Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svedeni ruky svrab?

Od: fiatbrava odpovědí: 13 změna:

Ahoj potrebuju poradit mma uz tyden problůem stim,ze mam jakoby lehounkou krec v ruce min citlivou pocit jakobych mel koprivku ruka je citliva na studene jako treba zub a casto me narazove zacne svedit na 2-3 mistech jenze na skrabani to nereaguje jakoby to bylo hluboko pod kuzi. nezko popsatelne problemy,ale fakt je to neprijemny. kolega me rika,ze mopzna svrab,ale zadne pupinky nemam. k doktorce sem zatim nemel cas letet. setkali ste se stim nekdy nekdo?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tohle svrab určitě nenní. Ten se dělá v ohybech a mezi prsty končetin. V lékárně si kupte Zodak, je na záchvatovité svědění a je volně k prodeji, není na utlumení. A bude po problému. ;) Stává se často, že se svědění po prášku vrátí až za dlouhou dobu. Není potřeba ho jíst pravidelně.

fiatbrava
hodnocení

ja jen jestli to nemuze nejka souvist s tim,ze sme nedavno asi 14 dni bral prasky proti roupúum mel sem to dost silne ,takze sme nebral doporucenou 1 tabletu,ale 4

hodnocení

0x

Ahoj, neřekla bych, že to je svrab. Nemáte nějakou depresi, nervy, nějaký problém? Já jsem měla před lety taky svědění pod kůží, ale na noze a dělaly mě to nervy.

fiatbrava
hodnocení

jo ty mam odjakziva:D sem nervak jak hovado a mam stresujici praci. no,ale todle se mi nidky nestalo treba me bolelo bricho nebo sem mel prujem,ale todle neee. mam obavy trosku

Nojo, to znám, z nervů průjem mám taky. To svědění je fakt nepříjemný. Zajděte k doktorovi, aby Vám dal nějaký prášek na zklidnění třeba Ditiaden by mohl pomoct. :)

hodnocení

0x

Trpíte na opary?

fiatbrava
hodnocení

nemyslim si ,ze nejak moc mam tak 3x za rok. ted me to zase svedi zrovna a fakt se to prenasi od zapesti bodove do paze a pak na biceps tydle 3 mista me svedi hrozne

hodnocení

0x

Zkuste ten Zodac, bude to alergie na zmíněného parazita. Ale hlavně parazita zničit.

fiatbrava

no pockat,ale teho marazita sem mohl mit kdovi jak dlozho mati to mela pul roku a neresia. me to zacalo az tyden po praskach a vymizeni. to mi nejak nejde do hlavy

Fiate, neřešte! Jestli se chcete zbavit svědění, kupte si Zodak! *hej*

doplněno 03.10.13 07:16:

To ovšem jen tehdy, když svědivé místo není červené, opuchlé, horké. Jestli je červené, horké, opuchlé, je potřeba zajít na kožní.

doplněno 03.10.13 15:41:

Ano, Zodac jsou maličké tabletky. To, co svědí vás, to je nějaké nervové zakončení. A na to tyhle prášky, jinak naprosto neškodné, jsou. Rozeškrábete-li si kůži, určitě se do ní něco dá. Nějaká infekce!

fiatbrava

ale chapete,ze me to svedi pod kuzi jo? to co doporucujete je masticka? nebo nejaky prasek? stale to nesutuuje a ma necitlivost v te ruce

figurek*
hodnocení

0x

Svrab je zákopová vojenská nemoc, dnes ji mezi lidi rozšiřují hlavně bezdomovci. Je způsobený parazitem, který se jmenuje Zákožka svrabová. Prokousává si v kůži chodbičky, do kterých se dostávají záněty a znich pak vznikají ty pupínky, jak správně říkáte.

Svrab nemáte, protože už byste ho neměl jen na jedné ruce, ale na obou a možná i jinde.

Jen upřesním-spíše naž na ruce tak na zádech či břiše a poté až rucči spíše paže.

Jediná rada dojdi si k lékaří.Zde nikdo i pokud bychom tu byli někdo lékař,tak stejně neporadíme přesně neboť to nevidíme!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]