Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký účet - u jaké banky?

Od: iggy* odpovědí: 9 změna:

dobrý den, je mi 21 a chci si založit účet.Rozhoduji se mezi ERA u poštovní spořitelny a účtem v české spořitelně ČS II ke kterému se přikláním spíše. Jaký byste mi doporučili? Chci internetové bankovnictví, na účet mi bude chodit mzda a z účtu budu vybírat tak 2-3x měsíčně a to je asi vše. A pak ještě je možné na něj hned po založení vložit např. 100-150 tisíc kč? díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Osobně preferuji účty bez poplatků. Takže ZUNO, FIO, mBank.

iggy*
hodnocení

jsem z vesnice v okolí máme jen poštu a českou spořitelnu takže ohledně i bankomatů se rozhoduji mezi těmito dvěma

alenav*

Tak zkus Equa bank, účet jde zařídit online. Jetsli ti na účet bude chodit měsíčně minimálně 10 tisíc, tak máš vedení účtu zdarma. A výběr ze všech bankomatů taky zadarmo, takže i na poště a v ČS u vás na vesnici ;)

aaaaaa*

mám asi 5 let mbank, pobočku jsem nikdy nepotřeboval, bankomat 2x, jednou v Bulharsku a pak v Egyptě. Vše zdarma, neplatím ani korunu poplatků. Jediný kontakt s živáčkem byl kurýr který přivezl smlouvu na počátku.

stirecek*
hodnocení

0x
Ja uz mam čtyři účty, air bank snížil sazby,tak jsem si pořídil equa bank. Běžný účet je zdarma, pokud vám tam přijde alespoň 10 tis nebo máte na účtech dohromady min sto tis. Další úcty si otevřete přímo v bankovnictví. Ja jsem si založil spořící v EUR, v pondělí tu byl kurýr se smlouvou, další úcty jsem otvíral dnes přímo v bankovnictví - běžný, spořící 1.6%, spořící extra až 1.8%. Jeste mi pošlou bezkontaktní kartu, ale tu nepotřebují, mam fio, což je asi nejlepší banka s nejlepším bankovnictví, ale spořící úcty téměř neuroci - nemají potřebu. Ještě nutno dodat, ze equa bank má výběry ze VŠECH bankomatů zdarma. Takže není nutné brát banku, která je ve vašem okolí. Proč platit za spořitelnu, kdyz banku máte v obýváku.

uska*
hodnocení

0x

Když vložíte na běžný účet 100 tis, tak z toho nemáte nic. Chtělo by to lepší úročení jak na běžném účtu 0,1%. Pro dostupnost bych si asi zvolila ERU Poštovní spořitelnu + zdarma k tomu spořící účet Červené konto, kde máte lepší úročení. Peníze si sám z domova můžete přehazovat mezi oběma účty.

Je i lepší úročení u spořících účtů v jiných bankách, ale zas nevýhoda je ta, že vkládat lze jen pomocí jiného účtu atd.

stirecek*
Ja mam dojem, ze momentálně nejvyšší urok je právě u equa bank a to 1.6 a 1.8% , žádný vyšší jsem u spořících účtů nenašel.
alenav*

1 % na spořícím účtu u ERA už vás zas tak nespasí. Nápad přehazovat peníze mezi účty dobrý, ale výhodnější určitě u Equa bank s úrokem na spořícím účtu 1,6 %, reps. 1,8 %. Zřízení online, zdarma a jak jsem psala výše, účet, internet banking i výběry z bankomatů při splnění 10 tis. měsíčně zdarma... A mám vlastní zkušenosti s tím, že se nové banky mnohem více o klienty starají, protože nejspíš pochopily, jak je dnes pro člověka jednoduché přecházet od banky k bance.

stirecek*
Tak tak, jen bych dodal, ze pokud nesplní podmínku pohybu na běžném účtu 10 tis měsíčně a zároveň bude mít na účtech equa bank součet min sto tisíc, tak taky žádný poplatek neplatí. A přechod ke druhé bance je jednoduchý, sám mám již pět spořících a dva běžné účty, vše zdarma a která banka nabízí nejvyšší urok, tam peníze preposlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]