Nejste přihlášen/a.
Ahoj, po maturitě jsem měsíc pracoval na dohodu v práci od personální agentury a nevyžádal jsem si Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti, a tím pádem jsem to nedal ani svému druhému zaměstnavateli, ale od toho druhého zaměstnavatele jsem to potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti dostal. Vadí něčemu že jsem tomu druhému zaměstnavateli nedal to potvrzení od toho prvního? Mám strach aby mi někde nenabíhal dluh.
Nebojte se, pravděpodobně nic nikde nedlužíte. Chcete-li mít jistotu, můžete si ověřit u zdravotní pojišťovny a u OSSZ, zda za Vás zaměstnavatel odvedl pojištění.
Potvrzení o příjmech a o odvedených zálohách daně si od agentury vyžádejte. Po skončení kalendářního roku můžete posledního zaměstnavatele požádat o roční zúčtování daně z příjmu nebo si sám podat daňové přiznání.
V obou případech můžete uplatnit slevu na poplatníka za celý kalendářní rok.
Potvrzení budete potřebovat jako přílohu k daňovému přiznání nebo je předáte zaměstnavateli, který Vám zúčtování provede.
Budete-li chtít nechat provést zúčtování zaměstnavatele, musíte mu do 15. února 2014 včetně doručit písemnou žádost o provedení zúčtování (15. února už ji musí zaměstnavatel mít, proto je dobré odeslat cca týden předem).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.