Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám takový problém, nevím jestli to není jen tím, že jsem nesnesitelná a netolerantní. Mám kamarádku a vždy když ke mně přijde chová se tu víc jak doma. Mám s pár lidma pronajatý domek a mám tu svůj pokoj. Nejsem žádnej puntičkář a chorobný milovník pořádku, to vůbec, ale ona vždy dorazí a něco si přinese - popcorn, brambůrky...a jí to stylem, že je to po celém pokoji, ale úplně všude. Odličuje se tu, mýma věcma, a nechá ty špinavé tamponky z odličování na nočním stolku, prázdnou flašku, kterou dopije vedle postele atd. Snad není takový problém, aby to hodila do koše ne? Vždy když tu je, vypadá to tu jak když bouchne bomba. Občas si spolu dáme nějaké jídlo, uvařím večeři nebo tak a nikdy jí nenapadlo pomoc s nádobím, nebo říct "hale jdem to umýt." Minule už jsem se v legraci pokusila jako "no dneska přijdeš ty, tak ani nebudu luxovat, protože pak stejně jsou drobky všude!" a ona " ne to ne, vždyť víš jak jím!" hahaha...
Navíc vždy když dorazí u mě přespává, což je i několikrát do týdne. Aniž bych jí zvala. Třeba dnes, že se sejdeme a ona, že teda dorazí ke mně, neřekla jsem ani slovo, myslela jsem na kafe. A ona pak, že dorazí na osmou. Takže tady zase bude spát. Spí tu několikrát do týdne, nejedná se o náhodný přespání a to už je na mě moc. U ní nejsme nikdy, protože bydlí u chlápka, který jí návštěvy zakázal.
Jsem jen nesnesitelná a špatná kamarádka, nebo je to už přes čáru?
Zdravím, to už je hodně přes čáru. Pokud nechcete, aby se k Vám "kamarádka" nakvartýrovala každý večer, tak jí to budete muset zarazit. Třeba tak, že když ji pozvete na kafe, tak jí potom nanačíte, če budete mít jinou návštěvu, se kterou chcete být o samotě. Nebo se po kafi začněte oblékat, že máte sraz s kamarádem ve městě. Pokud jí to nedojde, tak prostě narovinu řekněte, že dnes tady spát nebude, protože máte práci nebo si to jednoduše nepřejete.
Co se úklidu týče, kdyby mi někdo nechal odličovací tampony na umyvadle, a to opakovaně, tak bude možná překvapený, protože je bude mít nacpané ve své tašce. Nebo jí opět jemně můžete říct, že Vám opravdu vadí, že po sobě neuklízí, a pokud to nehodlá změnit, tak budete chodit na kávu do kavárny, ne k Vám domů.
Zdravím. Každý má práh tolerantnosti nastavený jinak. Někdo by to třeba neřešil, jinému by to vadilo velmi. U Vás nechápu, proč si takovou osobu pouštíte do bytu a poskytujete jí nocleh? Neřekla jste o ní totiž jediné dobré slůvko!... I návštěva by měla být vítána a má mít své meze. Pokud Vám tolik vadí její chování, řekněte jí to na férovku a také to, co přesně Vám na ní vadí. Slušně se dá říci naprosto všechno. A podle reakce druhé strany poznáte, zda Vám stojí za to, ztrácet s takovým člověkem čas a zvát si ho do soukromí. Odpovězte sama sobě, čím Vás takové kamarádství obohacuje...Myslím si, že vůbec ničím. Tak proč ho pěstujete, když lze čas strávit úplně jinak a pohodověji? Sama za sebe mohu upřímně říci, že když o někom tvrdím, že je mým kamarádem a udržuji s ním kontakt zcela dobrovolně, pak ho určitě nepomlouvám za zády a nehledám na něm chyby..Pokud se mi něco nelíbí, dokáži si to vyříkat s druhým přímo, aby si vůbec uvědomil, že něco dělá špatně... A podle jeho reakce a následného chování vždy poznám, zda o takové kamarádství doopravdy stojím..Každý jsme jiný, ale i zde je to zase jen o komunikaci a o tom, koho si člověk pouští do svého života a soukromí...
AhojPromiňte,to není kamarádka,ale /jak to říci slušně/-čuně a parazit
Proč jí to říkat slušně,když ona na Vás nebere ani gram ohleduplnosti
Pokud její přítomnost radikálně nezatrhnete,budete ji mít doma možná nastálo-až jí ten její přítel z bytu vyhodí,a to bude jistě brzy...
1. situace: Chceš s ní dál kamarádit - pozvi ji do kavárny a tam ji všechno, ale fakt všechno narovinu řekni, co ti vadí. Dobrá kamarádka se chytne za nos a pochopí. Pokud nepochopí ani po důrazném rozhovoru, nepouštěj si ji domů. Sraz jedině ve městě nebo třeba u ní.
2. situace: Už o její kamarádství až tak nestojíš - až zas přijde, řekni ji, že je čuně, připomeň ji všechen ten bordel co u tebe dělá, a pošli ji pryč. Opět, pokud pochopí, tak přijde, omluví se, napraví se. A nebo nepřijde a máš pokoj.
BORDELÁŘE PŘEDĚLÁŠ JEN VELMI TĚŽKO!
Ne, nejste špatná kamarádka. Vy jste jen slušně vychovaná a nikdy byste si nedovolila to, co ta nevychovaná holka. To by nikdy nebyla moje kamarádka. Normálně bych jí to řekla, ať se nad sebou zamyslí, že jí to říkáte pro její dobro, jelikož by mohla jinde tvrdě narazit. - pt
Neumíte říkat NE.
Možná vám to ze začátku připadalo roztomilé, zábavné a uvolněné vzájemné setkávání. Ale všechno má své hranice. Tohle už je vlezlost a nevychovanost. Nechápu co si můžete hodiny a hodiny spolu povídat ale dobrá, je to vaše věc.
Ale dejte tomu mantinely. Řekněte jí narovinu co se vám nelíbí a co od ní požadujete. Možná se urazí a odejte a budete to mít vyřešené. Nechte to být, bude na tahu. Buď se ozve nebo ne. Myslím, že to pro váš život nebude až tak velká ztráta.
Pokud to odkýve a bude pokračovat ve své rozcapenosti a vy jí nebudete chtít vyhodit hned, doneste jí lux, smetáček, řekněte, až po sobě uklidí a nezasírá vám byt , trvejte na tom co požadujete. Nenaznačujete, mluvte jasně a na rovinu. Řekněte jí, že chcete mít své soukromí, ať jde spát domů. V klidu ,ale jasně a bez omluvného úsměvu. Nediskutujte s ní o tom, proč tak najednou, o co vám jde, co se vám stalo atdatd.
Nevím co vás k ní přitahuje, ale tohle není kamarádka, to je štěnice.
Je to hodně přes čáru. Když to nezarazíte, bude se to stále stupňovat. Nemám co dodat, většina toho co si myslím již byla řečena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.