Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování proti chřipce

Od: dejvy* odpovědí: 9 změna:

Přijde Vám také, že články varujíci před chřipkou a naopak velebící očkování jsou lživé?

Na mě to dělá dojem, že farmaceutické firmy prostě chtějí mít větší zisk a tak straší lidi.

Články jsou napsané tak, že budí dojem, že bez očkování dostanete chřipku a proto by se měl každý nechat očkovat.

V televizi reklamní spot / čekárna plná usmrkaných lidí a potom vtíravý hlas nabádající k očkování proto chřipce.

Já sám mám zkušenost s očkováním proti chřipce velmi nemilou.

Chřipku jsem asi 10 let nedostal, před dvěma roky, jsem podlehl a na naléhání lékaře se nechal i s rodinou naočkovat.

Jakou chřipku jsme všichni potom dostali ( asi po 2 měsícícch ) bych fakt nikomu nepřál.

Myslel jsem, že zhebnu.

Jsem přesvědčen, že kdybych se tenkrát nenechal očkovat, žádnou chřipku bych nedostal.

Od té doby jsem na očkovací reklamy dost alergický.

ona.idnes.cz/...

Jaké máte s očkováním a s jeho následky zkušenosti vy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vecernicek*
hodnocení

1x
Vnimate to naprosto spravne.pokud se budete o ockocani zajimat.dojdete k presvedceni.ze uplne stejne je to i s povinnym ockovanim..problem je to.ze tam se farmaceuticke lobby dostalo az do statniho aparatu. Rada ockovani je nevezpecna.
Pokud vas problematika zajima.tak informace jsou na strankach slobodavockovani.sk
a pravni informace ohledne neockovani jsou na ferovanemocnice.cz

ladinpraha*
hodnocení

1x

Zažil jsem několik takových očkovacích akcí, které hradil zaměstnavatel a vždycky jsem očkování odmítl. Pravidelně pak prakticky všichni očkovaní tu chřipku dostali.

lidus*
hodnocení

1x

Jeden rok jsem zajásala, jako nemocný a s ID mám nárok na očkování zdarma, můj lékař mi doslova řekl, nedělal bych to raděj bych tu vaši dávku zdarma píchl někomu jinému co by si to nenechal vymluvit. Neočkuju se, žiju a chřipka se mi vyhýbá.

iz*
hodnocení

0x

U mne by očkování proti chřipce znamenalo vyhozené peníze. Za svůj život jsem byla jenom párkrát nachlazena, do 5 let (do odstranění mandlí) jsem často mívala angíny. Angínu jsem od pěti let už neměla a chřipku nikdy ...

Navíc se každý rok propaguje očkování, ale pak se zjistí, že by určeno proti jinému kmenu ...

doplněno 29.09.13 23:36:

Abych ale odpověděla na dotaz: Zkušenosti s očkováním proti chřipce ani s jeho následky nemám (zaplať pánbůh) žádné.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Také znám lidi (moji prarrodiče, 75 let) se nechali očkovat a také chřipku dostali, i když ji předtím neměli. A u takových lidí už to opravdu není sranda.

Sama jsem očkovaná jen proti encefalitidě (+ povinná očkování) a očkování, co jsem potřebovala do zahraničí. Jinak dál nic neplánuju, zbytečné.

rv*
hodnocení

0x

Očkovaný nejsem, protože případnou chřipku zvládnu (aspoň doufám)

Kdybych patřil do rizikové skupiny, dal bych přednost očkování

hodnocení

0x

Pře pár lety můj zaměstnavatel platil očkování proti chřipce, říkal jsem si, že to zkusím, taky jsem věděl, že hodně lidí potom onemocní, ale možná taky záleží kdy proběhne očkování, protože u mě jsem nic nezaznamenal.

pt®
hodnocení

0x

Před lety, když jsem v zaměstnání byla denně ve styku s lidmi, klienty, tak jsem byla jednou očkovaná proti chřipce. Nic se nedělo, podle mně to bylo zbytečné. Očkovat proti chřipce bych se už nikdy v životě nenechala, natož abych za to ještě platila. Zdá se mi, že lidé do sebe cpou víc léků, místo ovoce a zeleniny. My sníme denně minimálně stroužek česneku a ovoce nebo zeleninu, která právě zraje, také pijeme bylinkové čaje, jak já říkám "kozí pití", to je podle mně nejlepší lék. - pt

martinaa*
hodnocení

0x

Vlastní zkušenost nemám, ale teta přítele je lékárnice. Očkování má prý smysl leda u starších nebo zdravotně znevýhodněných osob a dětí, jinak vyhozené peníze.

Vir chřipky totiž neustále mutuje, takže se můžete nechat očkovat klidně proti několika typům a nakazíte se jiným, nově vzniklým.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]