Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla jsem poprosit o radu jak na mykózy. Teda myslím tím, když se stále opakují. Chodím sice pravidelně k lékařce a už jsem měla i antibiotika, jenže se mi to vždycky vrátí grrrr. Kámoška užívala nějaký antib. azytromicin a k tomu wobenzym, jenže já nevím, jestli to pomůže i mně. Případně nějakou přírodní léčbu-zkusím vše. Díky Hanka
Ahojky, měla jsem stejný problém a jelikož už mi nic nepomáhalo, zkusila jsem různé rady, co jsem našla na netu a zkoušela všechno možné a můžu jen doporučit užívat kapky Citrovital (prodávají se v lékárně, stojí cca 120,-), denně 15 kapek v pití a pravidelně užívat lactobacyly(v lékarně poradí). Dnes už mám pokoj :o)
Wobenzym údajně pomáhá, ale je to dost drahé. Akutně pomáhá klotrimazol. Dlouhodobě je prý dobré omezit cukr ve stravě a užívat brusinky ( dražé - prodávají je od různých firem). Zkusila bych nějaký čas s přítelem používat kondom, jestli to není od něj a nechodit do bazénu, vířivek apod. Omývat se pouze vodou, maximálně lactacyd intimním mýdlem 1 x denně, nepoužívat na ta místa žádné krémy, antispermicidní pěny, čípky, asi ani lubrikační gel.
To je divné na mykozy antibiotika? Vždyť antibiotika jsou naopak příčinou mykoz. Chce to srovnat zažívání . Práve po antibiot. se zničíty dobré bakterie. Pak se musí jíst např. živé jogurty, aby se vnitřní stav "dobrých" bakterií obnovil. Správně je řečeno, že se má také hodně omezit cukr.
Ahoj Hani! Tak jednu babskou radu. Zavádějte si na noc "česnekový tampon". Oloupejte stroužek česneku,uřízněte bubáka (ne moc,aby nedošlo k popálení sliznice),provlékněte nit,zauzlíkujte a na noc šup tam s ním. Zní to hrozně a i já dlouho sbírala odvahu s tím začít,ale je to to jediné,co mi opravdu zabralo. Samozřejmě jak již bylo psáno ideálně omezit cukry ve stravě a papat více jogurtových kultur. Držím palce! Markéta
Mám 100% radu - je to už dva roky co jsem tím také trpěla a pořád se to vracelo, ...doktor mně videl stále jako zdravou a nevedel co semnou, pořád jsem brala antibiotika až už mi znich bylo zle... tak jsem to zkusila léčit spodem ) výplachy rosalgin, různé globule a masti ... jediné co mi pomohlo, byly čípky Gyntima (dostupné bez receptu v každé lékárně) info na netu taky najdete aby jste vedela co kupujete ... stojím za nima a nedám na ne dopustit, zachránili mně a mám klid, stačí dát na noc a druhý den máte klid .. :o)
Ahoj Hani,
můžu ti jen potvrdit ten Wobenzym. Měla jsem s mykozami dost dlouho problémy a jak bylo řečeno je to dražší lék, tak jsem si to rozmýšlela. Nakonec jsem si ho koupila a všechno se srovnalo a já už nemám tyhle problémy vůbec a to už rok! Takže pokud se toho chceš opravdu zbavit, tak neváhej investovat...bude to do tvého zdraví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.