Nejste přihlášen/a.
,ke komu chce jít,když se rozvedou,či rozejdou?mé dceři je 5,5let.Ještě 2 roky se nemusím bát,jelikož její otec splací velky dluh a nemá bydlení.Pak bude dceri 7,5 roku.Nyni mi začal vyhrožovat,že o ní příjdu.Prosím lidé pomocte, zkušenostmi,moc se bojím,je to jediná dcera.Děkuji
Zdravím, dítě si "nezvolí", ale soud může přihlédnout k výpovědi dítěte (výjimkou jsou téměř dospělé děti,ale ani to nemusí být pravidlem). 5,5 roku je dost na to, aby mělo dítě svůj názor na rodiče jako takový, je však důležité, kdo se o dítě stará, kdo ho vodí do školky, do kroužku, kdo jej zabepečuje (jídlo, oblečení, bydlení apod), kdo s ním tráví volný čas a tak dále.
Předpokládám, protože tec nemá bydlení, že toto všechno obstaráváte Vy. V tom případě buďte v klidu, a všechny sms, maily a podobné si schovejte, kdyby za dva roky došlo k soudu o věření do péče.
doplněno 23.09.13 18:12:Za těchto okolností, co popisujete (a určitě si toho všiml někdo z příbuzných, který může jít svědčit ve Váš prospěch), má exmanžel mininální šanci. Sms a maily je ovšem nutno si schovávat jako důkazy! (pořiďte si třeba kabel a stahujte je z mobilu do počítače, na výpisu od operátora se dají také najít, ale to musí zažádat soud). Samozřejmě, pokud je syn starší, bude si moc dobře pamatovat všechny výhrlžky od otce, na to jsou děti zvlášť citlivé. Nebojte se v případě nutnoti toto všechno u soudu použít.
Na vydírání nereagujte, pouze mu sdělte, že pokud nepřestane, tak kontaktujete svého právního zástupce (nemusí to být nutně pravda, ale jako pohrůžka to zabrat může). A snažte se vnitřně srovnat. Nebude to lehké, nebudu zde říkat, že vím, jak to bude těžké, protože si to neumím představit, ale každá hloupost, kterou provedete, bude hrát ve propěch expartnera. A mezi námi - mdloby nejsou důvodem k odebrání dětí (navíc, pokud jste u toho byli jen vy dva, je to jeho slovo proti Vašemu).
Děkuji Martino.Je to těžké.Soudně mám v péči dceru já a do ted mohl být otec s dcerou kdykoliv.Jenomže nyní mě začal vydírat,abych mu dala moje auto,jelikož doposud si ho pujčoval.,aby mohl jezdit do práce.Rozešli jsme se ve zlém,jelikož má jinou ženu,dluhy a ted je bez dopravy a snaží se cokoliv.Dceru má rád a dovede se o ní starat a ona jeho.Ale ve skutečnosti by ji připravil další dluhy,hraje Fortunu.Z a dva roky ale hrozí,že bude v balíku.Má duchodak spoření,dále bude mít už i starobní duchod,co by URANák dříve, cca v 55letech.Muže si koupit i levný byt,jsou tam kolem 400 000kc.SMSKY uchované nemam,kvuli malé paměti,ani nahrávku,když dcera a syn museli chudáci od něho vyslechnout,že pujdou do děcáku.Jaký hnus,který bych nikdy od něho nečekala.Ale když teče do bot,je schopen všeho.Já jsem znevýhodněna,že jsem v plném ID,momentálně jsem i z psychického tlaku od něho 2krát omdlela a byl svědkem.Chce použít i toto.Dál i dluh,že splácím a nemám dostatek peněz.Dluh splácím za auto,které jsem koupila kvuli němu,když jsme spolu žili a těšila se jednou,že až zkončí ta hruza jeho splátek,že nám vše vynahradí.Potřeboval auto do práce.Nyni pochopitelně,když jsem ho vyhodila,nemuže si myslet,že mi zbydou jen dluhy a vitězoslavně odjede vozem za jinou.
Juglans, to chce klid a nohy v teple. Mužský, když se cítí provinile, tak zvolí jako obranu, útok. Vyhrožuje, kope, děsí. A přitom je rád, že je rád. Zvolil si, šel. Byla to jeho volba. Jakého máte operátora? Vodafon má na Bráně SMS schránky a tam jsou všechny SMS uložené. Dohledáte je, protože i ostatní operátoři to mají.
Nediskutujte s ním, neprožívejte jeho výhružky, řešte všechno, až to příjde. Nechoďte problému naproti, seďte na zadku a čekejte, až k vám dojde. Ještě je dlouhá doba na změnu. Nekažte si ji tím, že budete řešit "kdyby" a "až". Takhle ztratíte ve strachu a stresu kus života, s nabouranou imunitou, který vám nikdo nevrátí. Navíc, diskusemi a řešením prdu, mu jen nahráváte. A kluka stresujete. Fakt! Klid a nohy v teple!
To je velmi smutna otazka V 7 letech si myslim, muze vyjadrit svu nazor, ale rekla bych , ze pouze za pomoci psychoogu ci urcenych socialnich pracovnic.Neumim si predatvot, ze by soudkyne ci soudce predvolali takhlemale dite
Neco jineho jsou 11-13-15ti lete deti. Ale pokud mate strach , neni lepsi dojit k soudu a pozadat o predbezny prikaz (navrh)do Vasi pece? Asi jsem to spatne nazvala, ale je to nejschudnejsi reseni. Urcite ve Vasem okoli ci meste najdete soc. pracovnici, ktera pomuze,nebo aspon Obcanskou poradnu, ty jsou take zdarma. nebo primo pravnicku a ta poda navrh za vas. Ale chapu, ze tam je to o penezich. Nebo aspon si zaplatit, aby zpracovala zadost za Vas.Tak preji hodne stesti.
