Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trápení s bývalkou - svěření péče dětí otci?

Od: pinkeee85* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

můj dotaz je poněkud zdlouhavý, tak se ho pokusím zkrátit.

Žiji s přítelem, který má dvě děti (5 a 9let) s bývalou přítelkyní . Oddáni nebyli, žili spolu pouze na psí knížku 11let.

Ona si před dvěma lety našla jiného a mého přítele vyhodila z bytu s tím , že se mezi sebou dohodli na styku s dětmi a na tom, že jí na děti bude platit 3tisíce korun. Loni na jaře řešila alimenty soudně a byli vyměřeny 4tisíce korun. Přítel alimenty pravidelně platí, ale zjistili jsme , že ,,bývalka" z toho na děti toho moc neplatí. Např. boty jsme kupovali my, platíme obědy ve škole, děti nemají pomůcky do školy či školky atd. Dostávají se k nám informace, že maminka pořád vysedává v hospodě a chodí po diskotékách.

Vystěhovala se z bytu 2+1 protože neplatila nájem a nastěhovala se ke svým rodičům, kde bydlí ve 3+1 její rodiče, její bratr, syn jejího bratra, ona a děti mého přítele. Jedna z ,,našich" holek spí v pokoji s babičkou a jedna s maminkou. Starší (3.třída) je docela šikovná, ale vzhledem k tomu, že se s ní maminka neučí má ve škole horší známky.

Přítel má práci na turnusy, jezdí po čechách (staví železniční koridory) ale pokud je v týdnu nebo víkendu doma, děti jsou vždy u nás. A to už i pokud doma není , jelikož jsem ve škole a školce nahlášená i já a děti chtějí abych je vyzvedávala já a ne maminka.

Včera starší holčina prohlásila, že já jsem její máma a ,,ta" doma je teta. Že ji nemá ráda a je na ni zlá a jen po ní křičí.

Já se za přítelem stěhovala 120km. V místě svého bydliště mám své rodiče a 3generační dům, kde mám svůj byt v celém patře. Přítel by byl ochotný byl se odstěhovat , ale chtěl by i s dětmi. Ráda bych se zeptala jak vidíte šance na svěření do péče anebo aspoň jak se postarat o to aby alimenty byli použity opravdu na to, na co použity být mají.

A pokud by vše dopadlo, musí děti mít trvalé bydliště v místě , kde by s námi žili aby tam mohli chodit do školy?

Děkuji moc za odpověďi

S přítelem si už nevíme rady, jak pokračovat a proto zkoušíme tuto variantu.

M.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vecernicek*
hodnocení

2x
Taky myslim.ze sancu mate.Zasla bych na socialni odbor pece o dite a poradila se tam.
Klobouk dolu.pokud jste ochotna prijmout ..cizi.. deti a nahradit jim to.co nemaji u sve matky ;)
pinkeee85*
hodnocení

Díky, už jsem je přijala , když jsem si začala s chlapem co má děti. Jsou pro mě jako vlastní. Ve svých 28ti letech vlastní zatím nemám, ale tyhle dvě cácorky jsou úžasné. Jen kdyby jejich matka nebyla ...

hodnocení

1x

Dobry den,

Zkouseli jste se dohodnout s matkou deti? Jestli to neni mozne, tak resit jedine pres soud. Najit si dobreho pravnika a drzet se jeho rad.

Schranujte dukazy o spatne vychove matky, at se ma pravnik o co oprit. Dukazni bremeno bude na Vasi strane.

pinkeee85*
hodnocení

Co těmi důkazy konkrétně myslíte? Domluva opravdu možná není. Příteli se vždy akorát vysměje do obličeje ... :(

Musíte dostat hlavně sociálku na svou stranu. Bohužel záleží jaká konkrétní ženská tam je a jak se na to bude dívat. Vysvětlete jí situaci a poproste jí, ať nenápadně obhlídne jak to v jejich rodině chodí. Jakmile vám dá doporučení, že děti by se měli lépe u vás, máte u soudu napůl vyhráno.

fifi*
hodnocení

0x

Myslím, že otec určitě šanci má, dostat děti do péče, když matka se nechová jako matka, jak popisujete. Znám jeden takový případ ze svého okolí, matka se tahala s chlapama, pořád jen po hospodách, o syna se nestarala. Myslím, že ty tahanice, aby ho otec dostal do své péče byly docela zdlouhavé, ale motivace mít své dítě u sebe je silná, dokázal to. Nevím přesně, co všechno budete muset udělat, snad poradí někdo povolanější nebo kdo má zkušenosti, v tom se nevyznám. Jen jsem vás chtěla podpořit, držím vám palce! Snad někdo pořádně poradí :)

pinkeee85*
01.10.13 11:41
hodnocení

Díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]