Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KB - poplatky za upomínku

Od: alda1* odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

mám jeden dotaz týkající se bankovnictví. Na účtu KB jsem se dostal do mínusu (debetu) 200 Kč. KB po mně teď chce 400 Kč, protože dalších 200 Kč si naúčtovala za druhou upomínku (která přišla před týdnem).

Chci se zeptat, zda je to v pořádku, že si banka naúčtuje 100% z dlužné částky.

Díky za odpověď

alda1

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

3x
Nejlépe přejít k bance která poplatky neuctuje, když s tím přijdete do banky že rusite účet. Třeba vám poplatek odpustí, jinak bych udělal bye bye.
alda1*
hodnocení

Mě komerční banka vyhovuje, mám ji již spoustu let, jen mě tohle poněkud zarazilo... ale díky za připomínku :)

vlasatec*
Pokud vám vyhovuje banka co uděluje 100% pokutu tak prosím. Např Fio mi žádnou drahou upomínku neposlalo jen si zapocitali úrok a když to trvalo delší dobu tak mi zavolali a upozornili na to že to budu mít drahý nebo ať si požádám o povolený debet. Každému vyhovuje něco jiného.

hodnocení

2x

Jaks přišel na to, že si banka účtuje 100% z dlužné částky?

Podívej se do jejich ceníku a tam uvidíš kolik je poplatek za upomínku.

To že je poplatek stejný jako tvoje částka v mínusu je pouze náhoda.

Kdybys šel do mínusu 8000,-Kč tak si myslíš, že by ti poslali druhou upomínku a stav účtu by byl mínus 16000,-Kč.

Já hádám, že by zase upomínka stála 200Kč.

alda1*
hodnocení

200Kč z 200 Kč je 100% ... tak jsem na to přišel. Voila! Matika 4. třídy?

Já se ptám, jestli existuje nějaký zákon, který stanovuje maximální výši poplatků účtovaných bankou na základě dlužné částky.

Je mi jasné, že tohle je náhoda (200Kč), tak jestli nechcete poradit, tak si jděte vybíjet zlou náladu někam jinam, já na vás nejsem zvědavý.

Díky

jirbar*

Jak tak čtu tak nemáš ani na tu čtvrtou třídu. Na vše nemusí být zákon. Na to jsou obchodní podmínky KB a jejich přílohou je ceník. Určitě to je i na internetu. A když jsi léta u KB tak by jsi to mohl dávno vědět.

hodnocení

2x

Máš štěstí, že jsi nebyl v mínuse jen 20 Kč. To by pak bylo za upomínku 1000%, to je teprv pálka... *bzum*

jirbar*
hodnocení

1x

Blbost setrvat u KB a hloupost se dostat do mínusu. To jde přece ošetřit. Fakturu banka neproplatí do mínusu, z bankomatu nejde vybrat do mínusu, v obchodě kartou do mínusu nezaplatím.

Takže jedině mínus může vzniknout z poplatku za vedení účtu. A to je ta blbost být u KB. Nepočítám se situací kdy je mínus nasmlouván. To by zase nepřišla upomínka pokud jsem v limitu. A mít mínus a dvě upomínky, to o něčem svědčí. Nemít peníze a při tom mít na zbytečné rozhazování.

vlasatec*
Do minusu se dostanete tak že zaplatíte fakturu a hned pobezite do bankomatu třeba jiné banky a vyberete, mě se to povedlo několikrát.
jirbar*

No nevím. Dříve ano, nyní vše ONLINE A do cizích bankomatů nechodím, většinou nekřesťanský poplatek.

vlasatec*
Naposledy před rokem a půl, teď už mám raději povolený debet.

hodnocení

0x

Jedná se o smluvní pokutu. Banka si účtuje pevně danou částku podle sazebníku nezávisle na výši dluhu. V pořádku to je, má s vámi smlouvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]