Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přednášková činnost

Od: nikol* odpovědí: 5 změna:

Zdravím mám dotaz.

V tuto chvíli jsem na pracovním úřadě, cca 10 dní co jsem se přihlásila. Budu zřejmě pobírat podporu a bude se za mě odvádět zdravotní.

Mám dotaz:

V případě že bych chtěla dělat "přednáškovou činnost" za pár korun a měsíčně mi to asi nedá víc jak 3000-4000,-.

Co je k tomu zapotřebí nebo resp. jak to udělat tak, abych pobírala dál podporu na prac.úřadě, bylo za mě zaplaceno zdravotní a sociální. Na IČ se mi to nevyplatí, to co bych odevzdala na soc a zdravotním tak bych byla na nule.

Dík za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. Při pobírání podpory není přivýdělek možný. Buď jedno, nebo druhé. Můžete však zůstat v evidenci, bude za Vás hrazeno zdravotní pojištění (sociální za Vás nikdo hradit nebude) a můžete si vydělat do částky 4.200,- Kč hrubého. Vyplácení podpory se Vám tím pádem však pozastaví.

doplněno 26.09.13 18:50:

Jde o tzv. nekolidující zaměstnání a to musíte ÚP oznámit. Jak jsem psala, výplata podpory se Vám tím pádem však pozastaví.

doplněno 26.09.13 18:56:

Ještě upřesnění ohledně částky, kterou si můžete přivydělat při evidenci na ÚP v dnešní době to je 4.250,- Kč (polovina minimální mzdy).

iz*
hodnocení

2x

Při registraci na ÚP půjde o tzv. nekolidující zaměstnání na základě pracovní smlouvy, PDČ nebo DPP, vydělat si můžete max. 4.250 Kč hrubého.

Není ale možný souběh přivýdělku a podpory, takže bych nekolidující zaměstnání doporučila až po skončení podpůrčí doby.

Nezapomeňte nekolidující ÚP včas (nejpozději v den nástupu) nahlásit a doložit, jinak by Vás ÚP musel sankčně vyřadit z evidence (musela byste 6 měsíců sama hradit zdravotní pojištění).

doplněno 27.09.13 20:53:

Dobrovolně ve volném čase můžete dělat cokoliv a je jedno, jestli za to firma bude někomu něco fakturovat, to se Vás netýká, takovou činnost nelze považovat za zaměstnání.

Jenom byste si musela ohlídat termíny přednášek a schůzek se zprostředkovatelkou. Kvůli přednášcě byste se nesměla omlouvat z naplánované schůzky.

hodnocení

0x

Mám za to, že pokud jste hlášená na ÚP, můžete si měsíčně přivydělat /brigády/ až 4.000 Kč hrubého. Asi před 4 lety jsem toho využila, tak vím, že tomu tak bylo, snad to dosud platí a nevykládám Vám bludy. Jaga.

nikol*
hodnocení

Co třeba Dohoda o pracovní činnosti nebo dohoda o činnosti?

nikol*
hodnocení

Dobře, dík za info. a pokud to pojmu jako dobrovolnickou činnost. t.z. budu přednášký dělat zdarma a nějaká firma výstaví za mou přednášku FA a z té mi nic nedá...? a slíbí mi že pokud přednášký budu dělat dobře tak mě třeba za 3 měsíce zaměstná?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]