Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena pozemku od Prahy na východ?

Od: hankas® odpovědí: 8 změna:

Neví někdo,kolik asi tak přibližně stojí m/2 pozemku zahrady, 1km od Prahy na východ?

Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zkuste se mrknout na nabídky realitek v obci nebo v okolních obcích jinak těžko radit cenu

hodnocení

2x

Cena je vždy otázkou dohody mezi prodávajícím a kupujícím. Zkuste se po nějakém vhodném pozemku podívat, tím myslím prohlédnout místo na mapě a potom se tam fyzicky vydat. Cena se často hodně liší podle kvality lokality. I pozemky těsně u sebe někdy mohou mít násobně rozdílnou cenu. Nejlepší je asi vhodné pozemky vytipovat a potom majitele oslovit anebo prohledávat inzeráty. Pokud začnete s někým ochotným prodat řešit cenu, můžete využít "odhad online" - celkem zajímavá levná služba.

hodnocení

Chtěli bychom prodat nemovitost u Prahy. Jen mě zajímá,jaká je tam asi cena pozemku a konkrétně té zahrady.

Děkuji.

naoko

Tak znáteli BPEJ zadejte si to sem vč. katastr. území. na Vyjde vám cena/m2, což ale bude pro vás stejně jen orientační.

farmy.cz/...

Pro prodej stejně musíte mít odhad, prodejní cena nakonec ale může být ale zcela odlišná, směrem nahoru i dolů. To záleží na mnoha faktorech.

hodnocení

Máte pravdu. Moc se v tom nevyznám,zjistila jsem,že cena m2 je asi 14 Kč,což mi přijde divné,když u nás je cena 200Kč za m2 a to do Prahy máme hodně daleko :) Myslela jsem,že u Prahy jsou pozemky dražší, než někde v kotěhůlkách :)

Děkuji.

14 Kč/m2 není komerční cena ale cena půdy podle bonity. Na komerční cenu si můžete nechat udělat odhad (klidně online, to stojí pár korun) nebo si ji zjistíte vyhledáním srovnatelných inzerovaných pozemků v okolí. Pro daňové účely potom musí být odhad klasický od odhadce.

buss
hodnocení

2x

Ale kdo vám to řekne? Cena úřední a ochota kupce. Podívejte se jen na rozdíly v realitkách, mají časopisy, vývěsky, poptat se znalce. Ale kdo vám řekne, co za to skutečně dal na ruku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]