Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, podle informací z internetu je ten úrok u Equa Bank 1,6 procent. Pokud nebudete banku měnit, tak můžete u České spořitelny jenom změnit Osobní účet na Spořící účet s úrokem 1.3 procent.
Zkuste to zvážit a tyto informace si raději ještě prověřte u ČS. Zdravím!
mám u české spoř. účet a převedl jsem si skoro všechno na spoř. účet, kde je úrok 1,5%. běžný účet jsem si samozřejmě nechal na běžné platby. věřím spíš ČS
Já zrovna od ČS utíkám, mám běžný i spoř. účet a když jsem spočítal poplatky za rok, tak jim dávám kolem 2,5 tis ročně a to nemám u běžného účtu el. bankovnictví, protože bych platil ještě víc a nevyplatilo by se mi to.
Založil jsem u mBank účet na platby (není teda úročený, ale vše je v podstatě zadarmo a když nic, tak o proti ČS ušetřím 2,5 tis) a pak hledám další "spořící" bez poplatků (prostě úročený, ale peníze k dispozici).
Přechod k jiné bance není velký problém, jen to chce nahlásit změny inkas, založit trvalé příkazy a pohlídat první platby, aby nevznikl žádný nedoplatek.
Olaf71: můžete mi prosím napsat, který ze spoř. účtů u ČS máte? Právě řeším totéž, mám šikovné spoření a tam ty úroky nehorázně klesly. Pro mě připadají v úvahu dva produkty - účelové spoření (každé 3 měs. až 1,3% ročně) a internet. spoření (1.5% podle letáčku, ale podle internetu jen 1,1%), moc tomu nerozumím.
šikovné spoření 1,5%. záleží v jakém pásmu naspořených peněz. to nižší pásmo je myslím 1,25%.
Ahoj, pokud mají rodiče na účtu více peněz, což by podle výpočti 12tis. odpovídalo, nemá moc smysl držet peníze na takovém účtu. Žádná banka samozřejmě nenabízí zhodnocení peněz ve výši inflace, ale je potřeba alespoň to znehodnocení peněz trochu snížit. Equa bank má opravdu jedny z nejelepších podmínek na trhu. Vedení běžného účtu zdarma, pokud chodí na účet měsíčně alespoň 10 tis. Kč a výběry ze všech bankomatů z ČR taky zadarmo. Nedávno jsem přešla a jsem se službami nad míru spokojená.
na spořícím účtu nabízejí 1,6 % a teď mají dokonce akci s úrokem 1,8 %, pokud peníze v průběhu měsíce nevybíráš.
Jo a změnu banky zařídí oni sami, rodiče na pobočku ČS vůbec nemusí!
Byl bych velmi opatrný dávat více peněz do internetové banky. Rodičům se do PC dostane trojan a než něco zjistí, budou peníze někde ve Venezuele. Ona ta konzervativnost se někdy vyplácí. Doporučuji spořící účet nějaké kamenné banky a zablokovat internetové bankovnictví. Jediné co zatím nebylo prolomeno je bankovnictví přes GSM Sim-toolkit. Bohužel banky od toho dnes ustupují ve prospěch Smart bankingu, který je ještě zranitelnější jež přes PC, jelikož málokdo má v smartphonu aktualizovaný antivir.
Myslím, že tohle je právě postoj rodičů, který se tazatel snaží řešit. Na konzervativních lidech, kteří nejsou schopní odejít z tradičních bank, právě tyto banky nejvíce vydělávají. Raději budou platit nesmyslné částky za vedení účtů apod. než by se poohlídli někde jinde.
Co se týká internetového bankovnictví - kdyby se jednalo o něco extra nebezpečného, mizely by lidem peníze do Venezuely pravidelně a nejspíš bychom o tom už všichni díky vševědoucím médiím věděli. Navíc internetové bankovnictví nabízejí i banky tradiční, nejenom moderní (nové).
Nevím co čtete, když o tom mizení nevíte. Je to naprosto běžné. Štěstí je, že většinou to banka uzná jako reklamaci a peníze vrátí.
Jen pár odkazů co našel google za pár vteřin:
doplněno 10.10.13 01:04:Když mi v roce 1996 jeden člověk tvrdil, že mu někdo zkopíroval platební kartu a mizí mu z účtu peníze tak jsem ho měl buď za blázna, nebo oběť někoho z rodiny, kdo si tajně kartu půjčuje. Banky tehdy popíraly, že by něco takového bylo možné. I ta jeho to popřela.
No a dnes o tom ví každý důchodce, banky odhalují kopírovací čtečky jak na běžícím pásu a peníze vrací. Ti první okradení novým způsobem mají vždy smůlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.