Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat informace o rodokmenu?

Od: annonymmmka odpovědí: 1 změna:

Dobrý den všem .Mám takové přání: Potřebovala bych vědět,jestli existuje na webu někde nějaká stránka, nebo odkaz na zjištění rodinných příslušníků, tzv. rodinného kmenu. Můj dotaz je následující: Chtěla bych zjistit něco o mé pravé matce, jsem poměrně ještě mladá, matka mi zemřela v pouhých 33 letech z důvodů nemoci, tj ve věku, kdy mi byl pouhý rok života. A protože to vše bylo v Komunismu,hrozil nám azyl v dětském domově. (mně i sestře), až do chvíle.kdy si nás do péče vzala babička. Dneska je mi 30 let a před pěti lety, kdy mi zemřela babička jsem z papírů zjistila,že má babička vlastně nebyla moje vlastní, ale celých 25 let jsem o tom nevěděla.Ale vím,že má matka byla mou babičkou adoptována. jediné co vím je,že v padesátých letech bydlely v teplických Trnovanech,ale bohužel nic více nevím.Chtěla bych tedy zjistit tímto způsobem, odkud a z jaké rodiny vlastně moje matka pocházela, a také bych ráda uvítala něco o svých příbuzných ( z její strany). Veliký problém je,že dnes už jeto skoro 30 let a není už z mé rodiny bohužel nikdo,kdo by mi něco alespoň malinko objasnil.Nikoho už nemám,tak nevím kde se to dá dopátrat, proto se Vás ptám, zda-li nevíte, kde by se tyto informace daly hledat na internetu. nechci nikde vystupovat veřejně,tudíž ani do Pošty pro tebe ne.

děkuji za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Jednoduché, zjistíte si, kde jsou matriky uložené a pak zda jsou zdigitaizované. A můžete hledat od kafe z domova, pokud se máte čeho chytit. Jinak osobní návštěva v archívu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]