Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám jeden dotaz týkající se bankovnictví. Na účtu KB jsem se dostal do mínusu (debetu) 200 Kč. KB po mně teď chce 400 Kč, protože dalších 200 Kč si naúčtovala za druhou upomínku (která přišla před týdnem).
Chci se zeptat, zda je to v pořádku, že si banka naúčtuje 100% z dlužné částky.
Díky za odpověď
alda1
Mě komerční banka vyhovuje, mám ji již spoustu let, jen mě tohle poněkud zarazilo... ale díky za připomínku
Jaks přišel na to, že si banka účtuje 100% z dlužné částky?
Podívej se do jejich ceníku a tam uvidíš kolik je poplatek za upomínku.
To že je poplatek stejný jako tvoje částka v mínusu je pouze náhoda.
Kdybys šel do mínusu 8000,-Kč tak si myslíš, že by ti poslali druhou upomínku a stav účtu by byl mínus 16000,-Kč.
Já hádám, že by zase upomínka stála 200Kč.
200Kč z 200 Kč je 100% ... tak jsem na to přišel. Voila! Matika 4. třídy?
Já se ptám, jestli existuje nějaký zákon, který stanovuje maximální výši poplatků účtovaných bankou na základě dlužné částky.
Je mi jasné, že tohle je náhoda (200Kč), tak jestli nechcete poradit, tak si jděte vybíjet zlou náladu někam jinam, já na vás nejsem zvědavý.
Díky
Blbost setrvat u KB a hloupost se dostat do mínusu. To jde přece ošetřit. Fakturu banka neproplatí do mínusu, z bankomatu nejde vybrat do mínusu, v obchodě kartou do mínusu nezaplatím.
Takže jedině mínus může vzniknout z poplatku za vedení účtu. A to je ta blbost být u KB. Nepočítám se situací kdy je mínus nasmlouván. To by zase nepřišla upomínka pokud jsem v limitu. A mít mínus a dvě upomínky, to o něčem svědčí. Nemít peníze a při tom mít na zbytečné rozhazování.
No nevím. Dříve ano, nyní vše ONLINE A do cizích bankomatů nechodím, většinou nekřesťanský poplatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.