Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šprtka nebo chytrá dívka

Od: annaa* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,ve škole(6.třída)se mi děti posmívají,že mám ošklivé oblečení(což není pravda!) a že jsem šprtka,já si nemyslím,že jsem šprt-ano,samé jedničky mi vycházejí,ale já myslím logicky,a hlavně slovo šprt znamená úplně něco jiného-když se někdo něco naučí nazpamět,zapomene jedno slovo a už to neumí.Ale to oni zdřejmě nechápou.Jsou jako moje sestra,je mi 11 skoro 12,měřím 162-163 cm,važím 56 kg a ona mi říká,že jsem ošklivá,tlustá a hloupá.Ach jo...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

5x

Závist je nejvyšší forma uznání.

askmenow*
hodnocení

4x

Z toho si nic nedělej.

Sestra si z tebe utahuje, to tak sourozenci někdy dělají. Ty jí možná taky někdy neříkáš hezké věci, kdo ví... Ale i kdyby ne, neřeš to. Je důležité vědět, že nejsi tlustá a ani ošklivá a nepřipouštět si takové poznámky k tělu.

No a ve škole... Víš, skupiny lidí, hlavně dětí, těžko nesou, když je někdo odlišný. Třeba ti závidí, nebo prostě nevědí, jak se s tebou bavit, když jsi v něčem jiná, než oni. Oblečení máš třeba taky jen jiné, než oni a tak nevědí, jak se chovat a vymýšlí posměch. Navíc když jeden začne, často se ostatní přidají. Jak říkám, je důležité vědět, že jsi chytrá, že logicky myslíš... a nebrat si jejich poznámky k tělu. Časem se to změní.

Zatím můžeš přemýšlet, jestli třeba na jejich poznámky nereaguješ tak, že je o to víc baví si z tebe utahovat. Někdy jsou děti zlé na ostatní proto, že se baví tím, co ten člověk pak dělá. Když se třeba vzteká, brečí a tak.

Prostě si dál uvědomuj, že seti posmívají neprávem a uvidíš, že se všechno zlepší.

iz*
hodnocení

3x

Považuješ se za chytrou dívku, tak se podle toho chovej. Nežaluj na sestru a spolužačky, povznes se nad to, co říkají. Sama přece víš nejlépe, kde je pravda!

hodnocení

2x

Zdravím. Anno, pokud se Ti ve škole posmívají děti, uvědom si, že jsou prostě jen v pubertě. Nepochybuj tedy o sobě a nenech si shazovat sebevědomí. Dobře se učíš, nosíš to, v čem se cítíš zkrátka dobře. Ať si o tom myslí každý co chce... Kdyby ses učila hůř a nosila i značkové oblečení, stejně se najdou rýpálci, kteří budou pomlouvat. Takoví si něco najdou na druhém vždycky. Co se týče Tvojí sestry, ta by se mohla k Tobě chovat trošku vlídněji a ohleduplněji, to je pravda. Jestli ona je opak toho, co říká Tobě, tedy - krásná, hubená a chytrá, neznamená to zdaleka to, že je lepší a bude to mít v životě snadnější než jednou Ty. Až bude zase rýpat, řekni jí na to přesně to, co rozhodně v tu chvíli od Tebe nečeká. Třeba - také Tě mám moc ráda, i když jsi na mne taková...Uvidíš, jak zareaguje a zda jí dojde, že se může k Tobě chovat i lépe..Ale to víš _ všude je něco a se sourozenci jsme někdy sváděli boje snad všichni... Důležité je brát to s nadhledem a netrápit se kvůli lidské hlouposti, závisti a žárlivosti..Jsi přece chytrá dívka, nebo ne?

hodnocení

0x

Za vším je závist. Spolužáci vidí, že máš samé pěkné známky, oni občas slíznou pětku a hned je závist na světě. Proto také se Ti posmívají s oblečením, aby tě, podle svého mínění, trochu zesměšnili, či pokořili. Když nemáš mezery ve vědomostech, tedy Tě aspoň zarmoutit s oblečením. To nemáš ve třídě žádnou opravdovou kamarádku, která by byla při Tobě a posměváčky odpálila?

Nevšímej si jich, pokud to půjde. Pokud se budeš zlobit, čertit, odhánět je, budou dotírat tím víc. Prostě dělej, že Ti to nevadí a hotovo. Za pár let ze školy odejdeš, na střední budeš se svými výsledky jistě velice dobrá a uvidíš, že tam se bude hodnotit určitě podle jiných měřítek, než jaký máš svetr a sukni.

