Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podceňuji se

Od: agathexp* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den,
mám se sebou takový problém, který mě docela trápí.
Hrozně se ve všem podceňuji. Někteří tvrdí, že zbytečně - nevím, nedokážu posoudit. Chtěla bych zpívat, ale nikam nejdu, protože nejsem úplně nejlepší zpěvačka. Chtěla bych psát do školních novin, ale nemám se psaním zkušenosti a nevím, jestli jsem dost dobrá. Chtěla bych tančit, ale asi mi to moc nejde... A tak to mám odmala se vším. Omezuje mě to, ale co s tím mám dělat?! Jak mám překonat ten strach, že mě někdo odmítne, že budu pro smích? Stydím se i v restauraci objednat jídlo!
Děkuji.
Pěkný den

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidp*
hodnocení

3x

Ahoj děvče,

za prvé si udělej jasno, v čem chceš být dobrá resp. v čem se chceš prosadit. Chceš zpívat, tančit, psát a možná i lítat a o je na jednoho člověka moc. Začni nenápadně např. s psaním a dej to přečíst svým blízkým (nikoli rodičům, kteří tě pochválí automaticky). A taky nemusíš se vším hned na veřejnost. Zpívání i tanec si můžeš zkoušet sama a pokud to nebude profesionální, můžeš si zpívat a tančit pro radost. Touha něčím vyniknout tě zbytečně svazuje. Dělej věci pro sebe a uvolněně a pokud se věci povedou, hurá, ale není potřeba to lámat přes koleno.

David

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]