Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rande vs nervozita

Od: mirus* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

neměl jsem rande snad 100 let a za týden to přijde. Nechci se ptát co mám říkat ani jak se mám chovat, protože sám nejlíp vím, že hlavní je být svůj. ALE. Jediné co mi to vždy kazí je to, že jsem hrozně nervozní. Ne po celou dobu, ale hlavně před a ze začátku rande než se to trochu rozmluví.

No, chtěl jsem se zeptat zda někdo z vás němá nějakej dobrej recept jak se týhle nepříjemnosti vyhnout. Vždy se to u mě projeví tím, že mám totálně studené ruce + nepřirozenou mimiku obličeje a podobně :-P Určitě to někdo z vás zná.

Potřebuju se před tím nějak uklidnit, ale nejspíš pojedu autem takže panák nepřipadá v uvahu. Přemýšlel jsem i o tom, že si vezmu nějakej prášek, ale to už mi přijde jako dost ubohá možnost. Na druhou stranu si říkám, jestli mi ta nervozita za to vůbec stojí.

Nemáte někdo nějakej recept jak se tohohle alespon trochu zbavit? Řeči jako že si musím věřit a pod mi moc nepomáhájí.

Dík, Miras

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak řeči ti nepomáhají, panáka jako řidič nemůžeš a po prášcích bys byl grogy. Co Ti pomůže? Vzpomeň si na všechny ty dvojice před Tebou. Na rodiče, na prarodiče, na tetu se strejdou, na ženaté či zadané kamarády. Jak myslíš že oni to dělali? Že se káceli a volali Chocholouška? Kdepak - postavili se k tomu jako rozumní lidé, jinak by z nich nikdy nebyly páry. Setkání s dámou Tvého srdce není přece o nic jiné, než potkat známé v autobuse, u doktora, v obchodě. Já vím, trochu to zlehčuji, ale musíš to brát přesně tak - že o nic nejde. A když uděláš nějaký kopanec, buď Tě ta dívka má ráda, odpustí si ho a zasměje se. Nebo tě ráda nemá a příští rande nebude. No a co? Aspoň poznáš, na čem jsi a budešmít další šanci si najít takový protějšek, který Tě bude mít rád a zaslouží si Tě. Jaga.

doplněno 27.09.13 11:35:

A protože jsi na rande už nebyl 100 let, nezapomeň s sebou vzít: hůl /kdyby dívka toužila po procházce/, brýle /kdyby byla houbařka/, umělý chrup /kdyby došlo k polibku/, léky na srdce, /kdyby Tě moc rozdivočela/ no a bažanta - ten se může hodit vždycky, když je člověk po 100 letech na rande. Zato kondom bude zaručeně zbytečný! *smich*

hodnocení

2x

No, všechno je o psychice. Takže si vsugerovat, že to není důležité, že vlastně o nic nejde, že by bylo možná lepší kdyby to nevyšlo a byla by jiná žena... a když to náhodou vyjde, bude to fajn. Nebo na něco potom se těšit skoro víc než na to rande. Domluvit si schůzku s kamarádem, návštěvu čehokoli nebo kohokoli,

hodnocení

0x

Ahoj Mirusi,

kolik Ti je, když jsi neměl rande snad 100 let? Taky bývám před rande nervózní. To k seznamování patří.. Ale posledně jsem nervózní moc nebyla, kupodivu. Jako bych tušila, že to nedopadne podle mých představ.

Co ti poradit? Vydržet to, trvá to jen pár minut. Proti tomu nic moc nejde. Když nejde o život, o nic nejde... Jsou horší věci.

Ještě mě napadla jedna věc. Proč jsi nervózní? Čeho se obáváš? Že řekneš něco, co jí odradí nebo se jí nebudeš líbit nebo si celkově nevěříš? Na druhém rande bývám nervózní ještě víc.

.

Měl bys sis dávat pozor na pusu, protože zkazit rande se dá jenom jednou. Pokud řekneš něco, co jí odradí, nedá se to vzít zpátky. Mluvím z vlastní zkušenosti. Nejednou jsem litovala toho, co jsem řekla. Jsou pravidala napsaná na internetu, co říkat nebo neříkat na prvním, druhém, třetím rande. Ale řídit se ještě podle toho. To je někdy těžké.

ron*
hodnocení

0x

Ahoj. Zkuste se tedy na rande těšit. Jdete tam dobrovolně, nikdo vás nenutí. Myslete na něco příjemného a veselého. Ztuhlý obličej dokáže zamaskovat úsměv. Zkuste se tedy alespoň usmívat. A co mě pomáhá proti nervozitě? Vědomí, že ostatní jsou na tom stejně, jen to na nich nevidím. Už mockrát se mi stalo, že jsem byla vynervovaná z někoho, kdo mi později přiznal, že na tom byl stejně. Tak odvahu.

Hlavně, aby Ti ta slečna neřekla, že jsi nervózní. To naštve. Stalo se mi to dvakrát. Mě se nikdy nestalo, že by mi muž řekl, že je taky nervózní. I když nervózní byl. Ale já bych nahlas neřekla, "ty jsi nervózní".

hodnocení

0x
Vsadím se, že ta dáma na tom bude stejně ;)
Záleží na situaci, ale občas je dobře, když někdo prolomí ledy a řekne to, co by si druhý jen myslel a neodvážil se to vyslovit.. Možná by stálo za to, otevřeně a na rovinu to s tím rande po sto letech přiznat - nějakou odlehčenou formou, aby se situace zlehčila a prolomily se ledy.
S tou nepřirozenou mimikou se mi vybavila Teorie velkého třesku a Sheldon, když má lhát nebo nezná odpověď na otázku :D

davidp*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nervozita je v takové situaci naprosto přirozená, ale každou minutou trvání vaší schůzky bude znatelně klesat a Vy se budete cítít více a více uvolněný. Takže skutečně nervozní budete hlavně před schůzkou, ale během ní veškerá nervozita opadne.

David

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]