Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matka chce zpět své dítě

Od: martina* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den mám dotaz, můj přítel otec dítěte má soudně svěřené ddítě už cca druhým rokem...matka dítěte ze začátku neplatila alimenty tak že na ní přítel podal trestní oznámen. ..peníze. Sice doplatila ale teď se chce myslíme si ze na vztek soudit o dítě stim že ho chce do péče ona. Dítěti je 8 let řádně chodí do školy a řekla bych že Za celé dva roky ve škole nechyběl. Letos měl vyznamenání, jeho otec tedy můj přítel mu za ty dva roky financuje školu a výlety v podstatě sám. Zaplatil mu chorvatsko, 3 tábory, a školu v přírodě..což uznáte ze za dva školní roky málo není...matka dítěte nepřispěl. Ani jednou na žádný výlet... S dítětem se matka neuci, navíc má jeho matka další dva syny. Jeden ženich také v peci u otce a pak má miminko zatím s přítomným přítelem...dítě nám říká že k námaze chce ale jen proto že mu nakecali ž. Mu pořídí 4kolku a chameleona a bůh ví co ještě.
To naše 8lety dítko také už zpovidala paní ze socialky kde ji dítě řeklo ze chce být tam i tady..tak navrhovala střídasvou péči ale logicky to není možné už kvůli škole...dítěte se vzdát nechceme...!
Co myslíte jakou máme šanci že nam zůstan. Svěřeny v péči..?
Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidp*
hodnocení

3x

Dobrý den,

myslím, že snadno prokážete, že současný stav dítěti svědčí a že není nutná změna v tom, komu je svěřeno do péče. Pozdě doplacené alimenty ze strany matky jsou pro ni velkou přitežující okolností. Zatímco otec byl vždy a je i nadále schopen o dítě pečovat, matka svou roli několik let neplnila, k čemuž bude jistě přihlédnuto.

David

martina*
hodnocení

Děkuji..trochu ze mě opadl strach... :)
Snad už to nebude dlouho trvat a bude to za námi snad i s dobrým výsledkem

hodnocení

1x

Dobrý den. Martino, šanci máte velkou. I když se nedá předpovídat rozhodnutí soudu, vždy ale rozhodne v zájmu dítěte. A protože váš příběh znám již trošku více, zde není důvod, proč by měl soud dítě otci z péče odebrat ( stará se opravdu vzorně, dítě má dobré zázemí, prospívá dobře ve škole atd.). K tomu soud jistě bude přihlížet. Střídavá péče, jak jste sama podotkla, vzhledem ke školní docházce možná není a pokud s ní otec nebude souhlasit, pak si myslím, že dítěti "nehrozí". I když se dá dítě do určité míry ovlivnit, soudce není hloupý... Troufám si tvrdit, že dítě zůstane v péči otce a držím moc palce, aby to tak bylo.

doplněno 06.10.13 19:04:

Martino, věkový rozdíl nehraje roli. Důležité je, že se staráte spolu s přítelem a že Vás má dítě rádo. Vždyť je to i Vaše zásluha, že je dítě u otce spokojené a daří se mu lépe, než když bylo s matkou. Když bude nutné Vaše svěděctví, může Váš přítel soudu navrhnout, aby Vás jako svědka předvolal. Ale záleží pak již na posouzení soudu, zda Vás předvolá, zda Vaše svěděctví bude v této věci nutné a žádoucí, či nikoli.

martina*
hodnocení

Děkuji za vaše odpovědi..hlavně za zvednete sebevědomí...mám ještě jednu otázku přidělování je 32 let já jsem o 13 let mladší ale jsme spolu 3rokem a jeho syn mě má taje rád...nebude to mít na to nějaký vliv? A kdybych chtěla jít svědčit jak se tam mám protlačit když mě nepozvou?
doplněno 06.10.13 20:04: Dobře děkuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]