Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si vytvořit jeden kostým (na karneval). Mám k dispozici rolák, který je však proužkovaný šedo-zelený a já potřebuji, aby byl celý pěkně modrý (rozhodně nechci investovat do nového oblečení, navíc by se takový modrý rolák těžko sháněl). Dá se nějak obarvit tak, aby to vypadalo alespoň trochu k světu? Samozřejmě bych to nepral, použil to jen parkrát a pak si to třeba někde vystavil.
Zdravím, ze zkušenosti to vidím jako těžké - kdyby byl jednobarevný, možná by to mohlo ještě chytnout, ale takhle bude stejně pruhovaný, navíc šedá se na modrou přebarví těžko a zelená ještě hůře.
Důležité je také, z jakého materiálu rolák je, nejlépe se barví 100% bavlna a její směsi, nejhlře pak různá umělá vlákna, elastická trička apod. U Vietnamců byste ale mohl za 70,-kč koupit bílé bavlněné tričko a obarvit ho, to snad není tak strašná investice
Ale jo, sehnat se dá Ale musíte oběhnout pár obchodů, hned v prvním to možná mít nebudou.
S barvami Duha nebo Iberia mám dobré zkušenosti, takže podle mě je to asi fuk, je to všechno stejné.
Dobrý den,
ten rolák je 100% bavlna. Navíc bych potřeboval, aby to mělo i rukávy, takže triko s rukávy těžko u rákosky seženu (trika jsem tam kdysi kupoval, ale nikdy jsem osobně s dlouhým neviděl).
Třeba bych to mohl zkusit a třeba se stane zázrak, ale nevidím to moc optimisticky. Jaké barvy se na barvení používají? Slyšel jsem o nějaké Duze...
Jedině si koupit k té modré barvě ještě odbarvovač, zkusit ho napřed odbarvit a potom obarvit modou. Jsou ale textily, co obarvit nejdou, barva se kvůli přítomnosti umělého vlákna na ně nechytá. takže si zkontroluj na všitém "šítku", z čeho je svetr upletený, jaké umělé hmoty obsahuje a poraď se v drogerii s prodavačkami. Za pěknou modrou barvu ale nelze ručit. jedině kdyby byl svetr celý bílý. Záleží na tom, jak by se povedlo odbarvení. Navíc jestli je ve svetru vlna tak se nedá dát do horké lázně, kterou je třeba při odbarvování a barvení mít. To by se svetr úplně zničil. Na štítku se dá zjistit jestli je svetr pouze pro ruční praní a při jaké teplotě se dá prát. Možná, že existují barvy i na vlnu, ale to ti buď zde poradí zde někdo jiný nebo prodavačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.