Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna pojišťovny bez mého podpisu

Od: katulinek53* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Chtěla jsem se zeptat, dostala jsem se do takové nepříjemné situace. Mí rodiče jsou již 8 let rozvedení a otec naprosto ztratitl soudně právo za nas cokoliv řešit či dokonce podepisovat a zjistila jsem nedávno u mé pojistovny že mám být vedena či už jsem vedena s mým bráchou u jiné pojištovny a že to podepsal nejspíše otec za mého bratra, kterému ještě nebylo 18 let a tenkrát ani ne 15 let. A ja sama si nejsem vubec vedoma toho,že bych neco podepisovala i když mi je přes18 let. Nic jsem prostě nikde nepodepsala. Ihned jsme volali na pojištovnu a řekni nám, že s tim nejde nic delat. My ale chceme zpět k naší pojištovně, která nám ani nedava či nedala vedet nic a my celou dobu žili v myšlence že jsme u ni vedeni a kdyby se nám neco stalo, že nás ošetří. Bohužel ale ne. Došlo tedy nejspíše k zflašování podpisů. Copak máme dělat?Prosím poraďtě nám.

Moc Děkuji Všem za pomoc:)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Mluvíte -li o ZP tak v podstatě o nic nejde, ošetří vás stejně a máte možnost ZP změnit.

hodnocení

0x

Pokud na to máte žaludek, tak podejte žalobu, ale počítejte s tím, že se budete soudit s vlastním otcem a spousta lidí vás za to odsoudí.

Pokud vám to v životě moc nevadí, přehlaste se v termínu zpět ke své pojišťovně a mávněte nad tím rukou.

iz*
hodnocení

0x

Kdy Vám bylo 18 let? Zdravotní pojišťovnu lze měnit jenom jednou za rok, změnu je nutné ohlásit do 30. června a změna nastane až od 1. ledna dalšího roku.

Nemohl otec provést změnu již dříve (pochybuji, že by pojišťovna provedla změnu bez podpisu plnoletého pojištěnce)?

Podle mne otec přecházel k pojišťovně, kterou považoval za lepší a proto změnu provedl i u svých dětí (považoval novou pojišťovnu za lepší i pro ně).

Doporučuji dohodu s otcem, měl by Vám předat nové kartičky pojištěnců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]