Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Nevíte co by mohlo pomoct na svědění těla nejvíce ruky a nohy mám to jen občas třeba když se osprchuju zřejmě chlr nvíte někdo zda je na to nějaká mastička nebo co pomůže odstranit svědění?
Děkuji mnohokrát za vaše odpovědi a pomoc.
Buď je to nevyhovující sprchový přípravek, nebo vítej mezi kožní alergiky/ekzematiky. Zkus hned vyměnit sprchový gel za co nejméně parfémovaný, osobně mi velmi vyhovují Palmolive, jsou šetrné a jemně voní. Po koupeli natři tělo tělovým krémem, kup si třeba obyč Niveu, na rahé výrobky z lékárny se vykašli.
Pak je tu ještě jedna varianta - moc horká voda, která kůži rozdráždí, případně nevhodná strava - moc sladkého, kořeněného či kyselého, to se ukáže většinou věčer svěděním různě po těle (osobní zkušenosti).
doplněno 26.09.13 10:37:Haninko, osobně na sobě poznám, že jsem to přehnala se sladkým nebo s kořením. Večer se míním uškrabat...
Mám úplně to samé. Jen chodidla a dlaně. A sprcháče střídám denně. Někdy to mám po mytí nádobí, samozřejmě na rukou . Nádobí myju zásadně jarem a někdy mě to svědí a někdy ne, takže bych se přikláněla k názoru Martiny. Ale to bychom si museli psát deník co jsme snědli. Někdy je to úplně neúnosné, ale za 5-10 min. to přejde.
Ahoj,
měla jsem podobný problém, a tak jsem hledala značku sprcháče i tělového mléka, které by mi vyhovovaly. Používám většinou značky Nivea nebo Dove, a to ještě hledám v údajích, aby obsahovaly nějaký olej. Ten Palmoliv by mohl být taky dobrý, ale hledala bych v popisu, jestli obsahuje olivový olej. Po každém sprchování se natřu pleťovým mlékem, jinak mám neskutečně suchou pokožku. A ještě jeden tip. Osobně se mi moooc líbí hydratační tělový krém s olivovým olejem od Avonu značky Planet Spa. Jedinou nevýhodu je, že je dost drahý, takže ho kupuju vždycky, když je v akci, do zásoby. - Teď jsem právě koukla do katalogu Avonu a nevěřím svým očím, že je zrovna v akci za 99,- Kč. Takže jdu objednat:
Když ti tahle opatření nezaberou, tak to chce holt doktora. Přeju dobré pořízení.
lili, vlastně teď mi došlo, co tě svědí? Ruce nebo paže? Nohy nebo chodidla! Celé končetiny nebo jen ruce a noha od kotníku? Nebo od ramene k ruce, od kýčle ke kotníku? V tom by mohl být veliký rozdíl. Na promazání je tenhle úprostředek nejlepší. Je k dostání v každé lékárně. Místo krémů a mlék, toto je nejlepší. manitera.cz/...
Dovolím si trochu jinou odpověď, byť politicky málo korektní: kancelářská myš nebo běžný student vůbec nemusí užívat sprcháče a mýdla na celé tělo, protože tu trochu potu spláchne snadno (ideálně ne příliš horkou) vodou. Doporučila bych spíše než přidávat raději ubrat a prostředky na mytí používat jen tehdy, když jsou skutečně potřeba. Bez užívání tohoto pak zpravidla není tak nutná ani následná péče. Jinak samozřejmě platí, co už tu zaznělo: mazat. Nejlépe něčím neparfémovaným. Ať už tělová mléka nebo dětské olejíčky, pokud není nakročeno k ekzému, stačit by mělo prakticky cokoli, jen to chce zkusit, jestli kůži vyhovuje spíše hydratující nebo mastnější (a vůbec to nemusí odpovídat typu pleti na obličeji).
doplněno 26.09.13 12:57: Ještě jsem si vzpomněla, jak jsme svědění kůže vyléčili u babičky (a taky jí to nejvíc zlobilo po namočení, asi jak se podráždila): stačilo ji přesvědčit, že doporučená množství prášku na praní od výrobce je vražedně zbytečná hromada a že stačí tak třetina, čtvrtina. Bylo po svědění a ještě ušetřila.
Je to neuvěřitelné, ale existuje téměř nezjistitelná alergie na vodu. V kombinaci s jinou látkou může vyvolat svědění, pozdějí by se mohla kůže loupat a vzniknout viditelné projevy ekzému.
Zkusil bych do pet lahve vodu a přiložit lehce na předloktí ze spodní strany, zda dojde k červenání. Předepisuje se krém Lipobase.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.