Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práva 15-ti leté osoby

Od: zaq odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, je mi 15 let a mám rozvedené rodiče,bydlím s matkou a otec mi měsíčnš platí 1000 kč alimenty. Ale nyní jsem nastoupila na střední školu a tudíž mám více výdajů. Mohu já jako 15-ti letá osoba podniknout nějaké kroky ke zvýšení alimentů? Můj otec má nyní další manželku a s ní dvě děti na základní škole.Děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Otec platí alimenty, ale ne tobě, ale matce, která je tvým zákonným zástupcem. Veškeré kroky ke zvýšení alimentů musí podniknout ona. Musí tedy ona podat žádost k soudu. Ty se v tomto můžeš angažovat až od 18 let.

hodnocení

0x

Žádat o zvýšení alimentů může Váš zákonný zástupce, tudíž Vaše matka, soudní cestou. Nejdříve se však snažte domluvit se s otcem sama. Vysvětlete mu, že se zvýšily Vaše výdaje a potřeby a zda by byl ochotný poskytovat Vám výživné vyšší, aby máma nemusela žádat o zvýšení soud. Třeba s otcem bude domluva možná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]