Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde vyzvednout volebni listky?

Od: ingrid* odpovědí: 3 změna:

Dobry den,poradite mi,kde si vyzvednu volebni listky a jak moc dopředu je to možne?Ja ma trvale bydliště na Praze 10 a to v bytě,ketry jsem pronajala-nejezdim tam pošta mi žadna leta nechodi-pracuji a žiji v cizine asi 13 let.Do CZ jezdim jen k rodičum do jineho města na severu čech tam,bych take chtěla odvolit nebyla jsem u voleb dlouha leta...teď pujdu!Ale do CZ se dostanu 15.10.-20.10. a pak bych přijela na ty volby.myslite,že mi vydaji v tom terminu volebni listky?A kde?Mam nejdřiv někam napsat nebo zavolat vubec si nevim rady...slibila jsem otci letos,že letos volit pujdu,už vim i koho :) děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Přečtěte si, jak získat voličský průkaz, s níémž můžete volit v kterékoliv volební místnosti v ČR. Volební lístky Vám vydají po předložení občanského i voličského průkazu ve volební místnosti, v níž rovnou odvolíte.

hodnocení

2x
Standardně by vám měli volební průkaz vydat v místě, kde jste zapsána ve volebním seznamu, což asi u vás bude úřad městské části Praha 10. Podívejte se na web M4 P10. zde: praha10.cz/... máte přímo poučení o možnostech, jako první byste si měla ověřit, zda je to skutečně pro vás příslušné míst, tedy zda jste zde zapsána ve volebních seznamech. doplněno 02.10.13 09:18: Seznamy voličů Kontaktní osoby: Odbor občanskosprávní (OOS), Daniela Vacková tel. 267093368 DanielaV@p10.mepnet.cz Věra Voříšková tel. 267093415 VeraVo@p10.mepnet.cz Do seznamu voličů je možné nahlédnout kdykoliv (nejen bezprostředně před volbami) v návštěvních hodinách ÚMČ pro veřejnost u odboru občanskosprávního, Vršovická 68, 5.patro, budova C, číslo dveří 520 a 518. Seznam je veden počítačovou formou a občan, po prokázání své totožnosti (zpravidla OP nebo cestovním pasem) si může prohlédnout veškeré údaje vedené o své osobě. Údaje o příbuzných, sousedech či známých se nesdělují! Zjistíte-li nějakou chybu, lze data opravit nebo doplnit, a to po předložení úředního dokladu či veřejné listiny (např. OP, oddací list, úmrtní list předložený nejbližším příbuzným, listina o udělení státního občanství ČR, rozhodnutí soudu nebo rozhodnutí o povolení změny jména nebo příjmení). doplněno 02.10.13 10:33: Ingrid: děkuji, ale má odpověď jen navazovala na ivzes a samostatně by byla nedostatečná.
ingrid*
hodnocení

Děkuji Všem za odpovědi a "kartaginec" za supr odpověď :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]