Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trápení z alkoholičkou

Od: jerryk* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, jsem čech ženatý na Slovensku, náš vztah zničil alkohol. Manželka je alkoholička. Pije více než dva roky, kvůli jejímu pití jsme se zadlužili, ztráceli více a více práce, nakonec jsem musel odjet do Anglie, aby jsme měli ještě kde bydlet. Peníze jsem manželce přestal posílat, když jsem přišel na to, že pije ještě více, a propíjí tak peníze na dluhy. Byl jsem naivní, myslel jsem si, jak lehce syna dostanu sem ke mně, ale ono to vůbec lehké není. Do včerejšího dne s ním byla má maminka, ale včera ji moje žena vyhodila, že tam nemá co pohledávat, a ještě než byla maminka doma v Čechách, manželka už byla na mol, a první co bylo, vypnula pojistky, aby si nemohl nabít telefon, aby už s námi nemohl mluvit. mnohokrát před tím vyhrožovala, že zabije sebe i jeho, mám strach. Poraďte, co se dá dělat, co opravdu pomůže. Děkuji. Jiří

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Já bych Vám poradila, obrátit se na OSPOD (orgán sociálně- právní ochrany dětí) v místě bydliště dítěte. Svěřte se jim se svými obavami, ať situaci prošetří. Sociálka by měla u matky dítěte vykonat návštěvu na Váš popud a zkontrolovat, jak matka o dítě pečuje. Pokud se domníváte, že dítěti hrozí nebezpečí a není o něho dobře postaráno, je Vám bráněno s dítětem komunikovat atd. neodkládejte to a řešte to se sociálkou dřív, než bude pozdě.

doplněno 26.09.13 09:44:

Jen ještě dodám - pokud jste doposud ženatý, pak alkohol je váš společný problém. Nejen Vaší ženy. Zkusil jste jí nabídnout pomocnou ruku, být oporou a promluvit s ní o tom, aby tento problém začala řešit a připustila si ho? Mluvili jste spolu např. o léčení této závislosti? Je mi jasné, že musí chtít sama, ale zkusili jste najít příčinu toho, proč se upnula k alkoholu atd.? Nešlo by to v první řadě řešit komunikací s manželkou?

davidp*

Dobrý den,

je krásné hovořit o tom, že alkohol je společný problém, ale pouze tam, kde partneři stále k sobě cítí lásku a úctu, což není tento případ. Dotyčná alkoholička naprosto selhala jako manželka, selhala jako člověk a selhává jako rodič. Pan by se měl co nejdříve obrátit na orgán sociálně právní ochrany dětí a dotyčná, ať si svůj podělaný život nasměruje kam chce.

David

martinaa*

*palec* Asi tak.

doplněno 26.09.13 16:46:

Já bych jen doplnila obrátit se neprodleně i na soud a zažádat o věření syna do péče. Myslím, že svědků a důkezů bude v tomto případě dost..

jerryk*
hodnocení

Nechci si tu stěžovat, že jsem chudák, ale toho zlého s ní jsem zažil dost, Nepřišlo to ze dne na den, a těch odpuštění a šancí bylo mnoho. Detoxy na protialkoholním, sliby a pak znovu návrat k pití, ještě z větší chutí. A med to nebyl ani před tím, než začala být namol 20 a více dní v měsíci, Nechci s ní být, protože vše krásné mezi námi je pryč, nic nezůstalo.Jen beznaděj a vztek. přestala se mnou komunikovat ona, to byl poslední důvod mého rozhodnutí.

amadeus*
hodnocení

1x

Hovory nahrávat, sms/emaily ukládat (snažte se vyprovokovat inkriminované výhružky), požádat o rozvod, syna unést, neštítit se násilí, bude-li nutné (myslete si co chcete, ale ve skutečnosti násilí dokáže vyřešit mnoho problémů rychleji a lépe, než cokoli jiného)

jerryk*
hodnocení

Ještě dodávám, policie podle mého názoru moc nepomůže, protože, jí maximálně nechají vystřízlivět. A potom jí syna zase vrátí.

xixi*
hodnocení

0x

jak píše @kapkanadeje předemnou, obratte se na OSPOD podle trvalého bydliště vaší manželky. Jsou povinni to prošetřit. Pokud máte svědka/y, který může potvrdit, že vaše manželka je alkoholička, zeptejte se ho, zda je ochcoten spolupracovat s OSPODem. Ovšem nevím jak by to bylo se svěřením syna do výhradně vaší péče. To by bylo asi na delší lokte a nevím jestli by nebyl problém s tím, že jste v zahraničí. Každopádně to řešte, držím vám palce.

buss
hodnocení

0x

Léčení nebo to ukončit.

iz*
hodnocení

0x

Alkohol a alkoholismus je vždy problémem celé rodiny. Minimálně z důvodu, že má dopad na život všech členů rodiny.

V rodině ale často bývá i příčina alkoholismu. Podle mne byste si měl s manželkou promluvit a společně byste měli hledat řešení problému.

Doporučila bych společnou návštěvu poradny pro manželství a mezilidské vztahy (bezplatné poradenství), ale to se bude z Londýna těžko realizovat.

Obávám se, že na dálku nic nevyřešíte, že se budete muset z Londýna (alespoň na nějakou dobu) vrátit.

davidp*

Dobrý den,

zachraňovat se má jen to, co má smysl. Tahle ženská selhala po všech stránkách a nevidím jediný důvod, proč se pořád snažit stavět hrad z písku, když to nikam nevede. Chtěla byste žít v takovém příšerném vztahu s tak nemožným a nedůvěryhodným člověkem, který Vás tak zklamal? Já ne. Manželství není vězení. Manželství je vztah dvou lidí, kteří se mají rádi, kteří spolu umí vycházet a kteří se respektují. Nic z toho z dotazu pána z Londýna necitím. Takže v tuto chvíli jde o jediné a to o dítě. Zachraňování vztahu, který už ani neexistuje, je nesmysl.

David

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]