Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej knihy přes portál bezvydavatele.cz

Od: kniha odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se jen optat na Váš názor na možnost publikace vlastního díla na webových stránkách bezvydavatele.cz/...

Myslíte si, že je vše v pořádku? Jako, nebojím se, že by mi někdo ukradl mé "veledílo":)

Jen mě prostě zajímá, jestli se jedná o solidní záležitost. Díky.

Radim

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Hmm, 50% provize se mi zdá dost... Než knížku prodat za 50 kaček a mít z toho 25 (a z toho ještě platit daně), to je už podle mě lepší dát jí lidem na svých stránkách ke stáhnutí zadarmo.

A pokud se bude lidem líbit a budou si jí hodně stahovat, tak bych zkusil oslovit s nějakým dalším dílem nějakého "skutečného" vydavatele a zkusil ho ukecat aby se to vydalo tiskem ;)

A kolik je asi tak provize u "skutečných" vydavatelů?

petr123*

To se nedá srovnat. Protože "opravdový" nakladatel nejdříve nechá udělat pořádnou korekturu. Pak profesionálně zalomí celý text a zaplatí grafikovi za obálku. Nechá to vytisknout. Zajistí distribuci a reklamu. To není nic, co se udělá přes noc.

.

Tady vezmou digitální text, převedou ho do třech formátů a uloží na web - na což stačí 10 minut času brigádníka a opensource program.

.

Rozhodně neříkám že si provizi nezaslouží, pokud je to navštěvovaný web (do teď jsem o něm ale neslyšel) a knížky úspěšně prodává tak není důvod aby fungoval jako charita. Nevím kolik si bere třeba zavedený server Palmknihy.cz, ale i kdyby to bylo 50% tak oni si to s ohledem na historii, pověst a nabídku dovolit můžou. Pro nový server se to nesmysl. Což je vlastně odpověď i pro tazatele - na začátek bych zkusil se svým textem oslovit třeba právě ty Palmknihy.

Pokud jde o korekturu a ostatní úpravy, i bezvydavatele.cz tvrdí, že to dělá. Základní výhodu (a asi jedinou výhodu) vidím v tom, že vše dělá zdarma. Čili za žádné peníze trochu muziky.

petr123*

O korektuře ani slovo, navíc se to za 24 hodin nedá ani stihnout.

bezvydavatele.cz/...

Vaše kniha bude publikována do 24 hodin, tuto dobu si vyhrazujeme k ověření autorských práv, obsahu knihy a k přeformátování knihy do tří nejběžnějších formátů e-knih (PDF, MOBI a ePUB) umožňující čtení na většině čtecích zařízení.

doplněno 03.10.13 14:07:

Hehe, jak dlouho asi bude trvat, než se při honoráři 25 Kč za knížku dosáhne autor minima 1000 korun pro výplatu? ;)

bezvydavatele.cz/...

Hele, tenhle limit jsem přehlédnul, mě by víc vadilo 50 MB na soubor.

doplněno 03.10.13 14:30:

bezvydavatele.cz/...

...

Před instalací rukopisu knihy na webové stránky doporučujeme konzultovat rukopis s některým z editorů. Je nezbytné provést ještě jednou finální kontrolu textu rukopisu - jeho formátování, členění na jednotlivé kapitoly, odstavce, nadpisy, odsazení textu, stránkování a celkovou grafickou úpravu.

...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]