Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu. V 3/2011 jsme se rozvedli dohodou a domluvili se i na střídavé péči.Dle rozsudku měl exmanžel přispívat na nezletilé děti částkami 3.500,-- a 2.500,--, já naopak jemu částkami 2.000,-- a 1.000,-- Kč. Toto fungovalo zhruba rok. Poté se syn,nyní již zletilý rozhodl,že zůstane výhradně u otce,nezletilá dcera je stále ve střídavé péči. Zároveň s tímto se otec dětí rozhodl,že dále nebude platit výživné dle rozsudku (tj. 6000,-- Kč). Protože já se nechci dostat do problému,stále k rukám exmanžela zasílám částku dle rozsudku (3.000,.-- Kč), které on mi obratem vrací. Navrhl ústně dohodu, že bude hradit všechny náklady zletilého syna a já všechny náklady nezletilé dcery. S tím souhlasím, jen bych toto chtěla řešit i nějak oficiálně, neboť např. pro posuzování příjmu při žádosti o jakéholi sociální dávky je započítáváno jako můj "příjem" i výživné v částce 6.000,-- Kč. Bude dostačující nějaká mimosoudní dohoda potvrzená notářem, nebo je třeba podat znovu návrh na změnu k soudu? Děkuji a přeji hezký den
Zeptejte se na podatelně soudu, mají přehled a odpoví Vám. Nebo třeba vyřešíte mailem s charitou: praha.charita.cz/...: občanskoprávní poradna a poradna v oblasti státní sociální podpory
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.