Prekoukla jsem vasi odpoved, ohledne toho, ze jiz mate dite ve sve peci. Takze mou prvni odpoved berte jako bezpredmetnou.
Všechny vás zdravím a děkuji . |Rozumově to také tak vnímám,jenomže,jak je člověk oslabený,není schopen ničeho.Včera jsem podlehla jeho tlaku a auto mu dala,s tím,že ho splati.Snad si toho bude vážit a nebude mi chtít sebrat holčičku.Zní to naivně,ale on je zly,jen když mu teče do bot a řekne se mu pravda do očí.Poslouchám výmluv,jak za to mužu,že už mě přestal milovat,jak jsem na něho byla zlá.Jenomže milé dámy,já vím,přesně,kdy jsem začínala být zla-neštastná.Když ochladl,jelikož je typ člověka,kterého zńadchne ženská jen ze začatku.Nu což,dala jsem se dopořadku postavou,i se za mnou v mém věku začali muži otáčet.Nemá zájem,lže sám sobě,at jde za štěstím.Myslíte,že je normální,když se zamiloval pouze po telefonu?Ona je z velké dálky.Ale rozumně,já vím,že když nebude ona,bude zase jiná..Jen přemýšlím,jestli je normálni,když na sex nikdy nebyl,ani u předešlé ženy.Je to takovy nedozrálec,něco hledá a když po něm chce žena,aby fungoval jako muž,nepokládá to za duležite.Osm let jsem s tím trpěla a byla věrná jak vul ale nemocná z toho a on si zase hledá někde něco,asi jen pobláznění a hezké psaní A JE SCHOPEN KVULI TOMU ZNICIT PUVODNI RODINU,to je na tom nejhorší.Nabízel mi i,že mužem vedle sebe jen žít,ale já už za ta leta nemužu,chci ještě žít a dovychovat děti ve zdraví.Hlavně mu šlo o bydlení...
Zdravím Jani. U soudu jsem se nesetkala ještě s tím, že by se vajadřovalo dítě mladší 10ti let. Záleží na tom, jak je dítě vyzrálé a zda rozumí tomu, co říká. Není to tak jednoduché (dítě musí projít rozhovorama s psychologem atd.). Je lepší děti tímto neprotahovat, není to dobré na jejich psychiku. Ale k Vaší věci - nenechte se vydírat, ani zastrašovat otcem dítěte. Z našich rozhovorů i vnitřní poštou vím, že on není schopen se postarat sám o sebe, natož o dítě. Využívá Vaši malou slečnu jen jako zbraň proti Vám, protože moc dobře ví, kde je Vaše slabina. Dcerce u Vás nic nechybí, staráte se pečlivě a není důvod Vám jí z péče odebrat. Je v jejím zájmu zůstat u Vás a v klidu. Píšete, že jste pro klid podlehla jeho nátlaku a dala mu auto. Co to bude příště? S čím to na Vás zase zkusí, aby dosáhl svého? Já vím, že když se člověk ocitne v psychickém tlaku, není schopen uvažovat a raději druhé straně ustoupí, než aby tím procházel bůhví jak dlouho. Ale to on ví také, zná Vás moc dobře...Buďte silná, srovnejte si svůj život, kde pro něho už není místo a dejte mu to jasně najevo. Máte právo na svůj život, minulost uzavřít a žít s dcerou v klidu. Ono to špatné období přejde a přebolí, jen to chce čas a uklidňovat si nervy. Myslete na děti, ty Vás podrží a zvládnete to. Hodně sil přeji a pečujte o sebe. Rozmazlujte se, vždyť žijeme jen jednou...
Zdravím Vás a přeji brzké zlepení psychiky. Pokud bude mít otec styk s dítětem soudně upravený, pak si dítě může vzít kamkoli. Vydzvedne si ho v určený den a hodinu a zase ho v určený den a hodinu vrátí. Kam si dítě bere, je jen na jeho uvážení. Tomu bohužel nezabráníte, má právo být s dcerou a trávit s ní čas tam, kde uzná za vhodné. Když to nebude dceři ubližovat a bude se jí věnovat, pak to budete muset zkousnout. Buďte hodně silná, ono se to všechno poddá a zlepší, uvidíte Jani!
Kapko,dekuji,na děti myslím,ale jsem už ze všeho vlastně nemocná.Momentalně píši z léčebny,pro lidi v težkých životnch situací.takže tímto zdravím i ostatní.Podlehla jsem všemu a musím si tu odpočinout,abych dokázala se k vvěci správně postavit.O děti je postaráno.Chci se zeptat.Pokud dostane soudně možnost brát si dceru,což mu nechci upírat,kvuli tomu,že dcera je na něm citově závislé,takže vlastně kvuli ni.Chci se zeptat,jestli ,když si dceru vezme,třeba na víkend,jestli muže s ní jet kamkoliv,i tam,kde se mi to nelíbí.Třeba 250km od bydlištěa to k nové přítelkyni.?Těžko se to polyká..Vím že když bude chtít,tak tomu nezabráním.Ale nelíbí se mi i ta dálka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.