Nejste přihlášen/a.
dobrý den, je mi 21 a chci si založit účet.Rozhoduji se mezi ERA u poštovní spořitelny a účtem v české spořitelně ČS II ke kterému se přikláním spíše. Jaký byste mi doporučili? Chci internetové bankovnictví, na účet mi bude chodit mzda a z účtu budu vybírat tak 2-3x měsíčně a to je asi vše. A pak ještě je možné na něj hned po založení vložit např. 100-150 tisíc kč? díky
jsem z vesnice v okolí máme jen poštu a českou spořitelnu takže ohledně i bankomatů se rozhoduji mezi těmito dvěma
Tak zkus Equa bank, účet jde zařídit online. Jetsli ti na účet bude chodit měsíčně minimálně 10 tisíc, tak máš vedení účtu zdarma. A výběr ze všech bankomatů taky zadarmo, takže i na poště a v ČS u vás na vesnici
Když vložíte na běžný účet 100 tis, tak z toho nemáte nic. Chtělo by to lepší úročení jak na běžném účtu 0,1%. Pro dostupnost bych si asi zvolila ERU Poštovní spořitelnu + zdarma k tomu spořící účet Červené konto, kde máte lepší úročení. Peníze si sám z domova můžete přehazovat mezi oběma účty.
Je i lepší úročení u spořících účtů v jiných bankách, ale zas nevýhoda je ta, že vkládat lze jen pomocí jiného účtu atd.
1 % na spořícím účtu u ERA už vás zas tak nespasí. Nápad přehazovat peníze mezi účty dobrý, ale výhodnější určitě u Equa bank s úrokem na spořícím účtu 1,6 %, reps. 1,8 %. Zřízení online, zdarma a jak jsem psala výše, účet, internet banking i výběry z bankomatů při splnění 10 tis. měsíčně zdarma... A mám vlastní zkušenosti s tím, že se nové banky mnohem více o klienty starají, protože nejspíš pochopily, jak je dnes pro člověka jednoduché přecházet od banky k bance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.