Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na souseda s hlučnými papoušky?

Od: iki odpovědí: 3 změna:

Dobrý deň, pred dvoma rokmi sme sa prisťahovali na dedinu, kúpili sme si dom so záhradou. Všetko by bolo v poriadku, až na to, že náš sused chová papagáje. Má takú maličkú voliéru, smerovanú rovno na náš dom. Má v nej však už osem papagájov, ktorí neuveritelne škriekajú. Cez zimu je celkom pokoj, ale akonáhle sa oteplí, má ich stále vonku. Sme ale asi jediní, komu to vadí, ostatní susedia bývajú ďalej, tak tí to nepočujú. Poraďte, ako vysvetliť susedovi, že nám to vadí, aby sa pokúsil túto situáciu vyriešiť, ale zároveň ho neuraziť a nepokaziť si susedské vzťahy. Ďakujem.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, vy jste to nevěděli, že pěstuje papoušky? Předpokládám, že je choval dřív, než jste přišli vy? Tak si zvykněte...

iki
hodnocení

Dom sme kupovali v zime, aj sme sa sťahovali v zime, o papagájoch sme nemali ani tušenia. A zvyknúť si na príšerný škrekot, keď by človek očakával príjemné štebotanie vtáčikov? Počuť ich aj cez zatvorené okná. Ja som fakt čakala nejakú radu na úrovni.

lidka*

Víte, ono je velice těžké v tomto případě něco radit. Pro Vaše sousedy to bude asi veliká záliba a těžko se budou ztotožňovat s Vaší prosbou o stěhování papoušků. Já si myslím, že v každém případě to nebude jednoduché a nějakým způsobem to může vztahy narušit. A to jak říkáte nechcete, toho si vážím. Ale co s tím? Já jsem měla ze tří stran sousedy, kteří chovali slepice. Jinak naše vztahy byly vynikající a dokonce jsem od nich odebírala vejce. Sama jsem ale zlikvidovala chov králíků, protože to byla příčina výskytu potkanů. No a z jedné strany jsem měla slepice cca 6-7 m před obyvákem a terasou a vzadu cca ve stejné vzdálenosti od oken kuchyně a pokrovního pokoje. Dva z nich měli i kohouty, takže ráno jsem budík nepotřebovala. *ua*No brala jsem to jako nutné zlo okraje města. Je fakt, že ti papouškové by asi i ty kohouty překřičeli, ale slepice o to víc jistě páchly. Za tu dobu, co tam bydlíte, musíte zvážit, zda máte šanci se dohodnou ve prospěch obou stran. Určitě by se řešení našlo, pokud bude vůle u obou stran. Moc bych Vám to přála, protože vím, co jsou to špatné sousedské vztahy. Jediný soused, který sice slepice nechoval, ale byl natolik agresivní a hádavý, že to bylo mnohem horší než troje slepičí chovy. Na něho byly všechny paragrafy málo, až jsem se odstěhovala a je mi fajn!*tanec*Takže i na papoušky by se nějaké ty §§§ našly, ale určitě to zkuste domluvit vlídně, protože dobré sousedské vztahy jsou k nezaplacení! A vůbec nezáleží na tom, kdy se kdo přistěhoval. Ti mí nekalí sousedi se přistěhovali skoro o 30 let později než já. *bum* Přeji Vám dobré pořízení!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]