Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování do Prahy za prací - kde ji hledat

Od: mirabelka odpovědí: 8 změna:

Zdravím, ráda bych se usadila v Praze (nejen kvůli práci), ale jelikož se tam zrovna moc neorientuju a nevyznám (v podstatě si pamatuju jen ty základy, které jsem viděla díky školním exkurzím) :) výlety za nákupy s rodiči do toho nepočítám a tak nějak nevím, kde hledat práci, aby to pro mě (coby pro začátečníka), bylo co nejméně náročné..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

achci*
hodnocení

1x

Záleží co umíš a jakou mas školu, ja taky jela do Prahy, z Ostravy takže Praha je suprova od Ostravy, v Ostravě jen smog blbi lidi a Romové a zločin. Praze sem bydlela na Chodově u opatova takže klid supr. Pracovala sem na vaclavaku, ale hlavně najdi levný byt .jinak počítej nájem i 15 tisíc. Možna ti bude vadit ze kam půjdes budou jen ukrajinky , mě nějak nevadí ja sama sem z Arménie ale můj názor je ze místo těch Ukrajinců by měli dat praci Čechovi .. Ale už je to tak jinak v Praze nejsem mam firmu v Brně a sem spokojena , je tady větší klid ale hodně štěstí

k2

Praha je suprova od Ostravy, v Ostravě jen smog blbi lidi a Romové a zločin
Aneb budte stastni ve slunickove Praze a do Ostravy nejezdete, tam uz je dalny vychod...

hodnocení

1x

Kde hledat práci? No asi nejlépe na internetu, tam je množství nabídek . To nijak nesouvisi s faktem, jak dalece se v Praze orientujete, je samozřejmě možné vybírat si potenciálního zaměstnavatele podle místa sídla, ale za sebe mám jiné preference. Totiž i já pracuji pro pražskou firmu, naštěstí máme sídlo na okraji Prahy, takže není nutné se při každé návštěvě firmy probíjet pražskými dopravními kolapsy. Jak říká kolega - Praha je nejkrásnější ve zpětném zrcátku :)

Ovšem cestování po Praze třeba metrem je celkem na pohodu, pravda, občas lze i tam potkat psychouše kteří ,,mají právo sedět´´ ale to není každodenní zábava . Takže myslím, že orientace po Praze zase není tak velký problém.

hodnocení

1x

musis vedet co mas vystudovane , co umis a ktery obor... neni to jen tak , v praglu je velka konkurence , takze umis ukazat , ze neco umis. Byt staci zezacatku s nekym napul /prece jen nektere najmy jsou dosti vysoke/ a na internetu urcite najdes lidi co hledaji spolubydliciho

iz*
hodnocení

0x

Před vyhledáváním nabídek v internetu bych dala přednost vlastnímu inzerátu, v němž bych uvedla vzdělání a stručně i praxi.

Ozývat se Vám budou jenom ty firmy, kterým bude Vaše kvalifikace vyhovovat.

doplněno 07.10.13 22:56:

@Promon: Záleží na to, zda má tazatelka co nabídnout...

No nevím, ivzez, při dnešním přetlaku zájemců o práci nemají firmy potřebu vyhledávát potencionální zaměstnance samy, častější je spíše případ, že zadají inzerát a to mnohdy ještě přes personální agenturu, která jim zaměstance vybere. Mám obavu, že inzerát typu ,,nabídněte práci´´ bývá odsouzen k neúspěchu.

luke237
bych dala přednost vlastnímu inzerátu
V cem konkretne (jakych novinach, na jakem webu apod.) by mela tu svoji nabidku uverejnit? Take se mi nejak nezda, ze by zamestnavatele sami vyhledavali lidi.

luke237
hodnocení

0x

Jestli se v Praze neorientujes a presto tam chces zit, tak to musis udelat jako miliony lidi pred tebou jinde na svete, kteri byli ve stejne situaci - koupis si velkou mapu a na podniku mestske hromadne dopravy si koupis mapu provozovanych linek a zaroven jizdni rady linek, ktere jezdi kolem tveho domu a mista prace.

V dnesni dobe jdou uvedene mape dohledat a pristupovat k nim i pres Internet. Zalezi na tom, cemu davas prednost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]