Nejste přihlášen/a.
Myslíte, že je to nedostatečným žvýkáním v dětství?
doplněno 11.10.13 20:36:chyba - má být *předkus*
Příčiny předkusu jsou v zubech, nebo v nestejné délce čelistí. No a zuby může ovlivnit tlak jazyka vers. rtů, takže třeba dudlík, šmátrání jazykem po vyrůstajícím pevném zubu, nebo parodontóza, kdy se zuby uvolní z dásní, nebo tlak dorůstajících zubů. Čelisti neovlivníte.
Můžete ovlivnit vzhled tváře používáním nějaké grimasy, ale nedostatek žvýkání, to nevím.
Ahoj. Předkus většinou dolní čelisti se většinou přenáší z některého z rodičů. Extrémě vystouplá brada je dost viditelná. Jiní lidé mají zase zákus dolní čelisti. Když ty zoubky nějak nesedí a letí na různé strany, tak to může být nějakým nechyceným zlozvikem v dětství. Někdy si zahraje i příroda sama a pak se to někdy rovná rovnátkama. Někdy i marně. Někdy se musí i vytáhnout některé zuby, aby se ty ostatní vešly do pusy. A pak tu jsou i úsměvy modelek se skvěle pasujícími zoubky hezky k sobě. Ale, to jsou zase skoro hříčky přírody.
často vzniká kvůli příliš dlouhé době používání dudlíku. Dudlík křiví zuby dopředu, z toho ten předkus :D
Ahoj. Joolie, dudlíkem zmordovaný zuby není předkus. To jsou jen jaksi uměle, dodatečně po přírodě upravené zuby. Většinou dětské. Předkus jako takový je přenešený geneticky po rodičích. Minimálně po jednom. Mám příklad ze života. Já ne, já mám dolní zákus. Jinak jsem samozřejmě dokonalý. Smích až teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.