Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v úterý musím absolvovat takovou malou prezentaci ve škole před neznámými lidmi, mluvit před skupinou sice zvládnu dobře, ale už si představuji jak budu červenej jak rajče... Nemáte někdo stímto zkušenost a nějakou osobně ověřenou radu? Prohledal jsem internet a nic stěžejního jsem nenašel, nemám problém být mezi lidmi, mluvit s nimi, atd.. jen to červenání, když je na mě upnutá veliká pozornost..
Díky.
ZdravímTaké to při prezentacích mívávám,i když jim to předem s úsměvem předesílám
Po malé chvilce,když se rozpovídám,a především se plně začnu věnovat v podstatě "mému vlastnímu vyjadřování" je po červenání
Zkuste před tím také zhluboka dýchat-nádech-na 4,výdech na 4,a pěkně do břicha,a nemyslet na to,pokud na to začnete myslet předem,tak je to ztracené.Řekněte si:"Když nejde o život,tak jde o h..."
Na to je těžká odpověď. Já jsem byl ve složitějších situacích vždy červenej jak rak, to je o povaze. Někdo říká, že je to upřímnost, někdo stydlivost, sám nevím. Asi to vždycky vadí, protože ostatní mají nad vámi v tu chvíli určitou převahu - nebo si to alespoň myslí. Asi optimální je se s tím smířit a brát se takový jaký jste. A věřit sám sobě.
Přispívá k tomu i vysoký krevní tlak, nechte si ho přeměřit a případně začněte léčit, na úterní prezentaci to již asi nestihněte, ale další bude lepší. První je určitě nejtěžší, postupně získáte rutinu a jistotu. Nejezte nyní maso, uzeninu, spíše lehčí zeleninová jídla, buďte spíše polohladový.
doplněno 05.10.13 10:56:Je to i dědičné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.