Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
z práce mě bolívají záda, jelikož mám práci při které jsem malinko shrbená a celý den na nohách
Nevíte co je dobré nazáda?
Poradíte mi někdo prosím?
Děkuji
To je těžké radit!Záda jsou dlouhé a na každý kousek pomáhá něco jiného.Mám v páteři pár kovů a každou chvíli mi pomáhá něco jiného.Jednou jsou to lehy sedy jindy obyčejné protahování podruhé zase rotace.Najděte si vždy sami co potřebujete.Poznáte to snadno.A pokud vám nic nezabírá nevíte ,která část vás bolí.Sorry ,ale jakmile vás začnou bolet záda už nikdy nepřestanou!
No právě,rady zde se ztotožňují s mou,tudíž čtěte a pak cvičte a hýbejte se,to je celé
Já teda nevím,ale bohužel mně zabírá práce.31.července jsem byl propuštěn (ona stav.firma končí asi k 31.12 či spíše bude) a než jsem sehnal novou byl jsem do půlky října doma (jen pár melouchů) a záda,raději nemluvit ráno jsem měl co dělat anych vstal a s bolestí.Teď po měsíci a něco co mám novou je to OK!I když je to možná tím,že mám více pohybu? na lešení a z lešení snad stokrát denně?
doplněno 18.11.12 22:00:Ono cvičení je možná dobré,ale taky znám člověka,který díky cvičení jak mu nařídil lékař má plný invalidní-cvičení nezabralo,tak jej po 14 dnech chtěl uschopnit.Naštěstí se naštval a šel na chíru a z RTG vyšetření již nešel-odvezli jej přímo na operační sál-měl štíplý obratel a díky zlatokopu-lékaři je ...,ale naštěstí není paraplegik!
Samozřejmě toto nebyla běžná bolest ale následek toho že +,5 tunové dvře trezoru při rekonstrukci padli na nohy druhému a tento ho chtěl vyprostit a jak zabral praskl obratel!
Vždy existuje na jednu nemoc více léků.
V připadě bolení zad si mylím,že nejlepší je cvičení.Ostatnosti jsou taky dobré,ale ne tak učiné.
Cviky na záda lze provadět doma a zdarma,stačí se pouze jen přinutit...
Mně hlavně pomáhá teplo - zdá se to možná divné ,ale je to tak, jak nemám vestu bez rukávů / dnes se koupí parádní a na doma flízovou/ na zádech je konec" cítím" celá záda a pak doma cvičení a sezení na míči mi velmi uvolňuje celá záda . Nakonec pěkně se uvolnit ve vaně s relaxační přísadou a po té zachumlat pod teplou deku . Vždy mi to 100% zabere.
Mně zachránila jóga. Stačí pár základních asán a do dvou týdnů uvidíš, jak bolesti zad ustoupí. Jedinou nevýhodou je, že je třeba cvičit každý den. Nicméně mně stačí i pár minut každé ráno na to, aby záda nebolela. V podstatě jakékoli cvičení, které protahuje, posiluje zádové a břišní svaly, pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.