Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemní smlouvy na obci

Od: jachym* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám právo jako občan si požádat o nahlédnoutí do nájemních smluv (na pozemky orná půda) na obecním úřadě a musí mi vyhovět? mám obavy že jsou u nás uzavřeny nevýhodné smlouvy, nebo že jsou bezprávně užívány některé pozemky a obec je tomu "nakloněna".

děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den, podle mě máte a mělo by Vám být do smluv nahlédnuto. Nic tajného v tom nevidím.Na druhou stranu pokud obec pronajímá pozemky,mělo by to projít zastupitelstvem a tam to není o jednom člověku. A orná půda se nepronajímá na rok ale na delší období.Nevím co máte na mysli bezprávně užívanými pozemky,ale asi takto: Kde není žalobce,není ani soudce.Ale pokud tam u Vás nějaký Pepa parkuje na obecním,nebo si seče obecní louku na seno pro dobytek,neřešil bych to.

jachym*
hodnocení

právě si myslím a vypadá to tak, že celému zastupitelstvu je to co se děje za značkami, v katastru, celkem šumák. jde mi o polní cesty které jsou nejspíš pronajaté družstvu, a pokud pronajate nejsou tak jsou rozorané, nebere se znich nájem a katastr vypadá jak planina. chtěl bych na ty cesty postupně vysázet pár stromů ať se vizáž krajiny zlepší. a chci nahlédnout do nájemních smluv abych zjistil které polní cesty jsou nebo nejsou pronajaté a pak to řešit.

uska*
hodnocení

0x

U nás nejsou vesměs polní cesty zaneseny do katastru, ale jsou tolerovány pro přejezd těm vlastníkům, kteří by se na své pozemnky nedostali. Pokud polní cesta je v katastru, tak vlastník je znám. Ať tak či onak, dokud ty cesty nebudete vlastnit, tak se obávám, že nemáte právo nic osazovat. Každý kousek půdy někomu patří. Nejprve byste si ty cesty musel zakoupit a pak zkrášlovat.

jachym*
hodnocení

nepotřebuji odpovědi že nesmím sázet atd... to už si vyřídím, ale potřebuju ty nájemní smlouvy jestli je můžu vidět popř. něco čeho se můžu chytnout

děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]