Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
koncem srpna jsem začala mít bolesti (hlavně po ránu) při došlapu, podle příznaků vše ukazovalo na zánět povázky. Zhruba po měsíci bolest neustupovala, tak jsem navštívila ortopeda, který moji domněnku potvrdil. Doporučil mi co nejvíce klidu, ledování, masáže a pokud problém neustoupí, tak kortikoidové injekce. Problém už mám zhruba 3 měsíce a nic se nemění, někdy je bolest opravdu nepříjemná (v patě píchá a pálí). Kortikoidy si do těla moc cpát nechci. Má někdo zkušenost - pomůže to aspoň? Pokud k tomuto dojde tak aby to nebylo zbytečné. Problém je u mě hlavně s klidem, pracuji v obchodě, 12ky na nohou, krátký x dlouhý týden, takže když mám dlouhý jsem na nohou ca od 7 do 22 5 dní v týdnu s tím, že se posadím max na pár minut v tramvaji nebo u oběda... A když mám volno tak mám trošku větší psisko, které prostě pohyb potřebuje... Snažím se trochu omezovat, ale hlavně práce je problém. Sedět nesmíme, ani na to není čas... a dlouhodobější nemocenskou si nemohu finančně dovolit. Máte nějaké tipy co by pomohlo, pokud něco takového je? Klidně babskou radu čím šlachu vyléčit co nejrychleji nebo alespoň jak ulevit od bolesti? Snažím se nosit kvalitní boty, střídat je, nosit i nižší podpatky...
To je těžká rada! Chcete stát a chodit na nohou celý den, nechcete nohám ani odlehčit, ani léčit. Nezlobte se, nechápu proč nejen vy, ale spousta lidí šílí z kortikoidů, bez kterých, obávám se, to nejde. Mám psoriazu a psoriatickou artritidu a kortikoidy beru trvale v prášcích, nárazově v mastich a občas v injekcích nějakých, nějakých 20 let pod dohledem lékařů a že by mi nějak zvlášť uškodily?! To ne. :D Máte zánět a ten se musí nejprve vyléčit a pak se může žít normálně. Bolení v krku také nepřejdete mávnutím ruky. Nedovedu si představit, co může zanedbaný zánět se šlachou udělat, ale pro zbývající život to asi nebude nic moc fajn. Napadá mě ale, víte něco o tejpování? O tejpu? Přečtěte si o tom něco kapku odbornějšího a poptejte se na rehabilitacích, kdo to dělá. To je jediné, co by vám, když nechcete dodržovat pokyny lékaře, mohlo pomoci. Vím, že tejpování má velmi dobré výsledky třeba u karpálů a i u jiných šlach. Výsledky jsem viděla na vlastní oči.
Oprava- ne 20 let, ale 30 let beru kortikoidy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.