Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny příznivce geocachingu,
napadlo mě, jestli by nešel udělat doma travel bug, jde o to, kde sehnat to číslo, co na něm bývá napsané. Přívěšek mám a mám možnost ho popsat i laserem, takže vypálit tam to číslo by nebyl problém. Jde nějak sehnat to číslo nebo ne? Já si myslím, že to nepůjde, že se to musí za těžký peníz koupit i s číslem, ale nejsem si jistý.
Děkuji za odpovědi.
Nebyl to Travek Bug, ale Travel Slug. Mince o velikost 10-koruny (zhruba). Ale na číslo dobrý, akorát má vlastní ikonu - stejnou jako je mince.
Dále bylo možné získat známku s číslem (obdoba cacher friends) na megaeventu MegaMoravia 2012 (teď v Praze ne).
Osobně nechápu, proč potřebujete TB, které chcete udělat sám to stejné. Pochopila bych to, kdybyste si číslo chtěl dát na auto a tam si (nechat) vyrobit nějakou zvláštní samolepku, ale ta se dá koupit (bílá i černá, takže barva auta není problém), ale chápu, že občas chce mít někdo něco spešl.
Jinak můžeš zkusit napsat nějakému výrobci (ne "jen" prodejci!), zda by ti nějaké číslo neprodal a za jakých podmínek, ale moc tomu nevěř, můžou mít podmínky, co můžou dělat s danými čísly.
beru zpět, 69,- utiskare.cz/...
vyjádření majitele obchodu: daný předmět má společnou s oficiálními Travel Bugy tvarovou podobu a to, že je trackovatelný na Geocaching.com.
Hlavní rozdíly jsou tedy tyto, některé již Vámi jmenované:
- žádná kopie
- kratší kuličkový řetízek (10cm)
- slabší plíšek
- název "The Travel Lizard Dog Tag"
- nemá vlastní ikonu
Příklad aktivovaného předmětu naleznete např. zde: coord.info/...
Ano, ty vyrábí tuším přímo Tiskař, který obchod provozuje, nikdo jiný, nebo jsem je neviděla. V reálu jsem je však potkala, pro číslo dobrá volba.
Jinak tuším někdo psal, že kupoval jen čísla - cena 45,- tak snad 69,- už není tak strašné.
Nepíšu, že jsou vyložetě blbý. Plíšek je tenčí, což pro cestování po keších není nejlepší - vídávám ty první TB (s pouze číselným kodem a oválnějím tvarem), kod je poctivě vyražený, nikdy nebyl problém ho přečíst a to už cestují řadu let. U něktarých alternativ klasického TB se stává, že dojde po nějaké době je špatné čítelnosti kodu, pokud je druhý předmět také kovový.
Ale ono je asi dneska jedno, co se pošle, dřív to stejně někdo ukradne/zničí než dojde např. ke zlomení plíšku. Já mám raději klasické TB, když je chci spojovat s něčím. Ale to už je každého volba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.