Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co inhalovat na astma?

Od: astma odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,co se dá s úspěchem inhalovat na astma?Mám nějaký náběh na astma,14 dní mám suchý kašel,nějaké naběhlé průdušky a trochu jakoby zastřený hlas,naběhlé hlasivky od alergie.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

astma nedostanete za týden ani za dva. Astma je chronický zánět průdušek, který vzniká dlouhou dobu, celé roky. Když už ale jednou vznikne, pak jeho vyléčení trvá ještě mnohem delší dobu, deset i dvacet let, někdo ho může mít i doživotně. Záchvaty se zastavují pomocí medikamentů, ve kterých je hlavní složka Efedrin, ten známý a zakázaný dopingový preparát který používají sportovci a ze kterého si feťáci vaří pervitin. Proto jsou tyto medikamenty pouze a jedině na předpis. Při těžší formě, kdy prášky nestačí, se inhalují léky typu Berotec či Berodual, ale i ty jsou pouze na předpis.

To co máte, není astma. Jste docela normálně zachlazený hypochondr. Tak vám radím, přestaňte se pozorovat a hned se vám uleví.

uska*
hodnocení

1x

Jak se laicky poznají naběhlé průdušky? Jak víte, že máte astma? Inhalační spreje vám předepíše lékař po řádném vyšetření.

doplněno 01.10.13 22:18:

Bez chytračení. Ptáte seco se dá inhalovat. Odpovídám - třeba COMBAIR nebo SPIRIVA RESPIMAT. Opravdu to pomáhá, jen si musíte sehnat recept.

astma
hodnocení

Ptal jsem se na to,co se dá s úspěchem inhalovat při astmatu.Chytračit jděte jinam

mil®
hodnocení

1x

Vincentka.

stirecek*
Vincentkou nic nepokazí, i kdyz se o astma nejedná :)

martinaa*
hodnocení

0x

tejně jako Uska se ptám, co Vám poradil doktor, nebo jak víte, že máte náběh na astma?

Samoléčbou si někdy můžete leda uškodit, a taky místo nějaké alergie můžete mít náběh na zápal plic a zánět průdušek.

rnk*
hodnocení

0x

Při astmatu se inhaluje Pulmax, Formoterol, Foradil atd.

ria*
hodnocení

0x

To bude jen nějaká viróza.. poprvé jsem jako astma cítila, že mě jakoby nepříjemně hřeje krk.. - hlavně po sportu..pak stačil jen "startér" - alergen ve 25 letech.. a astma se rozjelo naplno... Zkoušela jsem na to už všelicos.. bohužel zatím zabírají jen chemické leky... ale nevzdávám se...

hodně štěstí..

doplněno 01.10.13 23:47:

nechte se projistotu u obvoďáka předepsat na plicní, na spirometrii, uvidíte co Vám řeknou...

myse*
hodnocení

0x

vincentkou nic nezkazíte. Ale astma to nebude, spíš zánět průdušek nebo tak. Máte dušnost? můžete se nadechnout, ale vydechnout ne? zapínají se vám při výdechu pomocné svaly (břišní)? Zhoršuje se to při námaze (stačí schody do patra)? pak půjde o astma.Suchý kašel astma neznamená. Asma se na hlasivkách neprojevuje.Nejlepší je skočit k doktorovi, když máte pochybnosti... Není od věci si udělat priznicův zábal na prsa (mokrý hadr, igelit, suchý hadr a zapařit). Jinak čaj z květů černého bezu je super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]