospěšný není...
U nas se vzdy rikavalo, ze to jsou rozemlety kosti. ...Me osobne nechutna a nepouzivam ho.
tak jsem si vše přečetl a vyšlo mě,že mohu moje oblibene Maggi vesele použivat i nadale neni to nic co by memu zdravi pomahalo,ale zas jsou horši svinst...co kupujeme a jime-diky za Vaše nazory přatele
Myslím si, že když to používáte do polévky, tak to není nic strašného.
Ale můj spolubydlící na privátě toto koření používá i jinak. Chleba si pořádně pokape Maggi kořením,plácne pár plátků salámu, sýr, rajče, nebo okurku. A toto je jeho večeře i snídaně po celý týden. Už jsem to s ním řešil, protože já to zase nemůžu ani cítit, smrdí to po celém pokoji. Tak si jdu zatím zaběhat, když si chystá hostinu a musí pořádně vyvětrat, než přijdu zpět.
Maggi mi docela chutná , má to hodně bílkovin tak určitě neuškodí. Ještě používám Maggi k pipkám v zimě do vody kvůli již zmíněným bílkoviná, zhruba polévková lžíce na 5 l. Pipky mají pak krásné peří , neklovou se a mají také pěknou snášku. V zimě se potřebujou vitamíny a minerály doplnovat jinak , není pastva.
hodně bílkovin? to asi ne. Pokud dáte jednu lžíci magi do 5l polevky, tak pak na jednu porci člověk dostane tak čtvrt gramu bílkovin navíc a protože doporučené denní množsví bílkovin je mnohonásobně vyšší, tak se tady jedná o zanedbatelné množství. Magi nepoužíváme, žena vaří perfektně a nemusí toto dochucovadlo s glutamátem používat. A znám spoustu lidí, kteří v hospodě, před ochutnáním, automaticky dochucují každou polévkou právě Maggi. Každý ať si jí, jak mu chutná, ale nemyslím si, že by to bylo nějak moc zdravé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.