S tou sestrou je to horší. Tu máš doma a musíš jí čelit neustále. Jsou 2 možnosti:

1/ Je to jen takové sourozenecké škádlení, kterým ona nic zlého nemyslí. Přesto zacházet do slov: jsi ošklivá, tlustá... je od sourozence ošklivé a bolí to. Měla by si uvědomit, co si k Tobě může dovolit. Klidně jí nastav zrcadlo a nabídni jí, aby se na tu ošklivou a tlustou podívala sama.

2/ Nebo je opravdu zlá, něco Ti závidí /možná právě to snadné učení/, jí to tak nejde a chce Ti ublížit. Tvá váha a výška jsou normální, tělo roste a vyvíjí se zhruba do 21 let. Chtělo by to sestře nastavit určité mantinely, za které ji nepustíš. Bude se prostě chovat k Tobě slušně, jako k ostatním lidem. I když nejsem přítelem žalování, možná by pomohlo svěřit se rodičům, ti už by ji přivedli k rozumu. Je ta husa starší, nebo mladší než Ty? Pokud si troufneš, možná by pomohlo pár facek někde v ústranní. Nechci Tě navádět k násilnostem, ale ona by si jistě přebrala, za co to má a přestala by s tím. Jaga.

petrkess*
hodnocení

0x

Upozorni je na jejich nedostatky ve vzhledu.

Je dobře, že jsi chytrá (to jde poznat i z toho, že dovedeš dobře napsat svůj příspěvek zde do poradte.cz). Je ale pravda, že známky nejsou všechno - ostatní spolužáci jsou třeba také chytří, ale učitelka je podhodnocuje -"zasedla si"-. Nemůžou jí to říct, a tak mají vztek na tebe.

Možná mají podezření, že ti učitelka neopravuje chyby atp. To může být zase jejich pohled. Když dostanou čtyřku, mají asi horší náladu než máš ty.

Nicméně chyba samozřejmě zůstává na jejich straně.

hodnocení

0x

Mysly na to, že až budeš za 10-20 let šéfová v dobrém podniku s platem desítek tisíc a oni budou tvoji podřízení, situace se otočí. Budou říkat jak jsi chytrá a krásná a máš úžasnou postavu... Ale i to bude přetvářka aby se ti zalíbili, aby dostali přidáno atd. Lidi toho napovídají, jen je potřeba naučit se ze sebe smít ty plivance a špínu.

buss
hodnocení

0x

Když ti to jde, dlab na ně. Oni to většinou poznají, až se budou chtít dostat na nějakou školu, že ty známky k něčemu jsou. Jak ošklivé oblečení, a sestra chodí v čem?

ivulenka*
hodnocení

0x

Vidím to jako zkoušku sebevědomí. Kdo si vnitřně věří, nevadí mu, co si o něm myslí jiní. Nic si z toho všeho nedělat. Dcera měla spolužačku: "když nemáš zvony, hrát si s tebou nebudu". Přišla s pláčem, já si s ní povídala. Druhý den jí řekla: "mně se zrovna zvony nelíbí, ale to přece nezanamená, že bychom si spolu nehrály": byly pak veliké kamarádky, dcera ji "měnila" ve více směrech. ona to vše měla z domova a dcera jí dávala na vše nadhled, velice jí v tomto směru pomáhala: aby byla "svá" a druhé také nechávala, aby byli "sví". Ten má rád holky, jiný zase vdolky. Je jeden "horší" jen pro oblibu holek? není, že? Vůbecx bych to neřešila. Nebo jim dodala sebevědomí, popovídat si s nimi v podobném duchu: jeden holky, jiný vdolky a oba jsou naprosto šťastní. Buď šťstná Ty i všichni kolem Tebe :). Ivča

annaa*
Moc vám všem děkuji.Na ségru to tedy zkusím jinak a nad posmíváním od dětí se povznesu.Ještě jednou moc děkuji.
ivulenka*

Ty můžeš všechny posmíváčky i sestru změnit. Máš na to! Tím vysvětlením: podívej, někdo rád holky, jiný zase vdolky. A přitom nám všem dohormady může přece být bezva, že? Všimni, co má kdo rád. kdo má na svičinu rohlík, přines mu rohlík, a rozpovídej se s ním o "holkách i vdolkách". A takto postupně se všemi: moc jim všem do života pomůžeš, půjde si jim bájo, a případně to zase oni "dají dál" a tak bude víc a víc bájo nám všem, postupně se takto změní celý národ. ne hned, chce to čas. Jedna kapka v moři změní kapky kolem sebe a postupně je celé moře úplně jiné. MÁŠ NA TO! Přeju mnoho zdaru :). Ivča

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]