Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím o radu:
Dcera spřítelem si zaplatili zájezd ko moři a to 21.8.
Den poté se dozvěděli, že zemřel otez přítele a to 16.8.
Bohužel nežijí ve společné domácnost, rodiče jsou rozvedení a vídají nebo vlastně vídali se s otcem sporadicky...
Na základě této informace zájezd zrušili.Bylu ubezpečeni, že pojistka se na toto vztahuje a bude jim storno poplatek vyplacen ve výši 90%. Odevzali požadované dokumenty ( úmrtní list atd..) a očekávali platbu na účtě.
Místo toho jim po 30 dnech byl zaslán pojišťovnou ALIANZ zamítací dopis, z důvodu úmrtí otce 16.8 a platby zaslané až po úmrtí.
Přijde mi to nehorázné! Neumíte poradit jak dál?
Děkuji
Rada je naprosto jednoduchá. Prostudovat smlouvu. Nic víc.
Ale jinak nechápu, proč se tedy pladba uskutečnila po datu úmrtí otce, když je tato událost stěžejní pro zrušení zájezdu?
IMHO-zájezd byl placen 21. srpna a o otcově úmrtí bylo známo DEN POTÉ, 16. srpna?
Čti pořádně - 16. zemřel, nevěděli o tom. 21. zaplatili zájezd, pořád nevěděli. 22. se dozvěděli a stornovali zájezd...
To je pro právníka... Může pomoct medializace... Pojišťovny využívají každou možnost jak neplatit, je třeba s jejich zamítnutím nesouhlasit, ale je třeba přesná formulace = právník...
V prvé řadě je nutné si prostudovat pojistnou smlouvu,kde je řada chytáků,vyloučení a pod. Já třeba jako blbec několik let platil připojištění čelního skla u uta,až jsem si to pořádně přečetl a bylo psáno,že to platí jen při havárii.Když odletí šutr,tak ne. Proto říkám-prostudovat a pak zvážit,zda se vyplatí právník.
Ale každopádně by bylo vhodné do 14 ti dnů od obdržení onoho dopisu od pojišťovny vznést námitku se svými argumenty,popř odkazem na ustní slib a trvat na zaplacení. Pak už asi nic nepůjde udělat.
Nemusíte studovat žádnou smlouvu, protože v době umrtí žádná smlouva neexistovala. To, že jste se dověděli o umrtí pozdě, není problém pojišťovny, ale Váš. Pojišťovna zájezd neproplatí, neexistuje žádný důvod.
doplněno 10.10.13 16:44:Tak jsem se podíval na stránky Allinz a v pojistných podmínkách cestovního pojištění se hovoří, že pojistnou událostí je umrtí osoby blízké pojištěnému, ke které dojde za trvání pojištění (část VII, čl.2, bod 2.1.3). Umrtí 16.8., pojištění 21.8.,takže umrtí nebylo v době trvání pojištění. Právník jsou v tomto případě vyhozené peníze.
Ja bych to tak jednoznacne nevidel.
Pojistnou udalosti neni umrti, ale stornovani zajezdu.
A ke stornovani zajezdu doslo az po zaplaceni pojisteni.
Jak psali jini, chce si to radne prostudovat smlouvy a obratit se na pravnika.
doplněno 10.10.13 18:12:Pckop. Mas pravdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.