Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat půjčené 2000 kč od známého?

Od: qwe* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,

je tomu už véce než rok co jsem zastavil ve městě na semaforu a najednou se mi u okénka objevil známý (znám jen okrajově z práce) a spustil na mě, že má tátu v nemocnici, že se má hrozně špatně,...atd. A jestli bych mu nemohl půjčit třeba 200kč. Jel jsem zrovna kupovat PC, a v peněžence jsem neměl nic menšího než 2000 kč. Vypadal zoufale, tak jsem mu je půjčil, s tím, že se ještě pracovně uvidíme. Už jsme se ale neviděli, takže jsem mu několikrát volal, samozřejmě, že mi pak přestal brát telefon, tak jsem si vřdycjky zavolal od nějakého kamaráda abych měl jiné číslo. Asi 5x mi slíbil pevný a závazný termín kdy mi peníze vrátí. Nikdy to nesplnil. Už jsem byl v podstatě smířen s tím, že se na to vykašlu a že to byla cena, kterou jsem zaplatil za zkušennost. Nyní ale potřebuji každou korunu, tak jsem si na to vzpomněl - a zase mě to neuvěřitelně štve. Potřebuji peníze a přitom mi část dluží jeden šmejd.

Poradíte mi jak by jste zkusili peníze získat. Podotýkám, že jsem o 20let mladší než dlužník a o púlku lehčí. Rozhodl jsem se ukončit slušné chování a být "drsný" a nehodlám si dávat pozor na slovník. Nerad bych ale aby jsem se neuhlídal a nevyznělo to jako vydírání. Co doporučujete? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Pokud o něm něco víš, tak ho navštiv tam, kde bude mezi svými - v rodině, s přáteli, v zaměstnání - a před nimi ho žádej o vrácení. Většina normálních lidí nebude druhou podobnou návštěvu riskovat.

doplněno 30.09.13 00:47:

Pokud nebude chtít peníze vrátit, mohou se použít jiné metody. Třeba přijít s partou "na oslavu" někdy takhle k ránu, když celý barák blaženě spí.

iz*

Výborná rada! Případně mu před jeho rodinou (nechte si převzetí potvrdit) předejte písemnou výzvu k vrácení dluhu ve výši 2.000 Kč, do (uveďte konkrétní datum).

doplněno 30.09.13 00:34:

Nebude-li známý chtít peníze vrátit, bude výzva k ničemu.

au1
hodnocení

0x

berte to jako dobrou zkušenost do života, že půjčovat se nemá. vás vyšla poměrně levně, na 2 tisíce, mě kdysi na 17 tisíc, a je spousta lidí, kteří přišli o daleko více než my dva...

life007*
hodnocení

0x

Dobrý den,

stalo se mi něco podobného. Paní, která u mě v baru uklízela si věčně brala zálohy předem a s pěnězmi nikdy nevycházela, ale nikdy se nestalo, že by si zálohu vybranou předem neodpracovala. Pak jednoho krásného dne přišel její přítel a brečel přede mnou, že nemají na nájem, že mi nechá něco do zástavy, vyprávěl, jak strašně je zoufalý,atd. Půjčila jsem mu 4.000,- a z mého přítele ještě ten samý den vytáhl 400,- (naštěstí u sebe víc neměl). Když se ale nic nedělo a peníze mi ne a ne vrátit a ještě mě ke všemu začali pomlouvat, jak jsem strašně zlá, neudržela jsem se a oznámila jsem paní uklizečce, že se zálohami je konec a začnu jí dluh jejího přítele strhávat (ty půjčené peníze totiž společně propili). Stihla odpracovat pouhých 800,-, a do práce už nepřišla. Pak začalo volání, domlouvání, sliby a nikam to nevedlo. Peníze mi dluží už dva roky. Jsem ve stejné situaci jako Vy. Potřebuji nutně peníze a když si uvědomím, kolika lidem jsem pomohla a naivně jsem si myslela, že třeba někdy pomůžou oni mně, je mi z toho smutno :(

Věřím, že na každého jednou dojde... To jediné mě uklidňuje...

hodnocení

0x

Brácha půjčil na vojně těsně před odchodem do civilu nejlepšímu kamarádovi 500 kč. Tehdy to byly obrovské peníze. Nikdy mu je nevrátil. Z toho jsem se poučil i já. Nepůjčuji nikomu a neručím vůbec nikomu. To neznamená, že někomu neumím pomoci v nouzi, ale ne půjčkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]