Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vzniká předkus?

Od: milanp® odpovědí: 8 změna:

Myslíte, že je to nedostatečným žvýkáním v dětství?

doplněno 11.10.13 20:36:

chyba - má být *předkus*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki
hodnocení

0x

Příčiny předkusu jsou v zubech, nebo v nestejné délce čelistí. No a zuby může ovlivnit tlak jazyka vers. rtů, takže třeba dudlík, šmátrání jazykem po vyrůstajícím pevném zubu, nebo parodontóza, kdy se zuby uvolní z dásní, nebo tlak dorůstajících zubů. Čelisti neovlivníte.

Můžete ovlivnit vzhled tváře používáním nějaké grimasy, ale nedostatek žvýkání, to nevím.

hodnocení

0x

Předkus, to myslíte jako různou délku čelistí nebo křevě rostoucí zuby. Zuby, které rostou ven z pusy nebo naopak dovnitř? V tom je velký rozdíl.

buss
hodnocení

0x

Předkus, zubařka má na dotaz říkala, že má být, všimněte si zvl žen, která ho nemá? Že by všechny, včetně n letých žvýkaly? Já nemám a trpí tím zuby, obrušují se jak dosedají na sebe.

buss
hodnocení

0x

Nedá to spááát poradte.cz/...

Předkus a křivé zuby je rozdííl.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Předkus většinou dolní čelisti se většinou přenáší z některého z rodičů. Extrémě vystouplá brada je dost viditelná. Jiní lidé mají zase zákus dolní čelisti. Když ty zoubky nějak nesedí a letí na různé strany, tak to může být nějakým nechyceným zlozvikem v dětství. Někdy si zahraje i příroda sama a pak se to někdy rovná rovnátkama. Někdy i marně. Někdy se musí i vytáhnout některé zuby, aby se ty ostatní vešly do pusy. A pak tu jsou i úsměvy modelek se skvěle pasujícími zoubky hezky k sobě. Ale, to jsou zase skoro hříčky přírody.

joolie*
hodnocení

0x

často vzniká kvůli příliš dlouhé době používání dudlíku. Dudlík křiví zuby dopředu, z toho ten předkus :D

humbucker*

Ahoj. Joolie, dudlíkem zmordovaný zuby není předkus. To jsou jen jaksi uměle, dodatečně po přírodě upravené zuby. Většinou dětské. Předkus jako takový je přenešený geneticky po rodičích. Minimálně po jednom. Mám příklad ze života. Já ne, já mám dolní zákus. Jinak jsem samozřejmě dokonalý. Smích až teď.

hodnocení

0x

No, u nás v rodině předkus nikdo nikdy neměl. Ale má ho moje ségra, která si ho prokazatelně způsobila cucáním palce až snad do školních let. Byla chyba, že jí mamka moc brzy odebrala dudlík. Toto není můj dojem, to je vyjádření lékaře...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]