Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 14 a mám strach, že už moc neporostu, od doby, co mám menstruaci ( 1 rok) jsem vyrostla o 3 cm... Moc mi to mrzí, protože když jsem byla malá, byla jsem vysoká a teď už jen 3 centimetry za rok? Co to je, když ostatní 13? :O
Mrzí mi to a nevím, jesli teda ještě vyrostu, mám pouhých 164 a chtěla bych mít alespoň o deset víc... Taťka má 183 a mamka 175... brácha má skoro 190 a já? já už skoro nerostu.. nevíte čím to může být? :/ Nevíte co mi může pomoct, když chci vyrůst? Ano, hodně rychle přibírám, ale nerostu... prosím, pomožte mi...
Co třeba jíst, když vyrůst, ňáký cviky, nebo tak něco? prosím, jsem zoufalá
Ve 14 letech můžeš růst a asi ještě vyrosteš.
164 centimetrů enní pouhých, já mám 150 - brečím tady a jsem zoufalá, že mám pouhých 150 cm? Ne.
Navíc, kluci mají rádi malé holky (jako holky menšího vzrůstu), stejně tak je pak divné, když je holka vyšší než kluk.
Co jíst? - Vše. Mít pestrou pravidelnou (5x denně) stravu. Bohatou. Hodně vitamínů a vápníku (tvorba kostí), ale nepžehánět to s nějakými umělými z lékárny.
Naopak se vyvarovat alkoholu, kouření a drogám.
Cviky - cokoliv. Cviky pro růst, zní docela vtipně, nicméně nic takvého není. Cvičit můžeš pro krásu svého těla a jeho celkové zpevnění.
A modeling? Hm, seš docela naivní, promiň. Nejen, že sep ozději rozhodneš, že to dělat nechceš, ale když už to budeš dělat, tak můžeš lehce naletět na podvod. To, že nedostaneš zapalceno je maličkost, proti tomu, co se ti všechno může stát.
Jestli jsi byla jako malá spíš vyšší... a jestli máš vyšší rodiče... a jestli máš třeba ještě docela velkou nohu... tak je dost pravděpodobné, že ještě porosteš - koneckonců, máš na to ještě pár let. Buď ráda za pomalejší tempo, holky, co v pubertě vyrostou hodně rychle, mívají často ohavné potíže se zády klidně už napořád.
A když nevyrosteš, užívej všeho ostatního, co to přináší. Že bys skončila u modelingu beztak není moc pravděpodobné (vzato kolem a kolem vzhledem k procentu holek, které ho chtějí dělat ve 14, které ho chtějí dělat ještě v 17 a které ho nakonec opravdu dělají), zato výhody ne-tak-velkého vzrůstu ti vydrží napořád.
Ovlivnit to lze leda směrem dolů nějakým katastrofálním životním stylem (mezi kteréžto se počítá i podvýživa, tak prostím žádné experimenty se srážením váhy, která teď, kdy se tělo tvaruje na ženské, jde samozřejmě nahoru!); nahoru ne. Choď rovně, většina lidí se tak hrbí, že se připravuje dobře o pět čísel
OMG :D ja sem ve ctrnacti meril jen 157cm a to sem kluk ted je mi 19 a merim 194 nerikam ze budes jak ja nebo tak to by si byla nejspis nejaka muzatka pery nebo neco ale male holky sou sexy !
Ahoj, netrap se tím, určitě ještě trochu povyrosteš. A modelka? Podívej třeba na Evu Longorii
, ta je ještě menší a je herečkou dokonce myslím i modelkou. Já osobně mám 175 cm a přijdu si jako žirafa. Co bych dala za to dát alespoň pět nebo deset cm dolů. Všechno je mi krátké, někdy si nemůžu dovolit střih oblečení jaký se mi líbí, musím se přizpůsobit. Hlavů vzhůru! Není to žádné neštěstí a trochu určitě ještě povyrosteš. Já dostala menstruaci ve třinácti a určitě jsem od té doby ještě vyrostla. Minimálně 5 nebo 7 cm.
ahoj, je mi 13 mám 172cm a jestli ti je14, máš nohu aspoň čísla 39 a vysoké rodiče, šanci pořád máš!
a můžeš si to spočítat
-183 plus 175 je 358 minus 13 je 345 deleno 2 je 172,5 coz znamena ze muzes vyrust 172,5..
jen ti chci rict, v modelingu se cela moje rodina pohybuje v celku dlouho(vcetne me) a nejen vyska staci k uspechu ikdyz se 172 cm by si pri stesti byla maximalne jen na cesko.. jde tu i o miry ktere by meli byt maximalne90 60 90 ale v teto dobe klidne uz i jen 79 58 86.. ale hlavni je zajimavy, fotogenicky oblicej bez zadneho velikeho nosu apod...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.