Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nic neumím

Od: aa* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

studuju maturitní ročník gymnázia. Ve škole nemám problém, patřím mezi ty lepší studenty. Nebojím se, že neodmaturuju ani toho, že mě nevemou na vysokou. Ale mám jeden problém - nic neumím. Tím mylsím, něco praktického, čím by se člověk mohl nějak živit nebo si přivydělat. Když čtu různé nabídky brigád - takové ty různé kancelářské asistentky/sekretářky apod. tak jsou tam různé požadavky jako účetnictví a tak. Nikdy jsem teda neměla odvahu na ten inzerát odepsat, protože jsem si říkala, že to je marné a nemá to smysl, když ani neslpňuju podmínky. V životopise, který většinou vyžadují ničím nezaujmu - praxe žádná, nedokončený gympl, který studuju, zájemců moc.

Je to normální? Co můžu dělat? Jak si můžu přivydělat? Jak zaujmout životopisem, do kterého nemám co psat?

Díky za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to normální?

Ano.

Co můžu dělat?

Politiku.

au1
hodnocení

0x

nepanikař. svět je plnej darmošlapů :D

tlapka*
hodnocení

0x

Je to normální. Já mám taky gympla je fakt, že bez výšky je to dost těžké potom. Nicméně u brigádnických pozic se na to často tak nehledí. Chce to ale štěstí, kór v dnešní době, kdy (aspoň u nás) je málo práce, natož brigád. Většinou to jde po známostech...

Možnosti jsou dvě. Buď hledat, dokud to neklapne. Přes známé, obejít prodejny ve městě, občas zkusit i odepsat na inzerát, který ne úplně splňuješ (třeba to účetnictví, třeba předčíš někoho jiného časovými možnostmi apod.). Nebo zkusit nějakou dobrovolnickou práci, pro začátek. Tu už pak můžeš uvést do životopisu a budeš mít zkušenosti, které ti můžou pomoct.

Držím Ti palce, není to lehké. Ale dá se to. :)

Ještě je možnost doučovat nějaký předmět. Třeba já vedu angličtinu a i když znám několik lidí, kteří umí AJ líp, dá se vést kurz pro úplné začátečníky a děti. Můžeš programovat jednoduché weby nebo designy na blogy (třeba css nikdy nepřijdu na kloub a pár korun bych za to asi dala, kdybych si to nedala jako cíl k překonání :D). Záleží, kterým směrem se chceš profilovat. Práce s lidmi, technika? :)

buss
hodnocení

0x

No tak se něčemu věnuj, nejlépe co tě zajímá. Jak si můžu přivydělat? Ježíši toho je, na něco člověk nemusí vůůbec, ale vůůbec nic umět...

rnk*
hodnocení

0x

Na tohle jsi měla myslet, než jsi šla na gymnázium. Teď prostě musíš na vysokou nebo si alespoň udělat nějakou specializační nádstavbu, která by nahradila odbornou školu. Nejprve si rozmysli co chceš v životě dělat a rovnou tě varuji, nezaměstananých absolventek středních ekonomických škol jsou kvanta.

luke237
hodnocení

0x

Ze "nic" praktickeho neumis, je normalni v tvem veku a pri tvem vzdelani. Na VS se spoustu zivotnich veci naucis.

Jestli ti jde o nejake brigady, tak spousta z nich nevyzaduje zadne znalosti krome toho prijit tam vcas a delat, co si sef(ova) rekne. Casem pri techto brigadach pochytis i neco praktictejsiho a budes si to moci dat do zivotopisu. Je to ale stejne jako v zivote - zacnes uplne dole a dostupne splhas nahoru tak, jak se ucis nove veci a umis vice a vice.

jabraka*
hodnocení

0x

Mám vnuka,který si během studia chodí přivydělat,k nám do firmy.Naučil se tapetovat,malovat,lepit obklady,dokonce i tahat elektroinstalace.Teď chodí na vejšku,a určitě neřekne,že nic neumí.

JABRAKA

hodnocení

0x

Taky jsem si myslel, že nic neumím a v podstatě si to myslím dodnes.U děvčat je to horší v tom, že nemůžou dělat fyzicky náročnou práci, ale výhodou je, že se mohou dobře vdát. *klik*

Život je o tom, že probíhá ve spirále nahoru, v sinusoidě nebo pořád dolů.Ale pravdu má jedna písnička o tom, že země je kulatá.Kdo jde pořád doleva octne se v pravo, kdo jde pořád dolů octne se nahoře a kdo jde pořád nahoru nikam nedojde.

Taky je někdy pravda, že se člověk naučí plavat, když ho hodí do vody a jestliže je přesto na dně, tak se odrazí nahoru.

Myslel jsem si, že nejsem manuálně zručný, hezký, ani rozumný, že jsem tichý a ostýchavý Mirek Dušín.Později jsem zjistil, že nejsem blbý,jen uvažuju jinak, a nejsem úplně škaredý.K manuální zručnosti donutí partner nebo zaměstnavatel.Ostych jsem ztratil zejména po "sametové" revoluci, protože kdo chce zničit nepřítele musí znát jeho slabá místa.Kdo chce žít mezi vlky musí s nimi alespoň naoko spolupracovat.

Vidím dopis inteligentní nezkažené mladé ženy se strachem z budoucnosti a to nejsem psycholog.Přivydělávat za pár korun je možné např. při rovnání zboží v marketech.Životopis má zaujmout, např jazyky.Nedoporučuje se příliš lhát, ale přibarvování bych se nebál.

Neodmítal bych špatně placenou i manuální práci, je možné se vypracovat...*klik*

doplněno 24.09.13 17:11:

Ono to chce motivaci, kterou lze získat i ve špatně placeném zaměstnání.Člověk pozná lidi, kteří skutečně nic neumí, třeba psát, číst nebo počítat...

joudic*
hodnocení

0x

ja v tom veku taky umel jen balit holky a chlastat pivo (nalivali nam tehda od 15ti) a nebudu se tu chlubit co presne, ale umim toho ted uz dost v nekolika branzich, jen z te stredni uz nevim vubec nic, ani jmena spoluzaku :) takze bych urcite na vasem miste jeste nelamal hul :)

To jsem chtěl taky říct, ale nechtěl jsem dávat špatný příklad.

Pozn.ale na deset piv mi stačila dvacetikoruna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]