Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám dotaz.
V tuto chvíli jsem na pracovním úřadě, cca 10 dní co jsem se přihlásila. Budu zřejmě pobírat podporu a bude se za mě odvádět zdravotní.
Mám dotaz:
V případě že bych chtěla dělat "přednáškovou činnost" za pár korun a měsíčně mi to asi nedá víc jak 3000-4000,-.
Co je k tomu zapotřebí nebo resp. jak to udělat tak, abych pobírala dál podporu na prac.úřadě, bylo za mě zaplaceno zdravotní a sociální. Na IČ se mi to nevyplatí, to co bych odevzdala na soc a zdravotním tak bych byla na nule.
Dík za radu
Také zdravím. Při pobírání podpory není přivýdělek možný. Buď jedno, nebo druhé. Můžete však zůstat v evidenci, bude za Vás hrazeno zdravotní pojištění (sociální za Vás nikdo hradit nebude) a můžete si vydělat do částky 4.200,- Kč hrubého. Vyplácení podpory se Vám tím pádem však pozastaví.
doplněno 26.09.13 18:50:Jde o tzv. nekolidující zaměstnání a to musíte ÚP oznámit. Jak jsem psala, výplata podpory se Vám tím pádem však pozastaví.
doplněno 26.09.13 18:56:Ještě upřesnění ohledně částky, kterou si můžete přivydělat při evidenci na ÚP v dnešní době to je 4.250,- Kč (polovina minimální mzdy).
Při registraci na ÚP půjde o tzv. nekolidující zaměstnání na základě pracovní smlouvy, PDČ nebo DPP, vydělat si můžete max. 4.250 Kč hrubého.
Není ale možný souběh přivýdělku a podpory, takže bych nekolidující zaměstnání doporučila až po skončení podpůrčí doby.
Nezapomeňte nekolidující ÚP včas (nejpozději v den nástupu) nahlásit a doložit, jinak by Vás ÚP musel sankčně vyřadit z evidence (musela byste 6 měsíců sama hradit zdravotní pojištění).
doplněno 27.09.13 20:53:Dobrovolně ve volném čase můžete dělat cokoliv a je jedno, jestli za to firma bude někomu něco fakturovat, to se Vás netýká, takovou činnost nelze považovat za zaměstnání.
Jenom byste si musela ohlídat termíny přednášek a schůzek se zprostředkovatelkou. Kvůli přednášcě byste se nesměla omlouvat z naplánované schůzky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.